За по-добро бъдеще: Мъск смята, че всички хора трябва да бъдат чипирани

От години той разработва Neuralink
14 авг 2022 21:09, Нели Христова
217
За по-добро бъдеще: Мъск смята, че всички хора трябва да бъдат чипирани
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на SpaceX и Tesla Илон Мъск смята, че всички хора на планетата трябва да бъдат чипирани със специален чип в главата. Това свое мнение той изразява в статия за китайското списание China Cyberspace. В текста той, наред с други неща, разказа защо хората трябва да бъдат чипирани, използвайки неговия стартъп Neuralink.

Преводът на статията е публикуван от Ян Лиу, кореспондент на китайската държавна агенция Синхуа, в неговия блог.

„Neuralink се фокусира върху разработването на технологии за сливане между компютърните технологии и човешкия мозък чрез мозъчни чипове с размер на монета, подобни на преносими устройства като смартфони“, пише милиардерът. И уточнява, че чиповете на Nueralink трябва да бъдат имплантирани в мозъчната кора на потребителя.

Според Мъск чипът ще помогне на хората с увреждания - възстановява двигателната функция на крайниците при хора с гръбначни травми и нарушения на нервната система, а също така ще позволи на парализирани хора да използват мозъка си за работа с компютри и смартфони.

Мъск заключава, че технологиите на неговите компании Tesla, SpaceX и Neuralink заедно могат „да помогнат за постигането на по-добро бъдеще за човечеството“.

През април миналата година Илон Мъск се похвали с най-голямото постижение на компанията му Neuralink до този момент - успешен опит с маймуна с имплантиран в мозъка чип, която може да играе известна игра само със силата на мисълта си. Очаква се следващото клинично изпитание на чиповете да е върху хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
43
 
! Отговори
Нонстрадамус преди 1 година
Този искам лично да го чипирам. При това без упойка
115
1
 
30
 
! Отговори
…!! преди 1 година
Да дадат пример, първо те!
114
3
 
33
 
! Отговори
Учен преди 1 година
Хората ще се опълчат рано или късно срещу такива където си мислят, че могат да господстват на Земята!
113
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егоцентрик. Защо си прекарва сателитите само вечер, когато е тъмно? За да се говори за него. Може да си ги придвижва и през деня, или през късната нощ, ама не вечер около 10 часа и хората гледат една редица светещи тела в небето и се чудят какво е това. Реклама, реклама...
112
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ме кефи къв селски вестник е тук. Без добро обяснение за нищо и как се играе със страховете на бедните селяци на които единственият достъп до нещо западно е някакъв жълт сайт, защото незнаят друг език или няма нормална Българска медия. Mъск никога не е казвал нещо подобно и ако сте го взели от някъде то е от някакъв западен или китайски жълт вестник на което сте бледо копие. За хората които стоят в този *** сайт. Хора не ви помагат такива жълти медии, а само си играят със страховете!
111
6
 
11
 
! Отговори
Звучи грубо преди 1 година
Но тези проекти най вероятно са много напред сигурно подобни чипове се използват във разузнаване и прочие ,във началото ще изместят дебитни и кредитни карти ще дават предимства на ползвателите после нещата ще стават все по обхватни и след 10-тина поколение всеки навършил определена възраст със трепет ще очаква да бъде чипиран . Вместо да гледаш във навигацията тя ще ти е във главата ,ако все още има коли ,а не се лети ? Няма да казваш на лекаря къде те боли ,а те ще знаят всичко и там ..
110
3
 
35
 
! Отговори
Дзивко преди 1 година
Е как няма да иска, нали половината му бизнеси са финансирани от правителството на САЩ, половината му идеи са подслазани от разузнаването
109
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я върви на май.... та си ,бе мъска. Чипирай децата си ,другите не пипай, сатанист келяв.
108
2
 
25
 
! Отговори
умен хитър каУнь преди 1 година
мене вече ме чипираха с ваксина ;) ама тва друг - Бил Гейтс
107
11
 
4
 
! Отговори
L@eno преди 1 година
До 165 кармен или там както си се именувал/лаКакво общо имат евреите с Мъск не е ясно,щото не можеш да обясниш!Нищо което не отърва на група ниско интелигентни хора се казва-Евреите са виновни!Нацизма отдавна е мъртъв,но тук поддържате духа му жив!!!!После комунистите са виновни...то той и комунизма умря другарчета!Българите верно сме много проато порода ***,не крави,не лъвове,не и мишки!***!
106
1
 
3
 
! Отговори
Киро чипа преди 1 година
Охоо ше има саждиииии лииииии
105
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега стана ли ви ясно Мъск от кои е
104
1
 
41
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Почваме с Мъск. И така може и електрошок да му сложим. Като тръгне да лъже и краде да го бие ток. Ама то така ще го изпържим още първия ден.
103
3
 
44
 
! Отговори
читател преди 1 година
То, ако е трябвало ГОСПОД БОГ щял да го предвиди !
102
4
 
37
 
! Отговори
Сорос Дявола преди 1 година
Явно нанотехнологиите във така наречените "Ковид ваксини" не дават желания резултат и са нужни чипове за тотален контрол над масите. Сори.... няма сделка.... дори козата ще тръгне да те мушка с рогата ако я притиснеш в ъгъла и няма накъде.... всеки в човешката история който се е мислел или правил на господ е приключвал безславно земния си път с малко събиране, хапване на жито и толкоз :)))
101
1
 
26
 
! Отговори
999 преди 1 година
По - добро бъдеще за кого?Китайският социален рейтинг спря ли да дава резултати?
100
0
 
40
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
Ела у БГ да ти изиграем един винкел
99
22
 
5
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
До 155 Възраждане .. За да се Възроди народът трябва Възраждане да отиде при другаря Путин и да го помолят "Чиповете да са без плащане в Рубли и да са във Вид на Червена Петолъчка" и да се чипират отпред на Челото с Гвоздей, като се използува Теслата на Никола Тесла, а не на Мъск, за забиване на гвоздея така, че гвоздеят да влиза между двете полукълба и мозъка да продължи да функционира! Червената Петолъчка на Челото ще научи младите как се държи Червеното Знаменце и как се Маршерува!
98
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъск, Гейтс, Безос, и др подобни олиг-френи кукловодите ги назначават за милиардери и "важни" клечки за да ни се подиграват на нас. Направили са си цяла свита от такива палячовци на които им се дава голямо поле за "изява" по всички медии. Чисто и просто се подиграват с обикновените хора. Най бруталния пример беше с онова *** Стивън Хокинг дето го изкарваха най голям учен физик и не знам си какво едва ли не най умния човек на планета дето знае отговите на всички въпроси. А той зеленчук.
97
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много е *** тоя. В главата му е пълна чорба и само някакви *** идеи. Гледал съм доста интервюта с него. Прави впечатление че дори не може да говори нормално и да се изразява. Речта му е несвързана което е характерно за ***.отите. От далече се вижда че е подставено лице. Кукловодите нарочно назначиха такъв индивид за най богат човек за да изпратят силно послание към масите. Един вид да ни кажат колко ние сме глупави че ги търпим и ако решат и най големия *** могат да го направят цар