Краят е близо: Суперкомпютър предсказа кога ще приключи живота

Състоянието на планетата е "изключително критично"
22 ное 2022 11:08, Нели Христова
390
Краят е близо: Суперкомпютър предсказа кога ще приключи живота
Снимка: Pixabay

Суперкомпютър, създаден за прогнозиране на моделите на човешката цивилизация, направи предсказание, че животът ще приключи до 2050 г.

Машината, създадена през 1973 г. от водещи университетски преподаватели, вече е сбъднала няколко от прогнозите си, включително намаляването на наличността на природни ресурси и жизненоважни минерали. Нейният сложен алгоритъм взема предвид различни фактори, включително раждаемост и нива на замърсяване, за да представи прогнози за това какъв ще бъде животът.

Прогнозата му за 2020 г. била, че състоянието на планетата ще бъде "изключително критично". "Ако не направим нищо по въпроса, качеството на живота ще се понижи до нула", се казва в репортажа на суперкомпютъра.

"Замърсяването става толкова сериозно, че ще започне да убива хора, което от своя страна ще доведе до намаляване на населението, по-ниско, отколкото е било през 1900 г. Около 2040-2050 г., цивилизованият живот, какъвто го познаваме на тази планета, ще престане да съществува."

Машината, наречена "Първи свят", предупреждава, че по-чистите автомобили и намаляването на раждаемостта са толкова малка промяна, че са почти без значение за оцеляването на света.

За съжаление на човечеството прогнозите на суперкомпютъра се потвърждават и от кралския астроном Мартин Рийс, един от най-изтъкнатите астрофизици в страната. Той също предрича мрачно бъдеще за човечеството, като твърди, че катастрофалните заплахи -  от изменението на климата до прекомерната зависимост от технологиите - ще направят оцеляването на човечеството много трудно, съобщи Daily Star.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Предзнаменованията за свършека на света започнаха още в средата на 80-те години на 20-ти век." Бе те от първи век така вилат...
198
7
 
29
 
! Отговори
А бе, преди 1 година
ние не умряхме ли още на 12.12 2012?!Даже си мисля, че още 2000 г. пукясахме. Аман от специалисти с купени дипломи. Хванете се в работа за да спрат извънземните ви видения. Например, купете си козички и си ги водете на паша. Здравословно е. Когато болните ви мозъчета бъдат заети с работа, тогава и по малко при видения ще ви се явяват и по малко бисери ще ръсите. Хайде сбогом и успех със скотовъдството!!!
197
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
М гат е близу да фатам патлакаи да прая кот ми кефни уе!
196
21
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдаа, краят на Русия е съвсем близък. Предсказанието е правино.
195
9
 
29
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 1 година
Населението на Земята е най голямата заплаха. Така че нека продължават да секат горите да строят пътища и градове и да замърсяват Природата...цялата и всичко! И не е нужно компютър да прави предсказания....От много години се вижда и е ясно накъде върви човечеството....
194
8
 
36
 
! Отговори
хммм преди 1 година
Поредните простотии поднесени без грам логика. Компютъра вече имал няколко точни прогнози кои минерали и ресурси започнвали да привършат и затова ще му вярваме кога ще приключи света. Хора не се опитвайте са пишете научни статии не ви се получава, хвърлете си усилията в хороскопа там ви е силата, не се мъчете.
193
14
 
15
 
! Отговори
БДЖ преди 1 година
ТСВ е неизбежна... рано или късно, в желанието си да съхрънят глобалното си господство на всяка цена ккраварите ще подпалят света!
192
1
 
9
 
! Отговори
анонимна преди 1 година
И отговорът е... 42.
191
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дай боже, че ми писна от тая инфлация.
190
8
 
16
 
! Отговори
До FAKT преди 1 година
ако искаш се нагъзи на джуджето, но не говори от името на всички.
189
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По принцип всеки който съченява статии за края на живота посъзнателно визира неговия собствен живот.И в повечето случаи излиза прав. Така ,че *** христова си направи прогнозата !
188
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственото, което няма да съществува през 2040 е дефектната машина, която плещи глупости.
187
18
 
16
 
! Отговори
FAKT преди 1 година
И без ''супер компа'' края наближава, Зелето и главния Краварин ще докарат края на света, а не замърсяването и климата...треа си голем баламезовец да си мислиш , че климата и въздуха имат неква роля тука.
186
6
 
16
 
! Отговори
Бай 100ян преди 1 година
Е нали края на света настъпи 2000г и 2012г пак.
185
11
 
13
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 година
Само ние хората можем да определим съдбата си. Ако решим може да приключим планетата за месец. Или за 10 години да я възстановим до степен от преди технологичната ера. След някой друг век ще можем да контролираме природата,.Ще може да правим толкова много неща ,че никой няма толкова богато въображене ,че да ги предвиди сега. Включително ще може да си сменим и планетата, стига да искаме. Едно е сигурно. Отцеляването ни зависи от това да захвърлим старите Богове и се превърнем ние самите в БОГ!
184
0
 
3
 
! Отговори
Един преди 1 година
До ПроСоТо 198.Има един филм за Нютон, където по негови изчисления Второто пришествие ще е през 2060 година. Мисля, че се казваше "Dark Heretic". Той е твърдял, че ще е от светците, които идват с Христос.
183
3
 
3
 
! Отговори
до 201 преди 1 година
ти професионален овчар ли си?
182
1
 
2
 
! Отговори
зЛАТИНА преди 1 година
До АнонименЯвно живееш в измислен свят :D
181
3
 
7
 
! Отговори
до208 преди 1 година
То вас все някой ви облъчва... поне да имаше какво да ви облъчва. Все много знаете бе как пък няма една тема по която да не сте факири?
180
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До НЕ Прочете ли статията въобще?