Краят е близо: Суперкомпютър предсказа кога ще приключи живота

Състоянието на планетата е "изключително критично"
22 ное 2022 11:08, Нели Христова
390
Краят е близо: Суперкомпютър предсказа кога ще приключи живота
Снимка: Pixabay

Суперкомпютър, създаден за прогнозиране на моделите на човешката цивилизация, направи предсказание, че животът ще приключи до 2050 г.

Машината, създадена през 1973 г. от водещи университетски преподаватели, вече е сбъднала няколко от прогнозите си, включително намаляването на наличността на природни ресурси и жизненоважни минерали. Нейният сложен алгоритъм взема предвид различни фактори, включително раждаемост и нива на замърсяване, за да представи прогнози за това какъв ще бъде животът.

Прогнозата му за 2020 г. била, че състоянието на планетата ще бъде "изключително критично". "Ако не направим нищо по въпроса, качеството на живота ще се понижи до нула", се казва в репортажа на суперкомпютъра.

"Замърсяването става толкова сериозно, че ще започне да убива хора, което от своя страна ще доведе до намаляване на населението, по-ниско, отколкото е било през 1900 г. Около 2040-2050 г., цивилизованият живот, какъвто го познаваме на тази планета, ще престане да съществува."

Машината, наречена "Първи свят", предупреждава, че по-чистите автомобили и намаляването на раждаемостта са толкова малка промяна, че са почти без значение за оцеляването на света.

За съжаление на човечеството прогнозите на суперкомпютъра се потвърждават и от кралския астроном Мартин Рийс, един от най-изтъкнатите астрофизици в страната. Той също предрича мрачно бъдеще за човечеството, като твърди, че катастрофалните заплахи -  от изменението на климата до прекомерната зависимост от технологиите - ще направят оцеляването на човечеството много трудно, съобщи Daily Star.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
2
 
12
 
! Отговори
Анализатор преди 1 година
Западняците може и да имат-Суперкомпютър, ама нямат Буда а той още не се е изказал по темата-не може без него.
218
1
 
6
 
! Отговори
Затворника Куцара преди 1 година
Куцара, който 20 г. се бори за секс по време на свиждане, остава в затвора - не се е поправил. Иска да се размножава ще съди България в Европейски съд в Страсбург.
217
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Ако няма поколение , то няма и бъдеще . Пълна глупост е , че хората унищожават природата. Унищожават я тези , който владеят ресурсите, тецовете , и всичко останало, но удобно им е след като са изкарали милярди да ни обвинят нас , обикновенните хора, дето сме си плащали даже за унищожението на планетата. Не им вярвайте!
216
6
 
6
 
! Отговори
бб преди 1 година
като свърши ракията, тогава приключва света за ганята! до тогава дерзайте ;)
215
4
 
3
 
! Отговори
Киро преди 1 година
За кой месец става въпрос
214
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Давай по-бързо да се свършва....
213
8
 
5
 
! Отговори
Да се спре преди 1 година
Хората трябва да престанат да правят секс. А размножаването да става под строг контрол в инвитро центрове за контрол и качество на популацията.
212
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ковидът какво общо има със загиването на природата? С намаляването на пчелите и с нефтените ***, задръстващи океана? Размножаването на българина с какво ще спре климатичните промени? Да окъкаме и изпапаме всичко, да тръскаме гюбеци и се плодим, пък отрочетата да му мислят, ама че елементарна перспектива. Няма нужда от компютърно мнение. Бъдещето се решава днес. Потомците ни може да са по-добри от нас, но няма да станали свръхчовеци, пък и не са длъжни да ни ринат лайн-ата.
211
2
 
6
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Деца раждат деца още на 12 години момичетата в ромските гета напускат училище и почват да раждат едно след друго безброй чхавета, като бащите им чистят Кюнци и Комини със специялен компютърен дизайн устройство, за да не се изморяват. Това е заради престъпния член 2ПП ЗСП, който им дава майчинства, детски помощи. Може би до 2050 г. ще изсечем горите и нема да има повече чистене на Комини и Кюнци и ко ке правиме тогава?
210
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва народа да се плаши - я с ковид - я с война , ако това не помага - с края на света.
209
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2050 - пфуууу аз да доживея дотогава пък ако ще и планетата Земя да се самовзриви
208
4
 
6
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Кюнци, ти одиш ли на работа ве? Да, от време на време отпушвам Комини със специално устройство на копютърен дизаин, за да не се изморявам! Е и как се изхранваш? Мии Жената... жената ми беее ... ражда всяка година по едно и държавата ни плаща. Не знам но, мисля да направя цял отбор юнаци и женски да играят кючеци! Ами то българин не остана да ви издържа бе? Е как, нали пращат пари от чужбина за да има държава бе?
207
2
 
10
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
След идването на СССР иззеха на българина земята и го вкараха да работи в ТКЗС Заради даване на пари "на ръка" БГ се обезбългари. Поощрявайте като намалявате данъчните на родителите прогресивно, докато клошарите с три и повече деца не плащат никакви данъци до навършване пълнолетие на децата им. Стабилна сума върху голям период от време за развъждане на клошари. Както е сега всякаква твар прави хлапе и взема пари. Толкова ли мразите българите които учат, творят и имат по едно, две деца?????
206
7
 
22
 
! Отговори
Карлуково преди 1 година
Тази "статия" е написана от същата "журналистка", която написа "статията" за "руската ракетна атака срещу Полша" миналата седмица.
205
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ми се вярва ама дано...
204
7
 
8
 
! Отговори
Българин! преди 1 година
Не се притеснявайте НЯМА ДА Е 2050-ТА ГОДИНА! Благодарение на Путин, американците и китайците ЩЕ Е МНОГО ПО-СКОРО!
203
10
 
16
 
! Отговори
Глупости преди 1 година
През 1973 година се живееше като през 19 век, учението беше на същото ниво. Комунистическата простотия се ширеше по света. В САЩ си правеха бомбоубежища и се готвеха за ядрена война, а в СССР нямаше храна
202
6
 
15
 
! Отговори
1 преди 1 година
Няма как да е вярно. Автомагистрала Хевус още няма да е готова!
201
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква е тази машина, като през 1973 имаше само лампова техника, а процесор все още не беше измислен? Какви предсказания, на какво ги пише, принтера излезе 5г по късно
200
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми то в България и сега няма живот !