Разследват първи случай на групово виртуално изнасилване

Момичето обезумяло след като се гаврили с аватара й
Обновена: 4 яну 2024 07:24 | 4 яну 2024 07:21, Петър Бойчев
32
Разследват първи случай на групово виртуално изнасилване
Снимка БГНЕС

Британската полиция разследва първия случай на изнасилване в метавселената, след като дете е било „нападнато“ във видео игра за виртуална реалност. Говори се, че момичето под 16-годишна възраст е обезумяло, след като нейният аватар е бил групово изнасилен от онлайн непознати.

Жертвата не е пострадала, тъй като не е имало физическо нападение, подчертава DailyMail. Униформените твърдят, че тя е претърпяла същата психологическа и емоционална травма като някой, който е бил изнасилен в реалния свят, тъй като преживяването „VR“ е проектирано да бъде напълно потапящо. Смята се, че за първи път във Великобритания виртуално сексуално престъпление е разследвано от полицията.

Ръководителите на полицията призовават за законодателство за справяне с вълната от сексуални престъпления в такава сфера, като казват, че тактиката на служителите трябва да се развие в полза спиране на хора, използващи нови технологии за експлоатация на деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Споко преди 3 месеца
Тая е някакво разглезено джендърче, дето търси вниманието на останалите и за да трупа лайкове. НЯМА НИКАКВА ВЪЗМОЖНОСТ някой друг да влияе на Аватара ти във виртуална игра или в някоя от новосъздадените Метавселени. Невъзможно е дори да те пипнат без ти да си дал позволение за това . Аватара ти взаимодейства с околната среда а другите Аватари може само да вижда, но не и да докосва. Влиза се в отделен чатрум за това и не може да стане без твое съгласие. Малката е предозирала с веселите гъби.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Трябва производителите на тези VR очила да помислят за динамичен фиброкостюм (такъв който оказва маханична съпротива на активирани области) а не е лошо да намери и една силиконова дупка и пръчка със сервомоторчета и вибратори. Тогава побърканите виртуалници, които не излизат и до кафенето, няма да се побъркват само виртуално а и напълно реално. Ще има съвсем естествен подбор и повече място за реални хора.Между другото първия патент за такива очила, идеен проект е имал и вкус и мирис.
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сега всички квачки ще се сетят, че преди 20 години са им изнасилили аватарите.
23
0
 
4
 
! Отговори
Антон преди 3 месеца
Те я насилват виетуално, тя пък вместо да си махне очилата за VR, се кефела виртуално. После ги издала на полицията. Евроценности от западна европа. И тези са ни пример и всеки ден ни говорят от медиите, че искаме като тях.Не искам евроценности.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С две думи подхранват идваща психотия.
21
0
 
2
 
! Отговори
Ди преди 3 месеца
А дали са изследвали психическите последствия от виртуалното убийство на аватара?
20
1
 
5
 
! Отговори
Изтрещял преди 3 месеца
Верно ли? Ами да им пратя на Великобританските милиционери виртуален обяд. По тяхната логика би трябвало да ги нахрани.Правят ни на балами все по-често.
19
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Леле аз колко русофили съм насилил така, трябва да лежа доживот
18
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лудост и безумие, дами и господа, лудост и безумие.
17
4
 
36
 
! Отговори
Само питам .... преди 3 месеца
Снощи при игра на Тетрис пъхнах една от фигурките на неподходящо място..... Виновен ли съм ? Смятате ли че ако се предам в полицията ще мога да получа по-леко наказание ? Направо съм като обезумял сега . Изпитвам огромно угризение на съвеста . Моля дайте съвет.
16
1
 
44
 
! Отговори
Петър Бойчев, преди 3 месеца
днес официално счупихте тъпомеpа със статиите, които публикувате.
15
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Чудесен пример, защо Great Britain не е вече Great! Скоро ще разследват и убийства в игрите та дори и превишена скорост!
14
1
 
32
 
! Отговори
VR геймър преди 3 месеца
Тия малки джендърчета съвсем изтрещяха Коя метавселена ? Проваления проект на Зуки Бургер-а ли ? Много ще е интересно да обясни някой КАК е станало след като НИКОЙ друг освен собственика на аватара няма контрол над него. С тая западна толерастия , очаквам МИ6 и Скотланд Ярд да задължат служителите си да си направят полицейски аватари във всички онлайн игри с VR съдържание за да разследват бъдещи прояви на "насилие" в игрите..... Ахахахаха. Само да не се окаже че е поредната "агресивна реклама"
13
0
 
20
 
! Отговори
Minuva42 преди 3 месеца
Като се сетя каква е графиката в тези виртуални вселени, могат да изкарат всеки тетрис ганг-банг...
12
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тази случка на БГ полицаите не можеш да я обясниш..
11
1
 
30
 
! Отговори
Виртуално ченгеъй преди 3 месеца
Тея съвсем изтрещеха...
10
4
 
18
 
! Отговори
Сто преди 3 месеца
Аз на контрата 1.6 ги раз стрелвам направо
9
0
 
35
 
! Отговори
Цукърбърг преди 3 месеца
Сега ако вземе да роди виртуално дете, откъде да и търсим реален аватар?
8
0
 
25
 
! Отговори
Еее преди 3 месеца
А дали виртуален съд ше наложи виртуално наказание, допускам ше са съвсем реални
7
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Белези на умираща цивилизация.