Huawei FreeClip – слушалките, които променят правилата на играта

Технологичният гигант залага на иновативен дизайн, за да спести неприятните усещания от слушалките
Спонсорирано съдържание | Обновена: 10 апр 2024 16:08 | 10 апр 2024 16:08, Александър Попов
Huawei FreeClip – слушалките, които променят правилата на играта

Пазарът на слушалки отдавна се нуждаеше от предложения с по-интересен дизайн, който да е далеч от традиционните модели, влизащи в ушите, но и далеч от добре познатите покриващи ушите опции. Разработката на нещо подобно обаче не е никак лесна, най-малкото защото трябва да се намери баланс между добър звук и подходящ дизайн. Технологичният гигант Huawei все пак реши да експериментира и пусна на пазара своя нов модел – Huawei FreeClip.

Компанията определя слушалките като такива от отворен тип. Това описание обаче е единственото традиционно в тях. Дизайнът им е толкова необичаен, че в първия момент може да си зададете въпроса как точно се поставят тези слушалки.

В действителност изглеждат футуристично: малко елегантно топче с говорители се поставя близо до ушния канал, във вътрешността на мидата, а зад ухото застава приличаща на бобче втора част. Двете са свързани с мек „мост“, който прави връзката между отделните компоненти. За разлика от обикновените слушалки, тук нищо не влиза в ухото, няма кабели, нито силиконови накрайници за уплътнение, а слушалката се позиционира в средната част на ухото. Благодарение на своя C-bridge дизайн FreeClip приличат повече на аксесоар, отколкото на слушалки.

 

Въпреки че на пръв поглед изглеждат като нещо, което бихте изгубили лесно, слушалките стоят изключително стабилно на ухото. Същевременно са наистина леки – по само 5,6 грама на слушалка, благодарение на никелово-титаниевата сплав, от която са направени. След 10 минути носене усещането, че са на ушите ви, изчезва. В началото това може да е притеснително и да мислите, че сте загубили някоя от тях, но всъщност ще свикнете наистина бързо.

Кутийката е компактна и удобна, а моделът се предлага в два цвята – тъмнографитено и бледолилаво. Слушалките имат рейтинг IP54 за водоустойчивост и прах, но имайте предвид, че кейсът не е водоустойчив и трябва да го пазите от намокряне.

Тази водоустойчивост и удобството при носене правят слушалките перфектният избор за спортуващите. Huawei посочва FreeClip като добър вариант при джогинг, каране на колело и дори някои отборни спортове. В действителност слушалките са изключително подходящи за бягане на открито. На първо място, не падат от ушите, нито се усеща да се движат и да пречат. По-важното е, че тъй като не разполагат с функция за шумопотискане, носят по-голяма безопасност, защото можете да чувате какво се случва наоколо и съответно да се пазите от идващи велосипедисти, от коли и други препятствия, които могат да ви изненадат по пътя. Третото им голямо предимство е, че не пречат при носене на очила или диадема.

Този отворен дизайн и липсата на шумопотискане не означават, че слушането на музика е по-трудно, качеството на звука е ниско или че другите ще чуват това, което слушате. Слушалките насочват чудесно звука и при добро поставяне ще улавяте звука достатъчно добре. Голямото предимство е, че не се чувствате изолирани от света, нито усещате налягане в ушите от режимите за шумопотискане.

За да предложат по-добър звук, FreeClip използват двоен магнитен драйвер и система за обръщане на звуковите вълни. Единствено в изключително шумна среда може да не чувате достатъчно добре, но това е рядкост. В нормални градска условия няма да срещнете подобни проблеми.

От друга страна, ако не сте фенове на слушалките, които влизат в ухото, тук комфортът е на съвсем друго ниво. Добрата новина е, че FreeClip могат да неутрализират шума от вятъра и същевременно са подходящи за провеждане на разговори. За последното се грижи и технологията Reverse Sound Waves System, която ограничава „изтичането“ на звук и прави процеса на слушане по-потапящ и същевременно личен.

Мостът между двете части на слушалките служи за контролиране на операции с жестове. Повечето функции можете да откриете в приложението AI Life, където също така можете да персонализирате жестовете за управление.

По-интересното е, че в случая няма лява и дясна слушалка. Когато ги поставите, те сами разпознават на кое ухо са. Това означава и че няма значение как ги прибирате в кейса. Няма значение и с какво устройство ползвате слушалките, защото те са съвместими и с iOS, и с Android.

Не на последно място трябва да отбележим, че слушалките могат да издържат до 8 часа слушане на музика, 5 часа разговори, а заедно с кейса предлагат батерия за 36 часа. В това отношение също са особено подходящи за спорт. Ако планирате да пробягате маратон за 4-5-6 часа, имате спокойствието, че слушалките ви ще издържат цялото състезание, без да се налага да ги зареждате. По същия начин можете да сте сигурни, че можете да разчитате на тях и за серия от работни разговори през целия ден.

Ако все пак се стигне до изтощена батерия, само за 10 минути зареждане се набавя достатъчно батерия за 3 часа нон-стоп слушане. 100% капацитет пък се постига за едва 40 минути.

Huawei FreeClip са слушалки, които носят комфорт и стабилност, но също така предлагат достатъчно добър звук и красив дизайн, че да бъдат нормална част от деня ви. Гарантирано, всички ще ви питат за дизайна и ще искат да ги тестват, просто за да се убедят, че това наистина са слушалки.


Още по темата: Huawei FreeClip
Още от Технологии
И AI се оказва по-добър началник в бизнеса, отколкото служител