Детска игра стана първото българско ТВ предаване, продадено в чужбина

Виетнамци купиха продължението на "Бързи, смели, сръчни"
9 май 2005 16:48,
Детска игра стана първото българско ТВ предаване, продадено в чужбина

Българското детско телевизионно предаване "Палавници", което се излъчва по БНТ, ще се излъчва и във Виетнам, съобщиха продуцентите от "Синемак".

Виетнамският продуцент Нгуен Куанг Минх от продуцентската компания "Катиенза" при едно от посещенията си в България вижда по "Канал 1" на БНТ детската игра. Заинтригуван от динамичния и увлекателен характер на предаването Минх решава да направи проучване как би могло то да се реализира по HTV (Ho Chi Minh Television) - един от най-големите тв канали във Виетнам.

Решението е да се преговаря за купуване на формата и предаването да се излъчва в същия вид, както върви в българския си вариант по "Канал 1".

В началото на май Минх, заедно с вицепрезидента на HTV - филмовият режисьор Нгуен Виет Куанг, пристигат в България за преговори с българската продуцентска компания "Синемак" и на 6 май споразумението е постигнато.

Така "Палавници" става първият български ТВ формат, продаден в чужбина.

Авторите на предаването имат амбицията да направят мащабен и атрактивен декор и да предадат дългогодишния си опит в творческата и техническа реализация на предаването, така че "Палавници" да стане любимото предаване на децата във Виетнам.

Идейно „Палавници“ заимства от популярната навремето ТВ игра „Бързи, смели, сръчни“, като в продължение на 60 минути децата-участници тичат, скачат и преодоляват различни препятствия, разделени на два отбора.

Предаването, което се излъчва у нас от шест години, а във Виетнам предстои да започне през септември, е създадено от Иван Георгиев - режисьор, Ивайло Пенчев и Васил Йотов - оператори, Мирослав Маринов - художник-сценограф, и Стоян Стоянов – продуцент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание