Иван Кирков - художникът, взривил статуквото през 60-те години

Споменът за него в "Умно село" NA 20 септември по Bulgaria ON AIR
18 сеп 2020 12:50, Красимир Ангелов
1
Иван Кирков - художникът, взривил статуквото през 60-те години

На 19 септември се навършват 10 години от смъртта на художника, чиито творби неведнъж са се превръщали в повод за разгорещена дискусия - живописецa Иван Кирков.

Авторите на емблематичната документална поредица "Умно село" успяват да нарисуват изпълнения с цветове портрет на тази ярка личност, която до края на своя жизнен път намира светлина там, където друг едва ли би могъл.

В памет на Иван Кирков на 20 септември, от 19:30 часа, в ефира на Bulgaria ON AIR ще се излъчи епизод на поредицата с артиста в главната роля. В него зрителите ще открият художника в родния му град - Асеновград.

Камерата запечатва как въпреки напредналата си възраст, живописецът не спира да рисува на малката си масичка в най-миниатюрната гарсониера на света, под звуците на обичаната от него джаз музика.

В поредицата зрителите ще открият и актрисата Надя Тодорова – мама Нада, любима приятелка на Иван и съседка от балкона на отсрещния панелен блок.

"И е хубаво, и е тъжно, че няма как да бъде повторен този филм. Той е уникален и може да съществува единствено с тези персонажи", споделят авторите на “Умно село”.

Новият епизод от поредицата, запечатващ спомена за артиста Иван Кирков - гледайте тази неделя, 20 септември, точно в 19:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

 


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Умно Село, доста добро нарицателно словосъчетание за нещо противоречиво.