Съмнителна покана: "И тогава не остана никой"

Минисериалът - по телевизия Bulgaria ON AIR
24 юли 2021 16:33, Петя Славова
12
Съмнителна покана: "И тогава не остана никой"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Когато седем напълно непознати един за друг се окажат на самотен остров по покана на господин и госпожа Оуен едва ли са предполагали, че пребиваването им там ще е съдбоносно.

Но всеки от тях е приел поканата да се изолира на остров Индиън Айлънд, където срещат  Вера Клейторн – новият личен секретар на богатото семейство.

Още с пристигането си се усеща мистерията на мястото, а случващото се с новите обитатели проследява режисьорът Крейг Вивейрос в екранизацията на "10 малки негърчета" на Агата Кристи - "И тогава не остана никой".

Само за три дни новите съседи осъзнават, че никой от тях не е попаднал случайно в мрачното пространство, а всички неволно се превръщат в марионетки в предварително подготвен план.

На масата с блюдата са и десет фигурки като броят им намалява пропорционално на хората, останали живи в тази къща на ужасите. Мистериозното убийство е придружено от невина детска песничка, а напрежението се покачва след като става ясно, че един от тях е и убиецът.

Вивейрос напряга до краен предел развитието на действието като постепенно ни запознава с миналото на всеки от персонажите, дава шанс на някои да се сближат, но на фона на предизвестена смърт. Режисьорът умело се хваща за най-продавания роман на прочутата писателка. Прецизен наблюдател на човешкото поведение, поставено в крайна ситуация, атмосферата е безмилостно натруфена от емоции: страх, подозрение, а тайните на обитателите на острова разкриват и най-тъмните си тайни.

Познатата история ще видим в изпълнение на актьори като Сам Нийл ("Джурасик парк"), Ейдън Търнър ("Хобит" и "Полдарк"), Миранда Ричардсън (Хари Потър), Чарлс Денс ("Игра на тронове") и други.

Гледайте първата и втора част на криминалната драма "И тогава не остана никой" на 24 и 25 юли от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
0
 
! Отговори
az преди 1 месец
До Ха-хаРомана си е Десет малки негърчета, но по него е направена пиеса (екранизация) с другото име. Самата Агата Кристи е автор на пиесата. И почти съм сигурен, че е нейно и второто заглавие. При преводи на други езици, за да запазят римата, негърчетата са заменени от индийчета и войничета.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледах с голям интерес преди време този минисериал. Ще го гледам отново.
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да ви ... и на политкоректите заглавия. Няма да го гледам това. Парите си ги търсете от кривоносите с липсващи краекожия, които донесоха тази ментална зараза.
9
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази книга я прочетох доста отдавна , не ме впечатлява с нищо.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хубава книга. Но като видях снимката и за миг си помислих, че това е Слави и всичките "нови"лидери. После прочетох за какво иде реч и си спомних думите на съдията в тази книга - "Когато правосъдието не може да бъде раздадено... идва ред на правосъдието!" Гледайте филма, ако не сте чели книгата и ще разберете какво значи това!
7
2
 
2
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
"10 малки нег.ърчета" - братчеди значи
6
3
 
3
 
! Отговори
След време ще стане преди 1 месец
28 ЕС комисарчета
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно нашите вафли не-гърче как ще ги прекръстят, сигурно ще се казват вече гърчета.
4
2
 
6
 
! Отговори
до :-) преди 1 месец
Абе романът си беше така, и островът се казваше Нигерският остров, после романът беше прекръстен в родината си "10 малки индийчета" а островът стана Индийският остров. Само че индийците ревнаха, как може един ниггер да стане индиец, та накрая го направиха на това нищо - "и тогава не остана никой".
3
4
 
13
 
! Отговори
:-) преди 1 месец
А бе ромамът не беше ли ,,10 малки африканчета"?
2
2
 
10
 
! Отговори
10 малки негърчета преди 1 месец
Можеше да го прекръстят на 10 малки ***
1
3
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Какво му беше на оригиналното заглавие, та го смениха... Соро*соидни изгъ*зици.