Актуализацията на пенсиите и инфлацията като невидимата заплаха

Гледайте в първото за есента издание на Money.bg тази събота
17 сеп 2021 15:40, Красимир Ангелов
11
Актуализацията на пенсиите и инфлацията като невидимата заплаха

Актуализацията на пенсиите и инфлацията като невидимата икономическа заплаха ще бъдат на фокус в първото за новия сезон издание на актуално-публицистичното предаване за икономика Money.bg в ефира на Bulgaria ON AIR. На 18 септември, от 16:30 часа, зрителите ще се запознаят отблизо с важните и любопитни новини от света на бизнеса, икономиката и финансите.

В последните дни на 46-ото Народно събрание темата за актуализацията на пенсиите стана повод за дълги, задълбочени дебати и поляризирани мнения от трибуната в парламента. Въпреки това, депутатите наложиха промени в закона за бюджета, които ще се отразят пряко на голяма част от пенсионерите в страната. За увеличението на пенсиите, кой какво ще получи и какви ще са ефектите от това както за възрастното общество така и за държавния бюджет в първата част на предаването Money.bg горещата тема пред финансовия анализатор Петър Илиев коментира бившият министър на труда и социалната политика Деница Сачева.

Изданието ще продължи със задълбочен разговор относно все по-приближаващата невидима икономическа заплаха в страната – инфлацията. Увеличение на цената на какви видове стоки предстои да усетят потребителите и какви са прогнозите на експертите относно процента, с който може да нарасне зараждащата се инфлация? Отговорите в студиото на икономическото предаване в ефира на Bulgaria ON AIR пред водещия на предаването Георги Минев ще даде видният икономист Стоян Панчев от ЕКИП.

Не пропускайте първото издание на икономическото предаване Money.bg за есента – на 18 септември, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR.


11
Още по темата: Bulgaria ON AIRMoneybg
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Настройват поколенията едно срещу друго, вместо да се обединим срещу причината - ЕК в Брюксел.
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кво се вайкате, това сътворихте.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ili bg zaplati stavat vednaga kato belgiiskite, germanskite zaplati...ili ste napalnim s besilki i kovchezi kniajestvoto.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЩО така бе гърците имат сто пъти повече дългове от нас но за пенсионерите държат много за това са НАРОД
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо давате думата на Деница Сачева тя е виновна за мизерията на българския народ
5
0
 
8
 
! Отговори
То преди 1 месец
Пък и едни заплати....
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А пенсиите са толкова високо ,че сега станаха още по-високи.Смешници.В България няма пенсии,а нещо което може да се приеме като подигравка.Аз 300 лв. Ги харча за два дни.
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако поне малко си имаш представа от финанси, ще те е ясно, че при всяка актуализация на пенсиите данъчната тежест нараства. Колкото по-голяма е тя толкова повече се създава условия за инфлация. За това всяко увеличение трябва да става с малък процент и да е съобразено с дългосрочното икономическо състояние на определената икономика.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не настройвайте поколенията едни срещу други!
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Актуализацията на пенсиите си е инструмент срещу инфлацията.