Непознати факти и мащабни възстановки в "Световните градове на България"

Гледайте документалната поредица по Bulgaria ON AIR от 31 януари
2
Непознати факти и мащабни възстановки в "Световните градове на България"

Магическо приключение през историята на българската столица, разходка назад във времето из един млад град, криещ в недрата си пластове вековна история и тайнственост, прегърнала града на живата магия. Това са само част от вълнуващите сюжети от документалната поредица "Световните градове на България", които от 31 януари ще отведат зрителите на Bulgaria ON AIR назад във времето – там, където по необикновен начин се преплитат духовността на миналото и чарът на настоящето.

Впечатляващата поредица, която поставя България на световната карта, ще се излъчва в ефира на телевизията от понеделник до петък, точно в 10:30 часа. Всеки епизод разказва историята на един от онези градове от страната, които оказват ключово значение при формирането на съвременния облик на Стария континент. Режисьор и автор на поредицата е популярният филмов режисьор Степан Поляков.

Първата спирка от това незабравимо приключение ще отведе зрителите на Bulgaria ON AIR в сърцето на българската столица, за да омае и плени с красотата, историята и да спре дъха дори на местните жители. Филмът „София – историята на Европа“ през 2012 г. е носител на Първа награда в раздела за документални филми на Международния фестивал „На източния бряг на Европа" във Велико Търново.

На 31 януари пътешествието из „Световните градове на България“ ще продължи и през град Враца, чиято история бива разказана през символично преплетените съдби на четири крайно различни личности, съдбовно свързани с града и със значение за европейската история.

Не пропускайте да научите забележителните истории на част от българските градове, променили облика на Стария континент и на света – от 31 януари, всяка делнична сутрин, от 10:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Настоящето всички го знаем терминал 2