Bulgaria ON AIR е първата телевизия у нас, която започва да работи с аватари от изкуствен интелект

Виртуални образи на добре познати лица ще представят актуалните новини от деня в социалните мрежи
4 мар 2024 10:50, Елка Василева
27
Bulgaria ON AIR е първата телевизия у нас, която започва да работи с аватари от изкуствен интелект

Водена от стремежа си към постоянно развитие и следвайки съвременните технологии на 21 век, от днес, 4 март, националната телевизия Bulgaria ON AIR се превръща в първата телевизия у нас, която имплементира изкуствен интелект, за да представя на аудиторията си  информация по още по-точен, обстоен и бърз начин чрез аватари на добре познати лица.

В унисон с мисията си да информира максимално бързо обществото, екипът на „Новините ON AIR” създаде виртуални аватари с образите на репортерите Аксения Мирчева и Мартин Керефейски, които два пъти дневно ще представят най-важните новини от деня в социалните мрежи на телевизията под надслова „Кратките новини ON AIR”.

Образите ще се появяват за абонираните потребители час по-рано преди обедната емисия в 13:00 часа и централната емисия в 18:00 часа. При извънредни новини в страната или света освен в ефир, аватарите на репортерите ще информират аудиторията в социалните мрежи и в реално време. Новините, предадени от тях в социалните мрежи ще носят същата журналистическа стойност и ще представляват плод на работа на опитните журналисти в Bulgaria ON AIR.

„AI Иван“ в "България сутрин"

„Кратките новини ON AIR” не са единственото проявление на изкуствен интелект за аудиторията на телевизията. Нов виртуален ко-водещ ще се присъедини към усмихнатите лица на „България сутрин“. Днес в ефира на Bulgaria ON AIR бе представен образа на „AI Иван“. Той ще бъде в помощ на Мария Константинова и Виктор Дремсизов, като презентира актуалните анкети в сайта на телевизията – bgonair.bg. „AI Иван“ ще разказва и повече за себе си, представяйки последните новини за съвременните технологии, както и метода им на работа с реални хора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Уникално преди 1 месец
Уникална простотия!
21
0
 
0
 
! Отговори
Иванов преди 1 месец
А къде изчезнаха от ефира без обяснения и извинения,а ии ще ползват това прилича на гол *** бъз,или на гол тумбак чифте пущови
20
0
 
1
 
! Отговори
Т.е преди 1 месец
Дезинформацията ще расте!
19
0
 
2
 
! Отговори
Интелект преди 1 месец
На който не му стига собствения, търси изкуствен интелект
18
2
 
9
 
! Отговори
Справедлив преди 1 месец
Кой им позволява на тези телевизийки да се закичват с урконацисткия флаг.
17
1
 
6
 
! Отговори
Идеалист преди 1 месец
Няма никакъв ИИ. Сега се събира голяма база данни. ИН е бърз комютър, който рови в тази голяма база данни. Т.н. ИН служи за следене и долна пропаганда. Спрете да гледате телвизия тя ви оглупява. Пазете си старите книги, сатанистите не могат да ги изгорят всиките. Дазе нацистите и фашистите на са могли да го напрявят! ON AIR са сатанисти!
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Толкова е яко, че у нашият град е спряла Bulgaria ON AIR ефирно, а няма кой да я пусне. Трябва човек.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На картинката, синият "кабел" е прекъснат! Ха-ха! Не отива ли на лош късмет преди Евроизборите? Или тоав е синьото от знамето на Украйна? Забранете тая телевизийка за всеки случай! Хи-хи!
14
0
 
3
 
! Отговори
Диди преди 1 месец
А някой пита ли водещите дали са съгласни да им правите аватари ?
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Знаете ли защо има телевизори? Понеже в кошарата има много кочовеовцекозипръчове и те трябва да дават за без пари мляко, кожа, вълна, месо..... за да има телевизионни програми!
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спомням си беше 2000 година.... Гледам...Гледам по каналите на Телевизора... и се чудя... "Що ли гледам тия ибpикчийници и зарoбване на мозъка с пеpдолници"? Отидох до прозореца. Отворих широко прозорците. Взех внимателно Телевизора и го изхвърлих навън през прозорците. ...и днес като отида на гости на някой, който постоянно гледа телевизия... и като чуя какви ги приказва.... Направо си задавам въпроса...."Тоя още ли живее в ерата на комунизма"?
11
1
 
5
 
! Отговори
и да повторя преди 1 месец
По някое време имаше 8-9 ефирни телевизии. Излизаше България он Еър, нямаше Евронюз. Сега първата няма, пак се появи втората. Някой има ли представа какво и защо, и кой регулира това? А да видим, дали неизкуствения интелект от телевизията ни чете.
10
1
 
4
 
! Отговори
Оруел! преди 1 месец
Биг брадър ти казва, че истината е лъжа! Мирът е война! Св.инете са хора!
9
1
 
10
 
! Отговори
Ха ха преди 1 месец
Още една причина да нямаме телевизор.
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
телевизията която никой не гледа
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И как точно ще Ни избират какви и кои новини да Ни поднасят на тепсия??? Не че и досега не го правеха. Ама съвсем ще стане ...каквото ти сипят - това ще ядеш.
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак нема да я гледаме :)))
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЗАЩО СПРЯХТЕ ЕФИРНОТО ИЗЛЪЧВАНЕ?
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То и преди ON AIR си бяхте за забавление, сега директно минавате към анимацията. Хубаво е хората да го знаят, че да не ви гледат. Ще може ли да бъде осъден някой, който пропагандира нещо, или нагло дезинформира обществото? Както и предииии, вече и сегааа - няма да може!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
A dnes.bg внедри ли вече AI коментатор, който деликатно да вае общественото мнение? Признайте си без МВР.