Петима на съд за убийството на шефа на "Гранити"

Стоян Стоянов бе открит мъртъв през 2009 г. след месеци в неизвестност
Обновена: 26 окт 2010 15:52 | 26 окт 2010 15:52,
33
Петима на съд за убийството на шефа на "Гранити"
Стоян Стоянов. Снимка: Булфото

Петима души ще бъдат изправени пред Окръжния съд в Бургас за убийството на собственика на фирма „Гранити“ Стоян Стоянов.

Обвинителният акт вече е внесен в съда, съобщи прокурорът по делото Ангел Георгиев. Двама от обвиняемите вероятно ще бъдат съдени задочно.

Бившият директор на Агенцията за държавни вземания Светослав Михайлов, бившият съдебен изпълнител Галин Костов, Нено Стоянов, Стоян Колев и Стоян Петров ще бъдат съдени по два текста от Наказателния кодекс – за отвличане и умишлено убийство.

Според прокуратурата всеки един от тях има своя конкретна роля в престъплението.

Поръчители на убийството са Галин Костов и ексшефът на Агенцията за държавни вземания Светослав Михайлов.

Нено Стоянов и Стоян Колев са посредниците, които са предали поръчката на директния извършител.

Разследването стига до Манол Хаджиев, който вече не е жив. Според прокуратурата той е имал съучастник – Стоян Петров, който се издирва.

Трима от обвиняемите – Галин Костов, Нено Стоянов и Стоян Колев, са в ареста вече близо година.

Още по темата

Прокурор Георгиев коментира, че ако съдът не намери пропуски в обвинителния акт, процесът вероятно ще започне до края на годината.

Бизнесменът Стоян Стоянов изчезна през март 2008 г. Година и половина по-късно тялото му бе открито заровено в местност край Обзор.

Според обвинението в основата за отвличането и убийството му стои имот от 2,5 дка в съседство със склад на фирма "Гранити", който Стоянов отказал да купи на цена, посочена от Михайлов и Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***!! Никаква прошка!Алчността ги е погубила отдавна,но за убийство им се полага най-строгото наказание!
11
0
 
9
 
! Отговори
И аз да кажа преди 13 години
Светослав Михайлов е извън страната. Той изобщо не е бил арестуван. Като изп.директор на АДВ заедно с подчинените си е продавал имоти на длъжници за без пари. Негови хора са купували тези имоти, след като са ги продавали по пазарни цени. Повечето от регионалните директор (тогава) и голяма част от пучличните изпълнители са играели заедно с Михайлов. Днес тези публични изпълнители са пак такива, само че в НАП. Нека проверят имотното състояние на тези хора. От тях може да се приберат доста пари.
10
4
 
3
 
! Отговори
anita преди 13 години
До ddt Ти откъде познаваш Г.Костов. Това е много стойностен човек, но дългата ръка на Миглена Тачева го застогна и сега солено плаща...
9
2
 
5
 
! Отговори
ddt преди 13 години
Galin Kostov shushumigata sega shte leji na toplo nadiavam se pone 30 godini , da pogubish choveshki jivot za nekvi pari , kuhar , e u groba li she si gi nosite teia pari bre urodi, razbiram da jiveehme po 150 godini da imashe smisul da sme alchni, ama za nekvi si 60-70 godini !!!! Za alchnite samo zatvor - pri tova dojivot !!!
8
0
 
15
 
! Отговори
екс преди 13 години
Само едно ще кажа : в НОРМАЛНИТЕ държави, тези хора щяха да бъдат съдени ПО-СТРОГО от нормалните граждани, защото са заемали ВАЖНИ и РЪКОВОДНИ длъжности ... :(
7
0
 
8
 
! Отговори
sliven преди 13 години
Neka tia gadove si polu4at zaslujenoto.Ubiha eno hubavo mom4e.
6
1
 
29
 
! Отговори
26 преди 13 години
Представяш ли как са решили умишлено да погубят жив млад човек, заради безжизнен имот... Докъде стигнахме с алчността.... да ламтиш като свирепа ламя за имоти и да погубиш жив и здрав човек !
5
2
 
31
 
! Отговори
25 преди 13 години
до къде я докарахме, да се убиваме за имоти, аман от тея имоти, да ти се невидят и имотите, как може такова нещо, какви са тези хора, имотите не са всичко на този свят! българска работа! жалко за човека!
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 5 дни са ги изписали в болнични:)
3
0
 
27
 
! Отговори
ElTorro преди 13 години
Да стискат палци да им се падне съдия Мелкон Мелконян - много е ларж. Като нищо да отнесат пробация цели 2-3 месеца! За справка вижте как оправда Максим Стависки
2
1
 
15
 
! Отговори
Стоян преди 13 години
До анонимен Ооох, колко си прав братле! зА ВСЕОБЩО НАШЕ СЪЖАЛЕНИЕ!
1
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не бойте се момчета! Не забравяйте, че ще ви съди български съд. Късметлии сте си и това е!