Осем години затвор иска прокуратурата за братя Галеви

Пламен Галев бил лидерът, а Геле внушавал страх
Обновена: 1 ное 2010 18:32 | 1 ное 2010 18:32,
54
Осем години затвор иска прокуратурата за братя Галеви
Снимка: БГНЕС

По 8 години лишаване от свобода поиска прокуратурата по делото срещу  Пламен Галев и Ангел Христов.

Братя Галеви са обвинени за организиране и ръководене на престъпна група.

Освен това държавното обвинение поиска налагане на глоба на Галев в размер на 16 000 лв., а на Христов – 14 000 лв., както и конфискация на половината от имуществото им.

"Пламен Галев e лидерът, мозъкът на престъпната група. Без неговата благословия не са извършвани назначения в Дупница. Той е питан дори къде да бъдат местостоянките за такситата в града и каква музика да се пуска на площада", са част от мотивите на прокуратурата.

За Ангел Христов се казва, че "говори малко и гледа лошо, като внушава страх". Той е вторият в йерархията на групата, но решенията се взимат солидарно, смята държавното обвинение.

Прокурорите поискаха присъди от по 6 години лишаване от свобода за техните приближени Владимир Ангелов-Стъклето и Апостол Чакалов-Тоци, и 4 години за Георги Блатски.

От прокуратурата са на мнение, че останалите двама от групата - Красимир Оков и Георги Градевски-Конана, трябва да получат условни присъди със съответно 6 месеца и 2 години отложено изтърпяване на наказанието, за период от 3 години.

Още по темата

Времето прекарано в ареста да се приспадне от размера на присъдите, както и да бъдат уважени исковете на гражданските ищци, пише още в обвинителния акт, съобщи "Фокус".

Повече от седем часа продължи представянето на пледоариите на прокуратурата, защитниците и гражданските ищци.

Съдът даде право на последна дума на подсъдимите като всички те не са признаха за виновни и заявиха, че искат да бъдат оправдани.

Присъдата по делото срещу братя Галеви и техните приближени ще бъде обявена на 4 ноември .
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: дело
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
axaxa преди 13 години
да бе как пък да не ги осъдят... таквиа никой не ги съди,съдят само кокошкарите...журналистчетата да ни занимават само с приятни и реални новини...да пишат чак когато тия ги осъдят ! :) както и другите като тях,а не само тоя прибраха днес и на другия ден го пуснаха....тия новини ги знаем всички
50
7
 
1
 
! Отговори
ринго преди 13 години
тия са големи палячовци -Крачун и Малчо ! Единият мисли другият изпълнява щото имат по половин мозък нали са бивши куки .Направиха ги по велики от мъртвите велики .Айде шоше и на двамцата !Няма за какво да ги вкарат в затвора .Няква мърлява журналистка се оплаквала че лабутели синчето и .Ами като се прави на гявол ще го гърбят посерковеца .Оставете Крачун и Малчо на мира !Дръжте ония с многото имоти от ГЕРБ там е келепира .
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не затвор ами смърт за всички такива дет ми се изявяват като мутри и се правят на велики. И смърт за всички който ги подкрепят.
48
0
 
0
 
! Отговори
Сикотон преди 13 години
До 8 По-скоро Судаев е "товарищ" - понимаеш?
47
7
 
0
 
! Отговори
синан преди 13 години
тия са патриоти и съвременни хайдути за какво искате да ги затваряте
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А най- добре е прокуратурата да ск#чи сделка с Килърите - пуща ги , а те свитват тези............и вълкът сит и агнето изядено
45
0
 
1
 
! Отговори
za 42 преди 13 години
Jalko , no fakt..........strahuvat se, daje da pishat...............21 vek, niakyde v ES............phuda ti takovam i dyrjavata deto edni banditi ne moje da vkara v pandelata
44
0
 
2
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Правилното е : - осем милиона иска прокуратурата от братя Галеви ... Според мен ,де . Не знам Вие как мислите ...
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да не взема аз да ги.... тия смешници
42
3
 
6
 
! Отговори
ИВ-ко преди 13 години
Леле майко, тия двамата ако влезнат тук и видят какво е написано за тях кво ли ще направят, а? Да не вземат да ни гръмнат? Интересното е, че май нема хора от Дупница тук - сигурно ги е страх хората.
41
1
 
2
 
! Отговори
друг преди 13 години
до 40 не 80 ами 800 и за поколението им гадно
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не 8 ами 80!
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ами те в дупница са тапири защо галев да ни им пуска музика. той е добро момче нали подписка му събираха. даеба и тъпанарите им даеба
38
0
 
5
 
! Отговори
drug преди 13 години
ако имаше соц. диктатура, тия нямаше да ги има.Това е истината.Сега при "демокрацията" властватточно тъпанартите. При соц. диктатурата тия щяхада бъдат или докери или общи работници(понеже са яки).Тоест на мястото си!!
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А защо не и другаря Калашников , все пак е по-сигурен !
36
7
 
3
 
! Отговори
Петков преди 13 години
А бе за какво всъщност ги съдят тия? Който знае нека каже, че съм малко далеч от Дупница. Като чета тук единствено разбирам, че единия гледал лошо, а другия го питали за местостоянката на такситата и за музиката на площада.
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да ги приберат поне за 8 г/. После я камилата- я камиларя. ..... ....
34
12
 
8
 
! Отговори
Марио преди 13 години
НЕ ЗНАМ КАКВО КОМЕНТИРАТЕ КАТО НЕ СТЕ СЛЕДИЛИ РАЗВОЯ НА ДЕЛОТО. ДОКАЗАТЕЛСТВАТА СА В 99% ..... ОТ РОДА МЕНЕ МЕ БИХА, МЕНЕ МИ ИСКАХА ПАРИ... И Т.Н. НО ЗА ТАЗИ РАБОТА СЕ ИСКАТ ФАКТИ! ФАКТИИИ! НИКОЙ НЕ Е ДАВАЛ ЖАЛБИ В МВР, НЯМА МЕДИЦИНСКИ...А И СТАВА ДУМА ЗА ПРЕДИ 10-12 ГОДИНИ..?!?!? А ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ ВСИЧКИ ТЕЗИ ОПЛАКВАЩИ СЕ, СА В ЦВЕТУЩО ЗДРАВЕ, И ДОБЪР ФИНАНСОВ СТАТУС... ТА ДРАГИ МИ ЧИТАТЕЛЮ, "МОСКВА НЕ ВЯРВА НА СЪЛЗИ"... ИСКАТ СЕ ФАКТИ!!! ИНАЧЕ СЕ ВРЪЩАМЕ В СОЦ. ДИКТАТУРАТА!!!
33
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
8 години затвор за Галеви? За тяхните брутални деяния 8 години ефективни присъди са нищо! Очаквах повече от 15 години за тежките им престъпления! Те и сега са обществено опасни за обществото! Нямам доверие в българския съд! Та те промениха съдбите на много хора! Мнозина загубиха имотите си, както и им бяха отрязани ушите!
32
0
 
11
 
! Отговори
kuca darjava преди 13 години
da ne zabravqme 4e jiveem v bg. a gi sadqt v kustendil.