Братя Галеви: Не сме банда, невинни сме!

Ангел Христов и Пламен Галев отричат да ръководят престъпна група
Обновена: 19 окт 2010 16:15 | 19 окт 2010 16:14,
78
Братя Галеви: Не сме банда, невинни сме!
Снимка: БГНЕС

Пламен Галев, Ангел Христов и Апостол Чакалов – Тоци, не се признаха за виновни по повдигнатите обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

Тримата дадоха обяснения пред Кюстендилския окръжен съд на 16-ото поред заседание по делото срещу Братя Галеви и петима техни приближени за организиране и ръководене на престъпна група за изнудване и принуда.
 

Галев каза, че никога не е ръководил престъпна група и разказа, че се познава с Ангел Христов – Геле от 1990 г., когато заедно са работили в отряда за борба с тероризма. По думите му те са близки приятели и участват заедно в няколко фирми.

Галев заяви, че преди ареста се е познавал лично с още четирима от обвиняемите. Той посочи, че е имал епизодични контакти с Пламен Малинов, който е собственик на таксиметрова фирма и е един от основните свидетели и граждански ищци по делото.

"Никога не е ставало въпрос за охрана на таксиметровата му фирма.  Конфликтите ни започнаха, след като отказахме с Геле и Феодор Феодоров да купим бетоновия му възел, защото нямаше документи, заяви пред съда Галев.

Миланов твърди, че бил заставен от Галев и приближените му да прехвърли половината от собствеността на таксиметровата си фирма на Владимир Ангелов – Стъклето, и да му дава част от оборота си ежемесечно.

Пламен Миланов днес не присъства на заседанието. Отсъства и още един свидетел – Ивайло Иванов, таксиметров шофьор, който твърди, че е бил пребит от хора на Галеви, защото отказвал да плаща.

Още по темата

Един от участниците в побоя – Апостол Чакалов, каза, че Иванов е бил бит, защото е предизвикал пътен инцидент и отказал да си плати щетите.

От разпитите на прокуратурата и защитниците по делото стана ясно, че Галев имал лична охрана от шест души, които работели на минимална работна заплата.

Следващата насрочена дата на заседанието е 1 ноември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: дело
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
4
 
! Отговори
Балф преди 13 години
Ахххх колко са невинни сестричките-комсомолки Галеви , направо ще си помися , че са дефффствени , хух !
75
0
 
2
 
! Отговори
Гацко преди 13 години
То се оказа, че в България престъпници няма и никога не е имало. Добре, че не живея я тази диващина там.
74
0
 
4
 
! Отговори
Алф преди 13 години
Ама разбира се че са невинни!Той така и Иван Славков беше казал: "Невинен съм като гергьовско агънце!" каза човека, обаче го детронираха. Само че "братята" Галеви са в България. Ха да видим какви ще ги изкарат!
73
0
 
6
 
! Отговори
Цв.Цветанов преди 13 години
Момчета нема грижи *** за внучето така едно апартаментче до НДК ако може и на витошка а пък за другото грижи няма ние 300 кг злато скрихме че едни доказателства и 2 жалби няма да скрием
72
0
 
13
 
! Отговори
недоволен преди 13 години
Братя Галеви :Да строим живота нов с румен петков
71
0
 
8
 
! Отговори
1331 преди 13 години
Отношение по въпроса ще вземе и Р Петков тези момчета са невинни В държавата няма съд Те пуснаха Маргините та какво става за Галеви
70
0
 
10
 
! Отговори
ГЕРИ преди 13 години
Ако тези са невинни ,то какво да кажем за "невинните" в другите градове. Например в едно малко Търговище .Публична тайна е че градът е разпределен между няколко човека които определят стандарта на живот. Все още има интервюта за работа в които питат, знаете ли турски език . Повечето от лицата работещи в съдебната система ,полицията и в НАП( някой трябва да им укрива данъците нали) повечето са подставени лица на "невинните". Голямо предизвикателство е някой от по горните да бъде вкаран на топло.
69
0
 
15
 
! Отговори
Menn преди 13 години
Така е. И трактора е само невинно багерче, маргините са обикновени хулигани, наглите са просто нахалници, килърите са убивали само комари, наркотиците си се продават сами и тн и тн. Виновни в "перфектната" ни родина НЯМА.
68
0
 
5
 
! Отговори
uladislau преди 13 години
Да видиш ти майтап - Осама верно не е бил виновен. Ама тия - бате аз ще ги гръмна и ще спя като бебе после.
67
0
 
3
 
! Отговори
sweden преди 13 години
awe ey nyama da izlezne edin lud da gii zastrelya za kef ne sa bili nevini 4e i ben laden ne e vinovenn xaxa
66
1
 
4
 
! Отговори
аз14 преди 13 години
Е според вас дали,че се изпуснат тия да ги хванат тъпите куки? Много ясно,че са си опекли нещата и ги боли ку-о.... А и за момента са по умни от целия личен състав на МВРто на 100% точно по тая причина са навън,защото цялата система е *** и струва 0.05ст. с ДДС
65
0
 
3
 
! Отговори
Вуте преди 13 години
Оно се види,че свалат обвиненията,може и да са виновни,ама само по отделно.
64
1
 
6
 
! Отговори
lmzm преди 13 години
Братя "Галеви", братя Стоянови, братята Илиеви, БРАТЯТА..."Майка им да ***, тези *** Стоянови, за такива публична екзекуция!, че Бойко дори го направи евродепутат Алчния ненаситен ***. Ако знаехме че толкова ще крадат никога нямаше 1996 и 1997 да гласуваме за Стоянов и Костов. Бесилка и конфискация за тях, надминаха комунистите и крадат заедно с тях!" Няма "тука има-нема"!ТОВА Е ИСТИНАТА! Нооо...
63
0
 
8
 
! Отговори
мариан преди 13 години
ДО АНОНИМЕН.Как да ги пази държавата като някой органи са независими извън държавата с имоти и вили по морета и язовири.
62
0
 
4
 
! Отговори
Тънкошиев преди 13 години
И мене дома ме уважават,но като излеза навън ..всичко бега!***************************************************Я не ме карай да се усмихвам бе ,че хич не ми е до смях!Ти в коя България живееш?Политици,мутри,правосъдие...това са циреите и,това и е раната!
61
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама разбира се, че не сте. Набедили са ви просто, не се притеснявайте! Парадоксално на ироничния ми коментра в Дупница разпространението на дрога е минималнно да не кажа нулево, което все пак е похвално, защото можеше и дам да се забъркат необезпокоявано с идеята да исакрват кинти, но напротив не позволяват това да се случва... което все пак не е зле, след като държавата няма воля да пази децата от тоя бич... хрисимите Галеви го правят за дупничани.
60
0
 
6
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 13 години
А аз се чудех от къде ги познавам.То това били ръководителите на детска градина номер 8.Всука сутрин си посрещат децата в общината............
59
0
 
9
 
! Отговори
Беларус преди 13 години
Ми как ще са виновни ?! То той и Трактора е невинен. Изглежда, че най виновният съм аз.....
58
0
 
6
 
! Отговори
рендосан преди 13 години
Бълхарниците дет се наричат Галеви или Галини да им хвърлят един бой до смърт щом не се признават за виновни. Нъл за това са били таксиметраджията, за дето не платил щети от пътен инцидент. Да ги съдят по същия начин бре.
57
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как ще сте банда бе , мутри долни ! Та вие сте най-честните граждани на ЕС !Да *** и скапаната държава , да *** ! Що не се махнах преди 20 г.?!