Пуснаха лекарите, задържани за смъртта на бебето

Няма повдигнати обвинения срещу четиримата от Горна Оряховица
Обновена: 2 дек 2010 10:56 | 2 дек 2010 09:10,
179
Пуснаха лекарите, задържани за смъртта на бебето
Снимка: БГНЕС

Четиримата лекари от МБАЛ "Св. Иван Рилски" в Горна Оряховица, които бяха задържани за умишлено умъртвяване на новородено, са освободени от ареста, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Медиците – началникът на АГ отделението д-р Димитър Сотиров и докторите Стефан Лазаров, Катя Гецова и Михаил Милатович – са освободени след изтичане на 24-часовата им мярка за задържане под стража.

Срокът на полицейската мярка изтече, а прокуратурата не намира основание да им бъде наложена постоянна мярка за задържане, съобщиха от Окръжната прокуратура във Велико Търново.

Към момента няма повдигнати обвинения срещу четиримата лекари, а по-нататъшният ход на разследването ще бъде определен от резултатите от аутопсията, която се извършва в София.

Още по темата

Директорът на болницата д-р Миролюб Кожухаров днес определи като скандални обвиненията срещу четиримата лекари.

"Това на нищо не прилича. Утре ще кажат, че ядем бебета", коментира той.

Д-р Кожухаров обясни, че плодът е бил на 22 седмици и тежал около 600 грама. По думите му това е бил един нежизнеспособен плод.

Медицинският екип е направил всичко възможно. В продължение на половин час лекарите са се борили за новороденото, но на практика то не е имало никакви шансове.

Миролюб Кожухаров допълни, че 17-годишното момиче е криело бременността си дори и от родителите си. Не е предявило никакви обвинения срещу лекарите от болницата.

В сряда МВР съобщи, че четиримата лекари са задържани по подозрение за умишлено убийство.

От полицията твърдяха, че лекарите казали на младата родилка, че детето е мъртво, а служителка на болницата случайно забелязала, че е живо.

Днес задържаните казаха, че ще си търсят правата заради унижението, на което са били подложени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: новороденоМБАЛ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
1
 
3
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
къде съм споменал такова нещо???????? ти май четеш само така, както ти изнася, казах, че за без пари не работя, ти работиш ли?
175
1
 
2
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
научи се да пишеш на кирилица, а после може да поговорим, ама си мноо *** като те гледам или живееш в гората
174
0
 
2
 
! Отговори
??? преди 13 години
Ха-ха-ха, Еди, няма да се изненадам. не ми се хващайте за думите. Имах предвид, че специално този случай така е оплескан, че вече на тоя етап си е направо превърнат в градска легенда. Сега дори и да кажат самата истина, цялата истина и само истината, пак поне половината общество ще се съмнява в нея. Дори и да е очевидна, логична и подкрепена с всякакви доказателства. Това имах предвид с предни си коментар. Така че няма смисъл повече да се коментира.
173
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не ти ли е ясно? Полицията сътвори поредния си голям гаф, поредния незаконен и неоправдан арест, сега пращат "тялото" за експертиза в Александровска, та дано да се покрие малко гафа! Аман от войнствени милиционери!
172
0
 
5
 
! Отговори
Edi преди 13 години
И двете от една майка, нали? Но може би бащите са различни, затова и разликата във възрастта...
171
1
 
4
 
! Отговори
??? преди 13 години
Хм, Еди, внимавай, че ако някой журналист прочете какво си ми отговорил, ще вземе да пише, че замразените бебета са 2 - едно в 5 месец, и едно в 7. Малко прилича на оная история във франция.
170
3
 
1
 
! Отговори
лееек преди 13 години
А, Росене, брат'чед, ти сигурен ли си, че си лекар? Като те чета колко пъти спомена плащането, по-приличаш на лихвар, дето просто предварително предупреждава, че ако не си му платят сумичката, ще реже пръсти.
169
2
 
1
 
! Отговори
rumy преди 13 години
sramuvam se za vas rosen /dumata lekar ne e ravna na pary. estestveno che ymame velikolepni lekari koiti spasiavat choveka , no neka badem kritichni s nekadarnite . V cial svat y v vsichki profesii yma y ot dvete kategorii . neka ymame tolerantnost y da ne ne se darjime vulgarno .
168
0
 
7
 
! Отговори
Edi преди 13 години
Е, последно след като си изтипосаха гръмките заглавия "Бебе във фризер" какво очаквате? Ей- така да си сменят и тона, и насоките на статиите? Ами! Толкова нескопосана манипулация не знаех, че може да съществува. Първо беше 7- ми месец, след това се оказа 22 г.с. (5- ти месец). Първо имаше подслушване и прихванат разговор, после- нямало такова нещо. Първо било живородено пък лекарите го убили, после било мъртвородено пък после се съживило. Ами на такива куци въдици само шарани се хващат.
167
3
 
3
 
! Отговори
??? преди 13 години
В началото казаха, че полицаите са подслушали тел. разговор,който им е дал основание да смятат, че става дума за убийство на бебе. После казаха, че майката подала сигнал в полицията, защото нещо се усъмнила.. сега пък всичко това изобщо не било така и тия доктори били самата невинност. Е, последно?!?
166
2
 
5
 
! Отговори
Edi преди 13 години
Последните ви коментари са срам както за лекарите, така и за пациентите. И явно сте много зле щом се хващате на подобни евтитни провокации от страна на медиите.
165
1
 
7
 
! Отговори
Леле преди 13 години
Не съм фен на много от българските лекари:) Всъщност съм фен само на тези, които си вършат работата, провявайки и човещина обаче:) Тези арести вече обаче взеха да ми приличат на сплашване на съсловието:) Благоевградските лекари, които установиха, че лице арестувано от полицията, като го пускат е с умерен мозъчен оток? Сега и тези? Май заптиетата започват да си изпускат нервите:)
164
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е айде като сте се събрали , пийнете едно и за мен всемогъщи и всезнаещи български лекари ;)
163
2
 
1
 
! Отговори
от 41 до 164 преди 13 години
Хайде, *** да се научиш на нещо. Досега видяхме, че си далеч от истината за много неща. Представям си в коя европейска страна си, щом лекарите копат в нея, хахахаха! Ние сме български лекари, приятелю. Не ни мисли, можем и знаем повече, отколкото ти ще научиш някога.
162
1
 
3
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
аре лека и май ще се засечем в тая европейска държава ;)
161
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За щастие уча в държава, в която наистина има лекари, които могат да копат , а могат и да не копат , но все пак копат , а ато студент тази европейска държава ми осигурява безплатна лекарска помощ , не ме мислете , вижте приятели аз ще тръгвам , защото не съм взел рушвет и трябва да се работи , вие какви лекари сте между другото ?
160
1
 
5
 
! Отговори
от 41 преди 13 години
А, ти вече разбираш Идеята на Хипократовата Клетва! То преди малко един се обяви за бог, хахахаха! Още не си осъзнал какво представляваш, но коментираш една светиня. Голям профан си, виждали сме и твоето хуманно и "етично"(няма такова понятие, недоучило човече) отношение.
159
2
 
3
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
а да забравих, аз за без пари не работя ;), т.нар. Хипократова клетва не ми позволява да пазарувам в магазина за без пари ;)
158
1
 
3
 
! Отговори
от 41 преди 13 години
Ами като не знаеш, защо я цитираш? И даже не си си направил труда да провериш, ама плюеш. Скрий се, в момента не обсъждаме нито Фелипе Втори, нито древните гърци, нито енергията на неутриното.
157
1
 
3
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
ооо моа да копам, ама моа и да не копам, ти си знай за рицарските романи, дано това те излекува, когато се разболееш.Та да те светна, един интелигентен човек не спори за нещо, което не знае, някой цитират Хипократовата клетва, обаче без да имат ни най-малка представа какво пише в нея