Пуснаха лекарите, задържани за смъртта на бебето

Няма повдигнати обвинения срещу четиримата от Горна Оряховица
Обновена: 2 дек 2010 10:56 | 2 дек 2010 09:10,
179
Пуснаха лекарите, задържани за смъртта на бебето
Снимка: БГНЕС

Четиримата лекари от МБАЛ "Св. Иван Рилски" в Горна Оряховица, които бяха задържани за умишлено умъртвяване на новородено, са освободени от ареста, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Медиците – началникът на АГ отделението д-р Димитър Сотиров и докторите Стефан Лазаров, Катя Гецова и Михаил Милатович – са освободени след изтичане на 24-часовата им мярка за задържане под стража.

Срокът на полицейската мярка изтече, а прокуратурата не намира основание да им бъде наложена постоянна мярка за задържане, съобщиха от Окръжната прокуратура във Велико Търново.

Към момента няма повдигнати обвинения срещу четиримата лекари, а по-нататъшният ход на разследването ще бъде определен от резултатите от аутопсията, която се извършва в София.

Още по темата

Директорът на болницата д-р Миролюб Кожухаров днес определи като скандални обвиненията срещу четиримата лекари.

"Това на нищо не прилича. Утре ще кажат, че ядем бебета", коментира той.

Д-р Кожухаров обясни, че плодът е бил на 22 седмици и тежал около 600 грама. По думите му това е бил един нежизнеспособен плод.

Медицинският екип е направил всичко възможно. В продължение на половин час лекарите са се борили за новороденото, но на практика то не е имало никакви шансове.

Миролюб Кожухаров допълни, че 17-годишното момиче е криело бременността си дори и от родителите си. Не е предявило никакви обвинения срещу лекарите от болницата.

В сряда МВР съобщи, че четиримата лекари са задържани по подозрение за умишлено убийство.

От полицията твърдяха, че лекарите казали на младата родилка, че детето е мъртво, а служителка на болницата случайно забелязала, че е живо.

Днес задържаните казаха, че ще си търсят правата заради унижението, на което са били подложени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: новороденоМБАЛ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Може и да не съм лекар и да не разбирам много от това , за което ми говориш , но със сигурност са допуснали грешка ,щом като са го сметнали за мъртво , а то е било живо и са го метнали във фризера , а щом се опитват да се "оттърват" от него вече е престъпление и е нереално да се пускат тия хора след 24 часа за да прикрият следите си , майната ти на тебе с 28тата ти гестационна седмица , това е живот , не ми пробутвай лекарските си просотии и ти се водиш жена ... *** !
95
1
 
8
 
! Отговори
от 41 до 88 преди 13 години
Ти чул ли си този разговор? Или вярваш на ченгтата, които за пореден път се опитват да оправдаят произвола си? Десантчици влизат в болници, а като трябва да се направи операция в *** махала, пращат обикновените патрулки. Млъквай, ***, просто си смешен! Заведенията за бавноразвиващи се са за теб, тъпо пъпчиво келешче!
94
6
 
0
 
! Отговори
Vladu преди 13 години
Мръсни престъпници и ***!!!
93
0
 
2
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
а сега разбрах, чудех се тъпотата вродена ли ти или придобита, е това не ми беше ясно къв ти е случая, просто си ограничен по рождение
92
1
 
4
 
! Отговори
от 41 преди 13 години
Владо, ползвай сапуна. Миришеш на гнило, пъпчив *** такъв!
91
0
 
10
 
! Отговори
Таня преди 13 години
Бебе щеше да бъде ако е родено след 28 гестационна седмица. В 20 гестационна седмица говорим за абортиран плод. Чисто законово няма престъпление. Това искам да ти кажа. При положение, че 30 мин няма дихателна дейност, трябва ли да ти обясня в какво състояние са всичките му органи?
90
1
 
8
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Сменете си заглавието и стига сте писали за новородено бебе. В случая става въпрос за спонтанен аборт, не за раждане. Няма лекар в БГ, който да може да спаси плод 600 гр.
89
0
 
9
 
! Отговори
от 41 преди 13 години
Какво престъпление? Откога да не спасиш АБОРТ е престъпление? Кое е престъпление, че от статията, която цитираш, се виждат само неясните брътвежи на едно тъпо ченге, което даже законите на България не знае. Ама ти си готов да повтаряш като папагал разни думички, чието значение изобщо не ти е ясно.
88
9
 
2
 
! Отговори
Vladu преди 13 години
Всички лекари *** !!!!!!!!! 99% от лекарите не правят разлика между сърце и крак. НЕКАДАРНИЦИ И *** !!!
87
4
 
1
 
! Отговори
Хамелеонщина преди 13 години
Вчера всички вие викахте "Убийте ги", днес "Велики са". Всички форумци сте хамелеони, абсолютни хамелеони. Кой ли ни познава, ще викаме и туй то. Утре, ако излязат нови факти, уличаващи докторите, пак ще викате "Смърт". Люшкате се от едната крайност в другата. За мене цялата и истинската истина не е казана. За да се занесе новороденото в София за изследване, значи има нещо съмнително. Въпросът е истината и само истината. Бог бди и грехът не се изкупува с нищо. Включително и от клакьорите.
86
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не виждам кое не ти е ясно , в разговор същия лекар , за който сега се твърди , че е невинен , да се опитва да прикрие факта , че е убил бебе ? Кое не ти е ясно на тебе ? Защото по-подробно могат да ти обяснят в някое заведение за бавноразвиващи се или си некое хитро докторче !?
85
1
 
3
 
! Отговори
x преди 13 години
porednite foerverki na policaite
84
1
 
2
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
абе това ясно, ама пак не се разбира ти какво искаш да кажеш, да уж са подслушвали и после...
83
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако прочетеш Росене новината за случая преди този се споменава за подслушван разговор , тъй като са разследвали шефа на болницата са подслушвали разговори и един от лекарите се е опитал да прикрие престъплението си , сега ги пускат и нямало за какво да ги държат , затова питам какво стана с подслушания разговор !??? dnes.bg/crime/2010/11/30/arestuvaha-dvama-lekari-zaradi-smyrt-na-novorodeno.105147
82
1
 
5
 
! Отговори
Таня преди 13 години
Кое престъпление да прикрие?
81
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Евала, малък човек, нека осъдим, за да има осъден. Не е важно кой е виновен!!! Важното е да има осъден и вечерта докато се вайкаме, колко ни е гаден живота, да видим 3-*** медици с белезници и да ни стане гот, че на тях им е една доза по-малко! Чети! Виж! Купи си учебник по биология! Тогава коментирай!
80
0
 
4
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
до 79, всъщност какво искаш да кажеш?????
79
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Правно основание няма никакво!Има идеологическо основание-лекарското съсловие винаги е било под прицел на проболшевишки диктаторски режими,винаги е било пречка за налагане на болшевишка или нацистка диктатура!Справка-репресиите,извършвани от болшевишкия *** Сталин срещу руските лекари,както и гаврите по време на културната революция в Китай от Великия кормчия другаря Мао срещу лекарите.Там е причината.
78
9
 
1
 
! Отговори
Vladu преди 13 години
Нормално да ги пуснат... да сте видяли някой осъден в нашата смешна държава... ако изобщо това може да се нарече държава...
77
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво стана с подслушания разговор в , който един от лекарите се опитва да прикрие престъплението ? Какви права само заслужават тия ...жална им майка, но това е държава на *** и ширеща се безнаказаност и безочливост , безбожие и всичко най-лошо , не очаквайте да има виновни , тук никога никой не е виновен , може би таива са заповедите на хората отвъд океана с "водещата роля" както вече в прав текст си казвато по медиите, те управляват играта , защото другите се страхуват от тях.