Жертва на Наглите оставял ДНК (коса) в "Къщата на ужасите"

Илиян Цанев припознал гласа на свой похитител в този на полицай
Обновена: 10 яну 2011 14:38 | 7 яну 2011 14:35,
45
Жертва на Наглите оставял ДНК (коса) в "Къщата на ужасите"
През декември 2009 г спецчасти атакуваха къщата на "Наглите". Снимка: МВР

Илиян Цанев, една от жертвите на "Наглите", умишлено е оставял своя ДНК, докато е бил в "Къщата на ужасите" на "Наглите".

Това разказа Цанев, който свидетелства пред Софийския градски съд по делото срещу бандата за отвличания.

Илиян, който бе отвлечен на 9 март 2007 г. и прекара 49 дни в плен, разказа, че е бил пленен от подземния гараж до дома му, когато се прибирал вкъщи.

Докато паркирал, бил заслепен от дълги светлини и видял, че автомобил препречва входа на гаража. С викове "Полиция, НСБОП" мъж с качулка, тъмни дрехи и пистолет се насочил към него.

"Излизай от колата, да ти виждам ръцете", крещял непознатият, заставил го да легне на земята и му закопчал ръцете със "свински опашки".

Още по темата

Междувременно излязъл и шофьорът и двамата го набутали в колата. По същото време обаче негови съседи се прибирали със своя автомобил. Те станали свидетели на отвличането, но по думите на Илиян Цанев се вцепенили и не реагирали.

След това бил отведен в къща, където бил държан 49 дни. Цанев описа подробно стаята, в която  е държан – за разлика от "килията" на отвлечения ученик Джорджио Марков неговият своеобразен затвор е имал и баня. Той умишлено е слагал кичури от косата си под леглото и в ниши по стените.

Цанев е категоричен, че може да разпознае гласовете на двамата си похитители, които са били и в къщата по време на плена му. Пред съда описа подробно и особеностите им – шофьорът на колата (според разследващите това е Павел Петков – Павката) заеквал, а другият мъж имал дълбок, дрезгав глас и издавал специфични звуци, подобни на прокашляне.

По време на днешното заседание стана ясно, че преди години Илиян е чул гласа на своя похитител от полицаи.

След като вече е бил освободен, през юли 2007 г. Цанев е чакал пред СДВР, когато случайно чул разговор между двама души. Заслушал се и установил, че гласът на единия човек е същият като на похитителя му. Казал на човека от СДВР, с който е трябвало да се срещне, а той пуснал справка и му обяснил, че това е човек от сектор "Издирвания".

Тогава Илиян е казал, че е 90-95% сигурен, че гласът е на похитителя му. По случая обаче не е имало развитие, а официалната версия е, че е изключено този човек да е похитителят му, защото по време на отвличането е бил на работа и това е доказуемо.

Друг казус се появи на днешното заседание на СГС. Стана ясно, че по време на отвличането Илиян Цанев е носел лещи, а един от похитителите му ги е свалил – с едната ръка, а в другата държал фенер. Според Цанев това е шофьорът на колата.

В този момент обаче Павел Петков се изправи и обясни, че няма как този човек да е той, защото едната му ръка е обездвижена вследствие на катастрофа през 1988 г. Не можел да мърда палеца си, а движенията на китката му били ограничени и затова няма как да е държал фенер или свалял лещи с нея.

Веднага след изказването прокурорът по делото Борис Кирилов поиска от съда да попита дали Илиян Цанев е разпознал днес в гласа на Павел Петков един от похитителите си.

Съдията обаче обясни, че за да се извърши такова разпознаване са необходими определени процедури.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
6
 
! Отговори
Хейтър преди 13 години
"че за такава процедура са необходими определени процедури"К'во речи?
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** gradat kompoti 10 godini zatvor a za ubici nema ni6to povece ot malka rashotka iz kilite na policiata i posle na svobota za6toto te vodiat dar6avata ane dar6avata tiah
22
0
 
8
 
! Отговори
бай Ганьо преди 13 години
Или бандите са повече от една.
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
18-ти, "ясно та дрънка", че си ***!
20
2
 
20
 
! Отговори
Tочно преди 13 години
Абе,кво толкова се церемонят с тия бандити?Ясно е, че си имат хора в полицията,които да се появят,ако стане издънка с отвличането!Естествено-както преди време действуваха мутрите,когато пребиваха хора!Те млатят,а отвън стои ченгето и пази!Революция не може да стане,но след време,хората ще искат Вартоломеева нощ!Тя ще е спасението!Поне спасителите да са от нашите!Щото ако влязат отвън-лошо!
19
3
 
14
 
! Отговори
kukoto преди 13 години
Ето затова в България всички престъпници са на свобода,защото "обективния"съд търси непрекъснато процедури да не ги осъжда,вместо да бъде точно обратното. Покажи ми "Пич" колко престъпници са осъдени до сега като не броим тези ,които са от обратната страна на тревата.
18
11
 
32
 
! Отговори
ясно та дрънка преди 13 години
Аман от циркове и постановки.Тези в ареста са пионките.Наглите са ръководени от Хамстера. Хамстера се отчита на Трактора.Трактора се отчита на Червените Барони.За всички на клона остават пари, но с лъвския пай от парите от отвличанията се финансират черни операции на БСП&Ко.:- проекта РЗС;- медийни войни - купуване на водещи, телевизии, в-к Галерия;- компроматни кампании;- и други за които не смея да пиша.Трактора използва и за бизнеса си ЛЕВ Инс - предалат застраховки срещу отвличане.
17
0
 
9
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Та, това е очевидно... Остава обаче да се намери въпросната къща, а понеже другия отвлечен е бил в друга обстановка "килия", това показва, че местата може и да са повече от едно, т.е. две къщи, или каквото са там... Бая заплетено става, освен, ако не принудят похитителите да ги заведат до въпросните места, тогава и ще послужат оставените от отвлечения днк материали.
16
1
 
2
 
! Отговори
alankulu преди 13 години
pich nali se seshtash che tozi chovek e zadurjan za tova prestuplenie ne e nqkoi proizvolno izbran ot naroda pomisli malko
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе те онзи певец дето му викаха високия глас затова ли го арестуваха и после казаха,че било грешка?Този ли отвлечен го е посочил за възможен похитител?
14
1
 
14
 
! Отговори
Пич преди 13 години
"Къщата на ужасите", какъв точно е бил замисълът на оставените днк материали - т.е. коса от отвлечения? Това не спомага много за откриването на похитителите... "По този начин се доказва, че тази къща е била използвана за "настаняване" на отвлечените. Тоест това е местопрестъплението. След това ако се докаже, че определени лица са били в тази къща по време на отвличанията, то това евентуално са похитителите.
13
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А къщата с кичурите дали е открита?И как се е скубал и е крил нали са го наблюдавали,пък и на няколко места бил оставил?!Доста кинаджийско звучи...
12
6
 
18
 
! Отговори
Пич преди 13 години
" Какъв е този съд боже,в каква държава живеем. Никога не съм си представял ,че ще стигнем до такова положение.На 53 години съм и какво ли не съм преживял. "А вие как се представяте нещата скъпи ми 53 годишен господине?! Представяте си как един човек казва - "Ами ето този глас разпознавам" и вече човекът с въпросния глас влиза в затвора за 15 години? Ами то тогава да вземем да пускаме ищците по улицата и те ако покажат някой с пръст и кажат - "Този е!", и направо да го осъждат?
11
2
 
7
 
! Отговори
norm преди 13 години
А тъщата ти богата ли е,защото можеш и да не се върнеш.
10
6
 
6
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Не, че съм някакъв експерт, но... след, като е известна "Къщата на ужасите", какъв точно е бил замисълът на оставените днк материали - т.е. коса от отвлечения? Това не спомага много за откриването на похитителите... Та, нали е известно, че отвлечения е прекарал 49 дни там?
9
5
 
12
 
! Отговори
kukoto преди 13 години
"За такава процедура-разбирай да се потвърди от Илиян дали е познал гласа на похитителя в съдебна зала- са необходими определени процедури". Какъв е този съд боже,в каква държава живеем. Никога не съм си представял ,че ще стигнем до такова положение.На 53 години съм и какво ли не съм преживял.
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
умишлено е слагал кичури от косата си под леглото и в ниши по стените..............И какво някой търсил ли е такива работи? И намерили ли са ги след това? Много американски филми е гледал горкия.
7
2
 
10
 
! Отговори
Пич преди 13 години
Тази "новина" нали ни я казахте преди няколко месеца, бе скъпи журналисти!? Както става, няма вече за какво да пишете ли?
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти внимавай какво си пожелаваш - току-виж се сбъдне...
5
4
 
11
 
! Отговори
9.11 преди 13 години
"Тогава Илиян е казал, че е 90-95% сигурен, че гласът е на похитителя му." Това е така, можеш да си направиш пласт. операция, да сложиш лещи и перука, но гласа трудно се променя! В немски филм, един позна точно по гласа един измамник, който бе избягал в топла страна, а по другите белези бе съвършенно друг!!