Оковани! Зловещите техники на Наглите

Румен Гунински прекарал цял месец с чувал на главата
Обновена: 7 яну 2011 21:06 | 7 яну 2011 20:01,
146
Оковани! Зловещите техники на Наглите
Снимка: МВР

С оковани крака, белезници на ръцете, чувал на главата и тапи в ушите – така е прекарал над месец в плен студентът Румен Гунински, който е последната жертва на бандата за отвличания „Наглите“.

Гунински днес даде показания по делото срещу групата.

Разказа, че е бил отвлечен на 19 октомври 2009 г., малко след като е излязъл от жилището си в Студентски град, за да разходи кучето си. 

Отвличането

Видял бял бус, който по-рано бил пред НСА, и минавайки покрай него отзад изскочили двама души в черни дрехи и с маски, които го вкарали насила вътре. 

Младежът опитал да окаже съпротива – опитал да се отблъсне от прага на буса с крака и мобилният му телефон изпаднал, а едната му маратонка се изхлузила.

Вътре в буса нападателите го заставили да легне по очи, а един от тях се хвърлил отгоре му.

Казали му, че са полицаи и са го хванали за разпространение на наркотици. После го попитали как се казва. Гунински обаче си измислил друго име, друго ЕГН, измислил и други имена за роднините си. През цялото време, докато се представял за друг, отнасял юмруци.

В един момент номерът изглежда щял да мине, защото бандитите му казали: „не си нашият човек, ще те пуснем“. 

По-късно обаче, при прехвърлянето в друга кола, вече били наясно кой е. Питали го дали баща му е близък с Валентин Златев, но Румен Гунински отричал. По думите му - защото вече се бил досетил какво се случва. 

Къщата на ужасите

След няколко смени на коли и престой в помещение (гараж или автосервиз, където младежът спал в автомобил), стигнали и до „къщата на ужасите“. Гунински бил вкаран  в много малка стая с нисък таван, в която дори не можел да стои изправен, а краката му били оковани към нещо като камък.

В стаята той видял няколко червени светлини, образуващи кръг, за които предполага, че са част от камера. На два пъти са го карали да записва послание за родителите си – единия път го заплашили, че ако не измисли какво да каже, ще му режат пръсти и уши.

Гунински твърди, че е пазен от двама души. Те му носели сандвичи и вода веднъж на 24 часа.

Единият от тях, явно „доброто ченге“, му носел по два сандвича и разговарял с него.

Младият мъж обаче каза, че едва ли вече би разпознал гласовете на похитителите. 

Не знае как изглежда къщата, в която е държан, но ако види стаята си, ще я познае. Тя обаче не е намерена от разследващите.

В деня, в който го освободили, похитителите дали на Румен Гунински дрехи, а един от тях го изкъпал. Оставили го край София с омотани с лепенки ръце и глава, като му казали да лежи по очи 5 минути, защото имало снайперист, който го следи.

Ампутация

Друг от похитените – синът на бившия транспортен министър Вилхелм Краус Михаил, каза пред съда, че се опитва всячески да заличи спомена за кошмара на отвличането.

Михаил Краус разказа как „Наглите“ отрязали част от кутрето на дясната му ръка, защото „брат ти се подиграва с нас“, тъй като им предложил 50 000 лева за неговата свобода. 

За „Наглите“ това била „смешна“ сума.

Един ден в килията на Краус влязъл човек, дал му две хапчета, младият мъж усетил убождане в кутрето.Своеобразната ампутация била извършена. 

След това похитителите му правели превръзки всеки ден, защото раната забирала. 

Един от пазачите му след време подметнал „спокойно, доктор ти я направи“.

Още по темата

„Искам да се махне от главата ми това нещо и да свърши“, каза Михаил Краус, който бе лаконичен в описанието на чувствата и спомените си за кошмара, който е изживял.

Михаил Краус е познавал двама от похитителите си. Бил приятел с Иван Пайнавелов – Сапата – автокрадецът, за който прокуратурата твърди, че е бил част от бандата и дори е посочвал някои от жертвите. 

Сапата обаче е убит, а в началото на миналата година един от подсъдимите – Даниел Димитров – Данчо Релето, посочи мястото край София, където е заровен.

Покрай Сапата Михаил Краус бил виждал и Данчо Релето, но не го е познавал добре. 

Краус каза, че докато е бил в плен, е предполагал, че може би Сапата е замесен в отвличането му.

В стаята, в която е държан, имало няколко книги. На една от тях - „История на бойните изкуства“, имало послание: „Мише, желая ти много успех. Бъди добър воин“.

Михаил Краус е един от похитените, който е разпознал стаята, в която е държан по време на плена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
0
 
! Отговори
.... преди 12 години
ТРЧБВАШЕ ДА ОТВЛЕКАТ ЗЛАТЕВ, БОЙКО И ЦВЕТАНОВ И ДА НЕ ГИ ВРЪЩАТ ИЗОБЩО! НЕ ПРЪСТИ, АМИ ГЛАВИТЕ ДА ИМ РЕЗНАТ!!!
130
0
 
0
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
sashtoto gi ochakva i tiah da ne propeiat logichno e .a i da propeiat pak .nikoi niama da gi ostavi da izleznat na ylicata .
129
0
 
1
 
! Отговори
rambo ludiq преди 13 години
abe pove4eto nesme vijdali 100 evro tiq ot kade vadat xilqdi,6o negi rasledvat i tqx da vidime koi sa naglite vuv bulgariq i kvisa tiq milioneri v evro
128
11
 
10
 
! Отговори
САПАТА преди 13 години
A БАЩА МУ НА КРАУС ИЛИ НА ГУНИНСКИ ОТКЪДЕ ИМАТ МИЛИОНИТЕ И МИЛИАРДИТЕ ?! ЗАЩО НЕ ОТВЛЕКАТ БАБА МИ ?! НЕКА ГИ НАКАРАТ ДА ДОКАЖАТ ДОХОДИТЕ СИ ?! НЕ ИМ СТИСКА ЗАЩОТО СА ПЛАТЕНИ СМЕШНИЦИ
127
4
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
НА КРАУСЧЕТО ТРЯБВАШЕ ДА МУ ОТРЕЖАТ ПИ.КАТА И ДА ГО ОПЪНАТ НЯКОЛКО ***...ФА И ДА ПУСНАТ ВСИЧКО ПО НЕТА ДА СЕ ГЛЕДА..МРЪСНО КРАДЛИВО МАМИНО СИНЧЕНЦЕ..
126
0
 
4
 
! Отговори
кака преди 13 години
ти какви села си представяш!? Цветущи, пълни с хора, с красиви къщи и градини!? Не, душко! Не са си избирали такива села. Съвсем очевидно. Пък и знайш`ли колко малко цветущи села са останали вече в България!? Май само бетонираните по черноморието могат да кажат, че имат живот.
125
3
 
1
 
! Отговори
vairass преди 13 години
znaete li kolko bandi ima za otvli4aniq pone 5 ili 6 tiq bogata64eta da ne si misliqt 4e 6te gi ostaviqt na mira spoko 6te ima o6te otvli4aniq ama togava nema koi da gi xvane i togava da vidim policiata kakvo 6te napravi apsoliutno ni6to za6toto sa nekadarnici levaci takiva
124
1
 
2
 
! Отговори
vairass преди 13 години
q pitaite tezi bogata6i ot kade imat tezi milioni i dali zad tiqx ne stoiqt ministri xak da im e na tezi da gi otvli4at i da pla6tat ama kakto triabva i koi si misli 4e 6te sprat otvli4aniqta tova e zati6ie pred buriq skoro pak 6te po4nat da stavat tiq raboti i 6te sprat mi6kite s mnogoto pari da izlizat kakto kazvat xorata prosta darjava prost narod prosto pravitelstvo za tova da se 6tavi naroda
123
0
 
1
 
! Отговори
цветков преди 13 години
на глите и отвлечените за откуп са от един дол дренки,така че не е ясно кой е по голям а дренка.
122
2
 
13
 
! Отговори
Седящият бик преди 13 години
За крадливите бизнесмени трябва да има съд а подобни извратеняци като наглите / защо ли ми приличаш на някой от тях / трябда да се кастрират за да не предават гените си на следващото поколение. това са ненормални типове със изкривена ценностна система и е добре да бъдат скопени превантивно.А ти не се прави на отворко - такива като наглите не прощават и на своите. Може и теб да те поразходят някой ден на чист въздух извън града и да пращат от време на време на близките ти я ушенце я пръстче.
121
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До "страдалеца" 122 . Ако беше продължило това с отвличанията, щеше да започнат други *** на по-ниско ниво да отвличат обикновенни хора за по 1000 лв, защото всеки *** от утайката като види, че нещо е безнаказано и копира. Тогава ти всезнайко щеше да пееш друга песен. Ама народа нали е все беден и гладен и трябва да плюе.
120
2
 
11
 
! Отговори
do maloumnika преди 13 години
Ти си недоносено идиотче явно глезено от мама и тати. Кой да види в селото бе бабите дет не могат да вървят по двора ли. Аман от *** "столичани" дет само селяните им пречат.
119
9
 
6
 
! Отговори
гларус преди 13 години
Еи опасни сте това ***. А знаете ли колко гладуващи има в африка? А знаете ли колко пингвини умират в резултат на глобалното затопляне? Знаете ли колко китове се избиват ежегодно от японските китоловци? А колко делфини загиват при лова на риба тон? Ето такива значими проблеми трябва да решава правителството. А те разбираш ли седнали да ни занимават цяла година с некви "нагли" разбираш ли.
118
2
 
8
 
! Отговори
:(* преди 13 години
Така ли никой от *** и *** българско население не забеляза че става нещо странно в тази къща ?Народа ни е заспал *** и страхлив, Всеки се интересува само от себе си и никой не мисли че утре и него ще сполети беля.Ре ми се пише за този смотан игоистичен народ
117
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Съдейки,че съдия Виолета Магдалинчева още не поела делото, и веднага съдиите от СГС организираха Кърваво писмо до ВСС с предупреждение да не им се бъркат в работата и че заловените престъпници не са такива до доказване на вината им?? Вчера съдийката всячески пречеше на прокурора да поясни обвинението си, така че положителни резулати от този състав не очаквам. Е, ще осъдят 2-3 по на някоя година условно, и с това работата на съда ще свърши. Защото съдиите трябва да помагат на престъп ниците, първи братовчеди са по произход. Пък и парите са в обвиняемите,не в държавата. Държавата им даде 13- а заплата, повече няма. Мъкаа...
116
5
 
27
 
! Отговори
PPP преди 13 години
Ако на нас българите ни трябват такива като "наглите" както казваш, то на теб ти пожелавам както си живееш в "Най великата Империя на света Сащ-както казваш..." да влезнеш в метрото или в някое учреждение и някой заблуден хамериканец да реши да се самоубива заедно с още 20 души и ти да си сред тях! Напоследък преди да се самоубият застрелват по 10-20 души да не са сами при Св. Петър. Що за анти-българи се извъдихте бе? Хубаво, избягал си да живееш в САЩ ама НЕзабравяй, от къде си тръгнал ***!!
115
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това стана като серияла Туин Пийкс съпреживяваме страданията на шепа богаташи !В същото време няклко хиляди престъпници крадът и безчинстват по села и градовеНарода тъне в мизерия БОЛЕН и ГЛАДЕН .Няма лекарства за хронично болните
114
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре нали ги хванаха какво продължават да ни занимават с това !По лошо от това е ДЪРЖАВАТА да те принуждава да гладуваш има хиляди БЕЗРАБОТНИ Някои ще кажат които е некъадърен,*** и мързелив - няма работа Обаче не ми се верва че може да има толкова много прости хора които да не може да си намерят работа !Да предпочитат мизерията
113
1
 
23
 
! Отговори
Tedzilla преди 13 години
Не мога да повярвам че си загубих времето да ти чета коментара. Живял съм 3 години в САЩ и така и не можах да ги видя тея 300 000 000 умни глави за които говориш. А относно "Наглите" надявам се да си получат заслуженото и имам чувството че няма да им се раазмине, понеже нали се сещате че отвличат деца на хора с положение в обществото.
112
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Извинете не ,че това не е важно но неможе да се отнема толкова време за едно престъпление и едва ли не с него ГЕРБ ще си изкарат мандата !Знаете ли колко хора гладуват ДНЕС в този момент НЯМАТ пари за лекарства Стоят на студено ПРИНУДЕНИ ОТ СКАПАНИЯ ЖИВОТ В ТАЗИ СТРАНА които ги е докарал до това им състояние не защото са били прости и мързеливи ами защото не са имали шанс !