Оковани! Зловещите техники на Наглите

Румен Гунински прекарал цял месец с чувал на главата
Обновена: 7 яну 2011 21:06 | 7 яну 2011 20:01,
146
Оковани! Зловещите техники на Наглите
Снимка: МВР

С оковани крака, белезници на ръцете, чувал на главата и тапи в ушите – така е прекарал над месец в плен студентът Румен Гунински, който е последната жертва на бандата за отвличания „Наглите“.

Гунински днес даде показания по делото срещу групата.

Разказа, че е бил отвлечен на 19 октомври 2009 г., малко след като е излязъл от жилището си в Студентски град, за да разходи кучето си. 

Отвличането

Видял бял бус, който по-рано бил пред НСА, и минавайки покрай него отзад изскочили двама души в черни дрехи и с маски, които го вкарали насила вътре. 

Младежът опитал да окаже съпротива – опитал да се отблъсне от прага на буса с крака и мобилният му телефон изпаднал, а едната му маратонка се изхлузила.

Вътре в буса нападателите го заставили да легне по очи, а един от тях се хвърлил отгоре му.

Казали му, че са полицаи и са го хванали за разпространение на наркотици. После го попитали как се казва. Гунински обаче си измислил друго име, друго ЕГН, измислил и други имена за роднините си. През цялото време, докато се представял за друг, отнасял юмруци.

В един момент номерът изглежда щял да мине, защото бандитите му казали: „не си нашият човек, ще те пуснем“. 

По-късно обаче, при прехвърлянето в друга кола, вече били наясно кой е. Питали го дали баща му е близък с Валентин Златев, но Румен Гунински отричал. По думите му - защото вече се бил досетил какво се случва. 

Къщата на ужасите

След няколко смени на коли и престой в помещение (гараж или автосервиз, където младежът спал в автомобил), стигнали и до „къщата на ужасите“. Гунински бил вкаран  в много малка стая с нисък таван, в която дори не можел да стои изправен, а краката му били оковани към нещо като камък.

В стаята той видял няколко червени светлини, образуващи кръг, за които предполага, че са част от камера. На два пъти са го карали да записва послание за родителите си – единия път го заплашили, че ако не измисли какво да каже, ще му режат пръсти и уши.

Гунински твърди, че е пазен от двама души. Те му носели сандвичи и вода веднъж на 24 часа.

Единият от тях, явно „доброто ченге“, му носел по два сандвича и разговарял с него.

Младият мъж обаче каза, че едва ли вече би разпознал гласовете на похитителите. 

Не знае как изглежда къщата, в която е държан, но ако види стаята си, ще я познае. Тя обаче не е намерена от разследващите.

В деня, в който го освободили, похитителите дали на Румен Гунински дрехи, а един от тях го изкъпал. Оставили го край София с омотани с лепенки ръце и глава, като му казали да лежи по очи 5 минути, защото имало снайперист, който го следи.

Ампутация

Друг от похитените – синът на бившия транспортен министър Вилхелм Краус Михаил, каза пред съда, че се опитва всячески да заличи спомена за кошмара на отвличането.

Михаил Краус разказа как „Наглите“ отрязали част от кутрето на дясната му ръка, защото „брат ти се подиграва с нас“, тъй като им предложил 50 000 лева за неговата свобода. 

За „Наглите“ това била „смешна“ сума.

Един ден в килията на Краус влязъл човек, дал му две хапчета, младият мъж усетил убождане в кутрето.Своеобразната ампутация била извършена. 

След това похитителите му правели превръзки всеки ден, защото раната забирала. 

Един от пазачите му след време подметнал „спокойно, доктор ти я направи“.

Още по темата

„Искам да се махне от главата ми това нещо и да свърши“, каза Михаил Краус, който бе лаконичен в описанието на чувствата и спомените си за кошмара, който е изживял.

Михаил Краус е познавал двама от похитителите си. Бил приятел с Иван Пайнавелов – Сапата – автокрадецът, за който прокуратурата твърди, че е бил част от бандата и дори е посочвал някои от жертвите. 

Сапата обаче е убит, а в началото на миналата година един от подсъдимите – Даниел Димитров – Данчо Релето, посочи мястото край София, където е заровен.

Покрай Сапата Михаил Краус бил виждал и Данчо Релето, но не го е познавал добре. 

Краус каза, че докато е бил в плен, е предполагал, че може би Сапата е замесен в отвличането му.

В стаята, в която е държан, имало няколко книги. На една от тях - „История на бойните изкуства“, имало послание: „Мише, желая ти много успех. Бъди добър воин“.

Михаил Краус е един от похитените, който е разпознал стаята, в която е държан по време на плена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Първо отвлечените не са били случайни хора.Второ откопите искани за отвличанията предварително са били определяни в зависимост от човека,който е отвлечен и колко парички е приватизирал от държавата.Значи че, е имало информация за незаконно забогателите хора в България.С една дума едните бандити са се опитвали да преебат другите бандити.
10
8
 
17
 
! Отговори
Пич преди 13 години
"Рейтинга на плод-зеленчуковото правителство се клати яко и отново се изваждат милиционерските прийом и комунистическите тактики за отклоняване на вниманието от гафовете чрез реиновиране на партенките. "Абе дай боже повече такива "милиционерски тактики", че да се оправи България. Нямам нищо против да разкриват банди за отвличания и убийства за отклоняване на вниманието. Интересно Станишев защо не разкри тази банда, че да отклони вниманието от безобразията на неговото правителство?!
9
7
 
17
 
! Отговори
8-ия ден преди 13 години
Никаква пощада за тия!НИКАКВА !А ако това не стане - и на тези, които ще ги оправдаят !
8
7
 
38
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Що ли някак си не изпитвам съжаление към горките "жертви"!? Ами на татковците не им ли е светвало когато ни обираха, че на този свят нещата много често се връщат и че няма гаранция, че днес като откраднеш няколко милиона утре някой няма по друг начин да ги открадне от тебе :). И колко странно, защо ли не съм чул да отвлекат детето на някой обикновен човек. Дали пък причината не е, че той няма как да събере милион-два.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
по други причини няма да бъдат осъдени, но както и да е.
6
4
 
9
 
! Отговори
Песимист преди 13 години
Аз съм 100% сигурен, че със този синхрон на работа между следствие и съд тази професионална група неможе да бъде осъдена....
5
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Народните изедници, богаташите трябва да се малтретират - само така може да има известна социална справедливост. Полицията, прокуратурата и съдът не правят нищо. Или ако правят нещо то е само за да защитят себеподобните си търтеи, народни обирници.
4
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Рейтинга на плод-зеленчуковото правителство се клати яко и отново се изваждат милиционерските прийом и комунистическите тактики за отклоняване на вниманието от гафовете чрез реиновиране на партенките.
3
6
 
7
 
! Отговори
Ole !!! преди 13 години
Kakvi hora ima samo:(!Kolkoto i da niamam pari ne moga da se i setia za takova neshto!
2
3
 
24
 
! Отговори
bg.. преди 13 години
тези които днес ги оправдават....утре може да са жертвив тази игра...!!реалностите често губят контрол
1
8
 
17
 
! Отговори
АНГЛИЯ преди 13 години
Това в една История е наречено като РОБИН ХУД.