Поискаха доживотен затвор за Джок Полфрийман

Според прокуратурата има достатъчно доказателства за вината на австралиеца
Обновена: 19 яну 2011 11:13 | 19 яну 2011 11:13, Красимир Ангелов
101
Поискаха доживотен затвор за  Джок Полфрийман
Снимка: Булфото

Софийската апелативна прокуратура поиска доживотен затвор за австралиеца Джок Полфрийман, който е подсъдим за убийството на студента Андрей Монов.

Прокурорът по делото бе категоричен, че има достатъчно доказателства, че чужденецът е извършил убийството на Монов.

Рано тази сутрин пред Софийския апелативен съд започнаха пледоариите на страните по процеса.

Още по темата

Джок Полфрийман е подсъдим за убийството на Монов  в края на 2007 г. на столичния площад "Света Неделя".

Тогава тежко бе ранен и приятел на Монов – Антоан Захариев.

През декември 2009 година Софийският градски съд осъди австралиеца на 20 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
8
 
45
 
! Отговори
PPP преди 13 години
На мен са ми скачали на бой футболни фенове когато съм бил с жена ми и знам, че Полфрийман е невинен! Пука ми за тоя Монов, че са го наръгали... Така му се пада като скача на бой с 10 човека срещу един! Има си спортни зали за да си изкарват агресията и енергията на тепиха или в боксовите зали.. Пишман станахме с тези скинари и хулигани футболни. Преди 1 седмица пребиха пред очите ни на Орлов Мост 5-6 човека(футболни хулигани) едно младо семейство с ритници и тупаници. Девойката направо я помляха
75
1
 
35
 
! Отговори
До 76 преди 13 години
Да така е. Нали за това стана дума тук - за чувството на превъзходство. Майките и бащите раждат деца, идва някой ядосан... с чувство на превъзходство и ти убива детето, най скъпото му взема - живота...
74
2
 
41
 
! Отговори
Трагедия! преди 13 години
В България правосъдие няма! За колко случаи не се споменава даже, защото потърпевшите са "обикновени хора", колко ли майки ходят по гробищата, вместо да се радват на деца и внуци...Според мен по този случай се вдига шум по две причини - родителите му са популявни хора с възможности и доста влиятелни познати, а убиецът от друга страна е чужденец! В противен случай и това почернено семейство щеше да е известно само в квартала си! Бог да прости загиналото момче!
73
0
 
31
 
! Отговори
0т 65 до 69 преди 13 години
Именно за това ти говоря. Кофти е.
72
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никой който убива не може да стане "чист". Даже и владетели които са водели войни са мечтаели за мир и покой.... Рано или късно чувството за превъзходство СЕ ОГЪВА.Не ми се налага да споря нито е нужно други да се съгласяват с мнението ми. Бъпрос на гледна точка.
71
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На колко години осъдиха скинарите от София Запад, които убиха студент в Борисовата градина, защото го помислили за гей? Нека ви отговоря - не ги осъдиха!
70
3
 
35
 
! Отговори
до 64 преди 13 години
Но първо - ти разказваш ЧУЖДИ епизоди, не твоите, въпреки че не можеш да знаеш как е било. Второ убиеш ли никога не можеш да станеш "ЧИСТ". Можеш да се спасиш от затвор при слаб състав, но вътрешно си убиеца и остава като печат.
69
1
 
42
 
! Отговори
В12 преди 13 години
Мен лично ме пребиха в Студентски град, защото ме бяха "припознали" с някакво друго момче, но не осъдиха никого, защото не съм можел да опиша всички нападатели, които ме ритаха в главата и ме удряха с боксове! Да ви пикам и на правосъдието, ако имах нож и аз щях да го използвам! 1500 лева дадох за лечение, но никога няма да се възстановя напълно!
68
3
 
38
 
! Отговори
do 62 преди 13 години
изобщо не си наясно, когато се биеш срещу 2ма трима петима не атакуваш едновременно, защото нямаш 5 ръце. Започваш с единя, ако видиш нож бягаш - и след като бягаш го правиш с гръб. Тук идва и момента на превишаване пределите на неизбежната самоотбрана, тъй като самоотбраната е минала и намушкването в гръб е пресилено действие със закъснение. Но е било единствеиня начин другите надъхани *** да го оставят, колко ли са пребитите от Монов преди да срещне майстора си ???
67
8
 
35
 
! Отговори
Бубчо Бубев преди 13 години
Аз пък съм за това да го тикнат в дранголника и за повече. Не съм запозната с подробностите, но като гледам туй австралийско чадо си мисли, че тук всичко му е позволено щом като е чужденец. То окаяната ни държава си е жив зян, съдебната ни система е прословута с малоумията и подкупността си, ама пък точно това австралийско *** да ми реве ...., ще ме прощавате! Нека да го осъдят и на 50 години за назидание на всички чужденци, които идват тук и си мислят, че могат да вандалстват както си искат!
66
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чувството за превъзходсто много вредно и както виждаме последиците са, че живота не се връща обратно. Защо е трудно за разбиране ?
65
1
 
36
 
! Отговори
до 58 преди 13 години
Ако теб са те спирали в студентски и са те питали колко е часа и ти погледнеш да кажеш и следващото нещо което усещаш е тупалка и след тва още няколко ритника и тези дето са те напомпали (тоест са те питаи колко е часа) се хилят и си тръгват приемам мнението ти, но ако не ти се е случвало подобно нещо. Няма как да се съглася с теб Съжалявам за празните ти приказки :)
64
4
 
40
 
! Отговори
Малко инфо преди 13 години
"21-годишният австралиец Джок Пол Фрийман и приятелката му слизали в подлеза на булевардите "Ал. Стамболийски" и "Мария Луиза". В този момент от там излизала банда младежи, които започнали да "закачат" гаджето на австралиеца. Той се ядосал и извадил нож, който размахал срещу младежите. Те скочили и започнали да бият Джок. Тогава той наръгал в корема 20-годишния Андрей Монов. След това пробол и друго момче от групата. Андрей паднал на земята, а Джок и приятелката му хукнали да бягат..."
63
4
 
33
 
! Отговори
Lindi преди 13 години
Това от филма "Сам срещу един" ли е? Значи - убиеца е сам, Монов е с компания, но убиеца е убиец, а Монов е мъртъв. Ти си този, който има нужда от среща с Хорейшу и консултация.
62
2
 
34
 
! Отговори
lele do horeishu преди 13 години
Mmm znachi kato napadam nqkoi sedq s grub kum nego. Qsno shte znam ako mi se priska da biq nqkoi da go atakuwam s grub, ekstra logika izwadi!
61
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Даже литературните герои убиват други герои тогава, когато чувстват явно и силно превъзходство над "врага".
60
3
 
37
 
! Отговори
до 57 Хорейшу преди 13 години
Защо си мислиш че уличния бой е като по филмите и нападението е само лице в лице, или ако си на земята и се сбориш с някой ще гледаш къде го ръгаш !? Говорим за групово нападение над 1 човек, ти ми говориш защо наръгал в гърба, а не в корема..
59
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Повечето убийства и изнасилвания стават единствено поради нагона - за ПРЕВЪЗХОДСТВО НАД ЖЕРТВАТА.
58
2
 
34
 
! Отговори
до 56 преди 13 години
До 56 !!! Ако ме нападнат за мен важното е да се съглася със претенците на нападателите, виждайки ЧЕ МЕ ПРЕВЪЗХОЖДАТ В МОМЕНТА...... Конфликти трябва да се изглаждат, а не да се убива ОТ ПРЕВЪЗХОДСТВО..., ТИ разбра ли или не ?
57
4
 
35
 
! Отговори
lele преди 13 години
Purwo da se izwinq za shliokavicata (tehnicheski prichini). Imam samo edin wupros kum wsichki znaeshti i risuvashti po sluchaq, za kakwa samozashtita goworite kato i na dwamata ranite im sa w gurba!!! Vtoro sledvashtiqt put kogato nqkoi murgav sugrajdanin vi ograbi ili iznasili dushterq-jena vi (ne go pojelavam nikomu) ili samo wi otkradne nqkoi drug kabel i ostanete na tumno, shte ima da psuvate i da zaplashwate cqloto im pleme, no sega avstraleto e samarqnin i gordost za vas. Hvala vam!