Прокуратурата си казва за СРС-гейт на 10.02.

Разследването се водило в три направления
Обновена: 31 яну 2011 14:37 | 31 яну 2011 14:37,
37
Прокуратурата си казва за СРС-гейт на 10.02.
Снимка: Dnes.bg

Срокът за изготвянето на комплексната експертиза на разпространените записи на шефа на Митниците Ваньо Танов с премиера, министри и други хора от властта, изтича на 10.02.2011 г., съобщават от прокуратурата. Тя ще бъде извършена от експерти от БАН.

Вече беше разпространена фоноскопска експертиза на записите, която беше изготвена от Института по криминалистика към МВР.

Тя показа, че предоставените за изследване звукозаписи не са оригинали и върху тях е извършена допълнителна манипулация.

От прокуратурата съобщават още, че продължава разследването по досъдебното производство относно разразилия се СРС гейт.

Проверява се дали записите са в резултат на използвани специални разузнавателни средства, и ако е така – как е изтекла тази информация, откъде и дали записите са манипулирани като съдържание.

Второто направление, по което се работи, е кой и по какви признаци е филтрирал информацията, предоставяна на прокуратурата в хода на текущо разследване.

Също така прокуратурата изяснява дали има престъпление от общ характер, извършено от висши държавни служители по повод митническата проверка в пивоварна „Леденика”.

Още по темата

От разпространените записи става ясно, че премиерът иска от митниците "да не закачат Мишо Бирата".

Михаил Михов – Мишо Бирата, е собственик на пивоварна "Леденика", чийто лиценз е бил отнет от Агенция "Митници" на 8 февруари 2010 г. заради многобройни нарушения.

Премиерът и Ваньо Танов се оправдаха, че президентът Георги Първанов се е обадил на Борисов и той е ходатайствал за проверката.

„Проведени са и продължават да се провеждат разпити на свидетели от системата на МВР ДАНС, агенция „Митници” и др.“, уточняват още от прокуратурата във връзка с разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: прокуратураСРС-гейт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
0
 
! Отговори
kk преди 13 години
С М Е Ш Н И Ц И!!!
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Върховенството на закона е над всяка ситуация!Но не и в конкретния случай!Цветанов никога и при никакви обстоятелства няма да се оттегли доброволно!Може само да бъде принуден, и то само по два начина - от Прокуратурата или чрез обществен натиск!Но мисля, че няма да се случи нито едното нито другото!
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колкото повече ги бъркат , толкова повече миришат!
33
3
 
14
 
! Отговори
БГ преди 13 години
КАКВО Е ТОВА БЪЛГАРСКА ПРОКУРАТУРА? ИМА ЛИ ТАКОВА НЕЩО? ПО ДЕЛАТА И ЩЕ Я ПОЗНАЕШ.ОЧЕВАДНО ПРОКУРАТУРА НЯМА,НО ИМА КУКЛА НЕРЕЧЕНА ГЛАВЕН ПРОКУРОР.А НА КУКЛИТЕ ИМ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ.И ЛОШОТО ЗА БИВША- ТА НРБ Е ТОВА,ЧЕ КУКЛОВОДИТЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 66 ГОДИНИ СА ЕДНИ И СЪЩИ.ТОВА НЕ РАЗБРАХА САМО БЛЕЕЩИТЕ "ВЦЕРВАЩИ" КОИТО НЯМАТ ВОЛЯ И РАЗУМ И САМО ЧАКАТ НЕКОЙ ДА ГИ "УПРАВИ". МНОГО "ВЕРВАЩИ" КАЛПАВА ДЪРЖАВА/ГОСУДАРСТВО/. НАПРАВИХТЕ ХОРАТА НА МАЙМУНИ С "ТОВА ИМА ОНОВА НЕМА". ТОВА ВИЖДАТ ЯСНО И В ЕС.
32
5
 
7
 
! Отговори
joro преди 13 години
kraino vreme bb da si hodi zaino s taifata si
31
8
 
0
 
! Отговори
pesho преди 13 години
na komunistite ne im mina nomera s podlsuhsvaneto po4vaite da izbivate horata kak ste gi izbivali v komunizma bez sud i prisuda.evala na boiko
30
3
 
6
 
! Отговори
нло преди 13 години
СРС ВЕЧЕ ЯСНО НО С РЕШЕТКА -ЕКРАН И ПРОСЛЕДЯВАЩ ОПТИЧЕСКИ ИНФРАЧЕРВЕН ЛАЗЪР КАКВО ЩЕ ПРАВИ ЦВЕТАНОВ-БОРИСОВ И ПЪРВАНОВ.ИЛИ ИСКАТ И СНИМКОВ МАТЕРИАЛ ЗА ШЕНГЕН И ЕС.
29
3
 
27
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
Имаше едно време един виц, по времето на комунизма, за милиционер, който недоразбрал нещо и спрял мерцедеса на Бай Тошо за превишена скорост. Скоростта била ужасна, милиционерът *** и ядосн...и в бързината щракнал една дупка на талона. Тогава талоните се дупчеха, това съответстваше на сегашното отнемане на точки. После, надникнал към задната седалка, видял кого возят...и набързо написал върху вече продупчения талон "Тази дупка не е дупка! Старшина Петров" Та, и прокуратурата сега, голямо напъване се напъват, дано до десети да успеят да докажат, че тази дупка не е дупка....
28
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НОМЕРА С ПОДСЛУШВАНЕТО НЕ МИНА.НАЛИ ТАКА СЕРГЕЙ?ПРОБВАЙТЕ НЕЩО ДРУГО,КОЕТО НЯМА ДА УДАРИ НА КАМЪК.
27
2
 
5
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА,.... преди 13 години
.....И КАК ЩЕ ГО ДОКАЖЕШ БЕ ***...26??МОЖЕ ДА СА И ОТ СВЕТИЯ СИНОД....!!!!НЕ ,НАМ .....НЕ НАМ....ХА,ХА,ХА,ААА.....!!!!
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АЗ АКО СЪМ ЩЕ ОБЯВЯ ЕДНА ГОЛЯМА НАГРАДА ЗА ТОЗИ КОЙТО ПОСОЧИ ОТКЪДЕ СА СРС -ТАТА И ТАКА ЩЕ С Е ПРИКЛЮЧИ СЛУЧАЯ ,КОЙ БИ ОТКАЗАЛ НАГРАДА ОТ ПРИМЕРНО ЧЕТВЪРТ ИЛИ ПОЛОВИН МИЛИОН И ДА МУ ЗАПАЗЯТ АНОНИМНОСТТА
25
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мазането продължава.Ама няма смисъл, вече никои на вярва на герб!
24
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чакат да мине 10.02.2011, за да изтече законния срок, в който мобилните оператори са задължени да пазят трафичните данни. Като не може да се сравни продължителността на СРС-тата с лога от оператора, вече спокойно ще могат да си твърдят, че записите са фалшиви. Отделно, като няма логове не се знае кой и на база на чия заповед е извършвал подслушването.
23
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В събота в Горещо Ревизоро си го каза в прав текст: "Всичко е блъф, за да се прикрият по-големи неща, които започнаха да излизат.... Един митничар взема на ден по хиляда лева..." .Има запис на предаването в Ютуб. След това просто няма какво да се коментира.
22
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А къде покриха агент Гоце в цялата тази бъткотия.Или "държавния глава" е пак чист,както и агентурното му име.
21
9
 
9
 
! Отговори
УВОЛНЕТЕ КАДРИТЕ... преди 13 години
...НА ДС, ОТ ДЪРЖАВНИТЕ СТРУКТУРИ!!!!!ТОВА СА РАФИНИРАНИ ,УБИЙЦИ , САБОТЬОРИ И ПРЕСТЪПНИЦИ, ЗАДУШАВАЩИ ДЕМОКРАЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ!ТЯХНАТА ДЕЙНОСТ ,ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРЕКРАТЕНА!!СМЪРТ ЗА ДС НА БКП!!!!
20
2
 
27
 
! Отговори
Гневен преди 13 години
Френската експертиза предизвика дълбоко възмущение сред широката общественост на с. Шума...
19
9
 
33
 
! Отговори
БившКоренякСофиянец преди 13 години
Няма ли да е по-лесно да попитат Интерпол или французите, те хората вече свършиха работата им!СРС-тата са истински!Край на темата!Те какво правят? Стъкмистика? Като за имотите на Цветанов?!Бойко е престъпник, прокуратурата да го почва!
18
27
 
7
 
! Отговори
ИЗ СЕ РЕ СЕ ,ДС ...И преди 13 години
....ЗАПОЧВАТА МАСОВИ АГИТКИ, ДИРИЖИРАНИ ОТ ПОЗИТАНО-20!ХАЙДЕ ДРУГАРИ,..........ДРУЖНА ПЕСЕН НЕКА ЕКНЕ... ОТ ДОНОСНИЦИ -***, НА СЪРЦА НИ ДА ОЛЕКНЕ, ОТ МЕНЕТЕТА---СЕРЕСЕТА.....!
17
3
 
19
 
! Отговори
прост народ преди 13 години
На *** народ прости държавници,прости ,но тарикати.Имали подслушвания-има,има ли запис-има и как така никой незнае кой подслушва и кой прави тези записи ,що за държавна сигорност имаме.Това си е нарошение и трябва да се накажат тия,а що се отнася до г-н Борисов и неговите приближени да си дадът оставката .Не е шега, това си е сириозно ,неможе да имаме такъв Министър който се прави на голяма работа,а също време да се дъни потолкова долен начин.Призидента е същия,те са си лика прилика .