Масларова: Невинна съм!

Софийският градски съд не даде ход на делото
Обновена: 8 мар 2011 14:05 | 8 мар 2011 10:25,
337
Масларова: Невинна съм!
Масларова определи процеса срещу нея като политически. Снимка: Булфото

„Абсолютно невинна съм. За мен това е политически процес“.

Така бившият министър на труда и социалната политика от правителството на тройната коалиция Емилия Масларова коментира обвинението срещу нея, че е присвоила 11 038 405 лева при ремонта на социален дом в Стара Загора.

Според обвинителния акт Масларова, заедно с управителя на фирмата „Стара Загора 2007” и техен помагач са присвоили 11-те милиона от отпуснати 18 805 006 лв. за ремонта на сградата.

Софийският градски съд обаче не даде ход на делото срещу бившата социална министърка. 

Причина за отлагането на старта на процеса е фактът, че един от подсъдимите – Росен Стефанов, не е получил в срок обвинителния си акт.

Съдът отложи делото за 21 април, докогато подсъдимият и защитата му ще трябва да се запознаят с обвинението.

Престъплението, в което е обвинена бившата социална министърка, е извършено в периода от ноември 2007 г. до май 2009 година.

За да могат да бъдат присвоени парите, след превеждането им по сметката на фирмата изпълнител, те били отклонявани чрез неверни счетоводни документи.

На въпрос какво може да направи човек с 11 млн. лв., Масларова отговори, че не знае, защото никога не е имала толкова пари.

Още по темата
Тя отбеляза, че е работила абсолютно честно, коректно и със съзнанието, че трябва да се помага не на един, двама или десет човека, а на много хора.

Масларова изрази задоволството си, че делото вече е в съда и истината ще излезе наяве.

Ако прокуратурата докаже престъплението, Масларова обеща да дари 11-те милиона на хората в Хасковско.

По случая са обвинени още бившият зам.-министър на труда и социалната политика Димитър Димитров и бившият главен секретар на ведомството Иван Пенев и експертът Росен Стефанов.

Като съучастници на Масларова са посочени семейният й приятел Венцислав Драганов, чиято фирма е ремонтирала Центъра за комплексно социално обслужване в Стара Загора, и управителят й Михаил Методиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още по темата: делоe
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
302
1
 
0
 
! Отговори
въх преди 13 години
Другарката Масларова-Софийско старазагорската светица!Тя е най най най почтенната жена не само в Партията ,но и в държавата.Никога досега България не е имала толкова невинно оплюта жертва.Тя е по-невинна от медицинските ни сестри в Либия,по невинна от Вальо Топлото,по невинна от Р.Овч...Мамка им хамериканска-туй е само техна работа да ни се бъркат в невинния живот!
301
1
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
*** gnusnata (puke)
300
1
 
1
 
! Отговори
Мен преди 13 години
"Ако прокуратурата докаже престъплението, Масларова обеща да дари 11-те милиона на хората в Хасковско."Един вид - те са си в нея, а ако докажат че ги е откраднала - ще ги дари. Ако наистина го е казала по тоя начин - съвсем явно е признала, че е прибрала парите.
299
1
 
2
 
! Отговори
Колежка преди 13 години
Не бой се миличка. Край на краищата те съдят в България. Потърпи малко снимки от репортерите. Цветанов ще се оправдае. Буломочите съдии и прокурори ще те пуснат, ама още малко трябва да им пуснеш. Ти знаеш как. Процеса е само щото те завиждат на милиончетата и искат си своя дял съдебничката ни ситемка. Даже си поплачи. Адвоката ще ти каже с колко ще олекнеш за подкуп. Иначе за тебе Сливен е табу. Там е за дребно-крадли ***.
298
1
 
1
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
tolkova e nevinna kolkoto e chestna ,gorkata jena pysnete ia be hora da si harchi milionite na volia,ili nee platila mizata oste .
297
1
 
2
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
В УШИТЕ ДА.
296
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
RAZBIRA SE...."NEVINNA"!CIRKA PRODYLJAVA,KLOUNITE OTLICHNO PODGOTVENI ZA NEGO!TOVA SE ZNAE,PREDI SAMOTO DELO!
295
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дааа , ама те всички са невинни и политиците (дето ни окрадоха) , и полициаите дето само на уж спазват закона, и прокурорите дето се самосезират когато им изнася... Всички сме НЕВИННИ и БЕДНИ заради въпросните невинни политици!
294
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
mi daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
293
1
 
2
 
! Отговори
събудете се, българи преди 13 години
Тези дето сме ги пратили в парламента трябва д аотговарят пред нас. не са се спотайват като пръдня в ***. Хамстера му спряха стотици милиони щото е некадърен, Ако имахте поне малко мозък в главата щахте да го линчувате. Тез новите пълни новобранци - но трябва да се научат да правят това дето ние искаме. Магистрати и пр, *** -независими ли ? Избираеми само ! Весници с неясни собственици ли ? Това да не е Африка. Всички на светло и без ченгета в медиите!
292
1
 
8
 
! Отговори
Хамстера преди 13 години
Виках и че не върви да е с обувки за 2000 евро, като пенсиите са по 70 , ама..........
291
1
 
6
 
! Отговори
Чичо манчо преди 13 години
верваме ти ,нъл тъй
290
11
 
1
 
! Отговори
Симо преди 13 години
Хей, ревящите за мъст, къде са доказателствата, че обвиненията за Масларова са основателни.Така за мъст крещяха либииците срещу нашите сестри и ги осъдиха на смърт, а истината се оказа друга. Страдащите родители на запразените деца бяха готови да разкъсат нашите момичета, защото общественото мнение беше манипулирано.Преди да произнесем присъдите нека чуем доказателствата, да се запознаем с фактите и тогава да си направим изводите.В момента просто повтаряме чужди тези и обслужваме нечии интереси.
289
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е КАК ЩЕ ГИ ДАРИ-НАЛИ УЖ ГИ НЯМА,ТАЯ СЕ ИЗДЪНИ ЯКО,ХАЙДЕ НА ТОПЛО КРАДЛО
288
1
 
9
 
! Отговори
gerber преди 13 години
*** тези какви са елементарни.Всички ни е ясно за какво става въпрос,само тези ни лук яли,ни лук мирисали.Цялата ни хубава страна, е просмукана от такава ***.Аз казвам така има господ,той си знае работата.
287
2
 
8
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Невинна ли си ***, *** *** ? Това ми го кажи докато ти режа шибаното гърло, ***.
286
2
 
11
 
! Отговори
мдааааа преди 13 години
Вие,БСП,и вси накуп креатури ваши,сте ,,невинни,,ВИНОВЕН Е НАРОДА,защото ви носи на гърба си,но.....докога.....не се знае.....
285
2
 
8
 
! Отговори
Манчо преди 13 години
Тази няма да бъде осъдена ! В България никой не е осъден,само кокошкарите са в затвора.Прокуратурата отново за пореден път ще се издъни с множество процесуални грешки и пак няма да има виновен в този процес.Виновни са хората ,че си плащат данъците за да формират заплатите на магистрати и управленци като Масларова. Всички видяхме по TV ареста на бившия военнен министър,викове,качулки и какво ли не ,а присъда няма-Невинно било момчето . Да ни е честито !!!!!!
284
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Како Емилио , аз ли съм виновен че си тътрузеше дебелия г..з у сички парламенти до сега и успиваше хората с мазните си приказки , аз ли съм виновен ,че беше у две правителства и освен да се усвинвате като коледни шопари, нищо друго не можехте да измъдрите ?Мамка ви *** и долна на такива невинни , като вас ! Вас и наследниците ви оня с бялата брада ще ви съди !
283
2
 
11
 
! Отговори
конфискация преди 13 години
Хотел ,,Ягуар,, в Павел баня и Крайслера , дето го бъркат с Бентли , с спестени пари от закуски ли го купи моме Емилио ?