Процесът "Чората" влиза за втори път във ВКС

Делото е по протест на прокуратурата и близките на починалия
Обновена: 9 мар 2011 08:29 | 9 мар 2011 08:25,
49
Процесът "Чората" влиза за втори път във ВКС
Снимка: Булфото

Върховният касационен съд ще заседава днес по делото за смъртта на Ангел Димитров – Чората.

Подсъдими са петима благоевградски полицаи Мирослав Писов, Георги Калинков, Борис Механджийски, Янко Граховски и Иво Иванов.

Процесът, който влиза за втори път във Върховния съд, е по жалба на близките на Чората, както и по протест от страна на прокуратурата, която не е доволна от постановените присъди.

Още по темата

В края на миналата година Военно-апелативният съд намали двойнo присъдите на петимата подсъдими – Майор Мирослав Писов беше осъден на 9 г. затвор, а останалите получиха по 8 г. лишаване от свобода.

Делото е и по жалба на Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Ангел Димитров – Чората почина на 10 ноември 2005 г. в центъра на Благоевград при ареста му рамките на спецоперация „Респект“.

Акцията бе проведена по оперативна информация, че той разпространява наркотици и склонява момичета към проституция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
10
 
! Отговори
заЧората преди 13 години
Ангел Димитров(Чората) беше убит по нареждане на ген.Богомил Янев, който за награда сега се е скрил като шеф на полицията на " Булгартабак"- София. Той искаше да вземе кафенетата в ЮЗУ и града на Райо(баща) и да ги даде да се управляват от сина му, който сега вече е съдия...Началника на Полицията ген .Богомил Янев имаше стая на 2-я (VIP етаж за гости ) до стаята на Кьоравия застрелян пред същия хотел " Ален Мак ". Тефтерчето на Кьоравия остана в Ангел Димитров затова от страх Янев нареди да го
44
9
 
11
 
! Отговори
Подкрепям !!! преди 13 години
Дано роднините на Чората имат сили и осъдят тази държава във всяка европейска институция ! Шест години вече, убийците са на свобода. Дават интервюта, разхождат се след нормалните хора, дори един не много умен министър на МВР ги подкрепи. Подкрепи ДОКАЗАНИ И ОСЪДЕНИ УБИЙЦИ !Тази държава трябва да се съди до тотален фалит ! Не заслужаваме да имаме собствена държава !
43
7
 
7
 
! Отговори
George преди 13 години
Ако Чората е бил наркоразпространител, да го съдят за това престъпление. Но да формираш група от 5 човека, от които 3 офицери от специалното звено на РДМВР, и те да убият Димитров, ритайки го с кубинки в главата и където им падне, съжалявам, но това ми прилича не на респектиране, още повече че Чората е бил с белезници, а на умишлено убийство. Иначе не мога да си обясна как вместо 2-*** полицаи-сержанти да арестуват "наркоразпространител", да се хвърлят петима изпечени спецполицаи. Да не излезе, че полицаите от посочената група са имали да оправят сметки с Чората! И са ги оправили!
42
6
 
9
 
! Отговори
temid преди 13 години
Ангел Димитров Чората почина на 10 ноември 2005 г. в центъра на Благоевград при ареста му рамките на спецоперация Респект. ne po4ina , a zagina
41
3
 
13
 
! Отговори
Изумен преди 13 години
Само в България може :1. Полицаи да застрелят гъбар и да ги осъдят на глоба /800 лева/2. Дрогиран полицай да застреля 16 годишно момиче и след две години да е на свобода.3. Полицаи да изнасилят 15 годишно момиче, да снимат докато се гаврят с него и все още да не са в затвора.Държава чудо. Хора чудо. Думи нямам ...
40
1
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
da sega prokuraturata i suda vinovni 4e se opitvat da osudiat isteskite vinovni zastoto prokuraturat i suda mnogo dobre znaiat koi razpredelia narkoticite i koi gi prodava i koi sa po golemite prestupnici
39
2
 
6
 
! Отговори
до 33 преди 13 години
Къде ти разпределя бе *** ? В аптеката или в плод зеленчука ? Ти беше ли там ? Или си чул, че една жена казала на друга на пазара. Не е страшно, че има *** хора. Ужасяващото е колко много им личи.
38
5
 
5
 
! Отговори
възмутен преди 13 години
Процесът" Чората" влиза за втори път във ВКС по протест на прокуратурата!!!!!!!! Ето кой стои зад гърба на престъпници и убийци. Българската съдебна система "МАФИЯ" " МАФИЯ" "МАФИЯ"
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чората беше убит, защото се канеше да пропее и да издаде цялата полицейска ***, която го покоровителства. Затова го очистиха. Убийството му е било наредено от висш началник в полицията, който е заповядал на всяка цена да не бъде арестуван жив. Затова са и пратили с арестуващите цял майор от полицията да контролира хората си от близо. Не е работа на мойр да ходи да арестува *** по улиците. Аз мисля че, хубаво са пречукали Чората, а сега трябва да окошарят за дълго и полицаите наркотрафиканти
36
1
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
niama kanal na narko razpredelenie koito da ne minava prez policiata
35
1
 
13
 
! Отговори
До Иван преди 13 години
А не си ли си мислил ,че освен заради такива като Чората,твоята дъщеря си е отишла и заради такива полицаи като тези юнаци,които делят с наркоркопласьорите вместо да ги вкарват в затворите.Или за да не проговорят и кажат на кой колко са плащали вместо арест ритници по главата докато умре .Сега спря ли разпространението на наркотици в Благоевград като Чората е мъртъв отдавна.Не е-просто дилърите са други и плащат на други полицаи
34
3
 
6
 
! Отговори
до 14 преди 13 години
Човече, що се хабиш ? За повечето българи е достатъчен един сутрешен блок на телевизия и започват да пускат лиги в екстаз `този да го убият щото е кофти човек`.Истината е, че българите сме в мнозинството си силно прости и очевидно първични. Няма разум, няма желание за логическа мисъл. Е, хак ни е всякаква полицейска *** да ни тъпче и убива. Роба не заслужава уважение !
33
1
 
5
 
! Отговори
voenen преди 13 години
to izliza 4e kakto za narko dilura smurt tribvda da prastame baretite da i da strelit i po podkupnite policai i prestupnite policai
32
3
 
3
 
! Отговори
Иван преди 13 години
до 31-той ги разпределя бе ***
31
4
 
2
 
! Отговори
- преди 13 години
Да 28Не намесвай тука ЮЗУ, нещастнико!Знае се какво правеха т.нар. чори и в ЮЗУ. "Охранители".Това си е за съвсем друго разследване.
30
7
 
8
 
! Отговори
Вавилон преди 13 години
`Свят голям, а накъдето и да погледна, все ***`. Същата история е и в България. *** до ***. Чората бил не знам-си-какво, не-знам-си-що. Вие видяхте ли го да продава наркотици ? А ако сте го видели, станахте ли свидетели та да го осъдят ? Защото се оказва, че човека НЯМА НИТО ЕДНА ПРИСЪДА В ЖИВОТА СИ.А тези, убийци с униформи, от гледане на екшъни са се взели за богоизбрани. Справедливо /и законно е/ да изгният в затвора !
29
1
 
3
 
! Отговори
Иван преди 13 години
до 28-мойта мисъл беше друга-смърт за наркодилъра-а за корумпираните полицаи знам много
28
6
 
7
 
! Отговори
Иван преди 13 години
до14-пожелавам ти някой твой близък да стане наркоман, тогава ще си обърнеш думите
27
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
no nali te zxranvat pazara s droga priatelio moite suboleznovania za dusteriati no malko se znae 4e ot vis4ki slujbi na mvr i dans samo uniformenite policai ne minavat detektor na lujata vseki mesec kakto sa drugite xora deto rabotiat v sistemata
26
6
 
10
 
! Отговори
Иван преди 13 години
до 24-мойта дъщеря си отиде на 25г заради ей такива като тоя. Благодаря на полицаите . Трябва да ги наградят. На близките им спря кранчето , и сега искат пари от полицаите.