Присъдите за убийството на Чората се стопиха наполовина

Военноапелативният съд намали наказанията на петимата полицаи
Обновена: 15 ное 2010 14:19 | 12 ное 2010 14:11,
80
Присъдите за убийството на Чората се стопиха наполовина
Снимка: БГНЕС

Военноапелативният съд намали двойно присъдите на петимата полицаи, подсъдими за смъртта на Ангел Димитров – Чората.

На първата инстанция майор Мирослав Писов получи 18 години затвор, а капитан Иво Иванов, старши лейтенант Борис Механджийски и сержантите Георги Калинков и Янко Граховски бяха осъдени на по 16 години.

Сега Мирослав Писов е осъден на 9 години лишаване от свобода, а останалите подсъдими получават по 8 години затвор.

Ангел Димитров – Чората, почина на 10 ноември 2005 г. при задържането му в хода на спецакция „Респект“ в центъра на Благоевград.

Още по темата

Повод за операцията бе оперативна информация, че той държи наркопазара в региона и склонява момичета към проституция.

Първоначално от МВР твърдяха, че Чората е починал от инфаркт.

Според последната съдебномедицинска експертиза смъртта му е настъпила след блокаж на дихателните функции заради позата, в която е бил поставен при ареста.

Делото за смъртта на Чората се точи вече пет години и вече бе връщано от Върховния касационен съд.

Днешните присъди може да се обжалват и протестират пред ВКС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: Ангел Димитров - Чората
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
3
 
! Отговори
$ Man преди 13 години
Кво толкова сте се хванали да ги пуснели утрепали са от бой човек трябва да си носят последствията плюс това пред компа много знаете а като застанете лице в лице пред хора като Чората се чудите на къде да гледате само и само да не ви направят нещо типично за нашата срана аде чакам минуси щото ви казах истината а тя боли. PEASE!!!
77
0
 
2
 
! Отговори
anonimous преди 13 години
napulno sum suglasen s teb - policei6tinata trqbva da se SPRE !!!! tezi, koito gi podkrepqt ne sa se oparili ot tqh, no kogato im se sly4i po4vat da peqt dryga pesen
76
1
 
2
 
! Отговори
Gabi преди 13 години
До #31: Ясно е,че на майор Писов са му наредили да "сплаши" Чората и затова той е тръгнал не с един или двама, а с четири полицаи, като общо в групата на Шаро са билитрима офицери.Могли са да го извикат в полицията,там да го преду предят,да го оставят в ареста, но петимата са тръгнали не да го арестуват, а да го пребият, а може би и да го убият! И са свършили работата.Предполагам,че целта е била да изместят фирмата му от охраната на ЮЗУ или да му вземат заведенията,които той наемаше там.Не забравяйте,че ген.Б.Янев и предишният ректор на ЮЗУ бяха много гъсти ректорът осигуряваше висше образование на офицерите от ОДМВР-Благоевград, а генералът прикриваше гърба му при разни сделки.Просто и двамата не очакваха,че случаят ще се раздуха и групата биячи ще загази.Всеки случай,един от офицерите след тежките присъди по 18 години изсъска,че те ако се разприказват,на някои лошо им се пише!
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
TUKA MNOGO OT KOMENTIRA6TITE NE SHVA6TAT 4E SAMIQT FAKT 4E POLICAI POSQGA NA 4OVEK I TO PO TAKAV BRUTALEN NA4IN E PRESTAPLENIE OT NAI-TEJAK HARAKTER..TOVA 4ORATA KAKAV E,E EDNO NE6TO..TOVA 5TE GROZNI 4ENGETA KAKVO SA NAPRAVILI E STRA6NOTO,TIQ KOITO IM DARPAT KONCITE NA 4ENGETATA-UBIICI,TOVA E STRA6NOTO ZA BG..RAZBIRAM,4E 4ORATA MOJE BI NE E BIL KA4ESTVO 4OVEK,NO SLU4ILOTO SE E NEDOPUSTIMO OTKADETO I DA GO POGLEDNE6..TOVA,KOETO ME VTRE6TI E MASATA HORA,KOITO SE RADVATE NA POLICEISKATA IZVERG...
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ami kato razsajdavash taka DANO I TI DA SI GO NAMERISH...:) I NA TEB MOJE DA TI KACNE NA RAMENCETO POLICEISKOTO PTICE PRIATEL..POJELAVAM GO NA TAKIVA KATO TEB..
73
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не е умишлено, а по особено садистичен начин на служебно положение ! и нанасяне на петно на цялата полиция.
72
3
 
4
 
! Отговори
x преди 13 години
защо дрънкате глупости,а не обърнете внимание по кой член от НК съдят полицаите-чл.116 (умишлено убииство) .За да мине обвинението трябва да са на лице мотив,подготовка и т.н.Магистратите или са луди или са взели пари , но никой не говори за това.Какво предумишлено убииство - това е недопостимо .
71
3
 
6
 
! Отговори
Ц.Цветанов преди 13 години
Аз като министър ще ги наградя и пивишя в службата.Те са образец за съвременен български полицай/пардон милиционер/
70
4
 
3
 
! Отговори
тука тъпи преди 13 години
какво значи свобода за полицаите?!!!!!!!! Нали е доказано, че са го убили, преди тва били и накрая удушили. Ми тва е такава пълна простотия. Аре някой от вас да го спукат куките от бой(както стана с ония от Кърджали) после си говорим. ЩОМ СА СИ ПРЕВИШИЛИ ПРАВАТА - ЗАТВОР!!!!!! ИНАЧЕ СТАВА ПЪЛНА АНАРХИЯ. МОЖЕ И ДА Е ПРЕСТЪПНИК, НО ВСЕ ПАК ДА ГО УТРЕПАТ НА УЛИЦАТА КАТО КУЧЕ.....?! АРЕ СТИГА, *** ПОЛИЦЕЙЩИНА, ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ ТОЙ Е БИЛ САМ И ЕДВА ЛИ Е ОКАЗАЛ СЪПРОТИВА
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И тук цирка продължава..
68
7
 
6
 
! Отговори
Rudi преди 13 години
Как може за такъв *** полицаите да получат присъда за изпълнение на задълженията си. Егати бугаристана
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лисичков уби Рижия по хайдушки и събираше подписки, а гражданите викаха - "А така... утепи го, да се утрепат... на клада, бензин, и т.н" - с подписки. И го оправдаха като геройство. Не че защитавам бандити - не така !
66
5
 
11
 
! Отговори
xoxoxo преди 13 години
НЕ намаляйте, а освободете полицаите. Изметта трябва да се избива, тоя *** е намерил каквото е търсил !!!!!!
65
3
 
5
 
! Отговори
До КХКИ преди 13 години
***. Да не си роднина на Чората? Тези хора страдат от некадърните си адвокати. Елементарен казус....
64
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Милиционерският произвол го имаше и през исторически социализъм. Имаше стрелячи, биячи и каква ли не тежко луди - вече в пенсия. И си ядат пенсиите безкруполно. Даже си преписват заслуги към държавата....
63
11
 
7
 
! Отговори
КХХЙ преди 13 години
ПРИСЪДА ЗА УБИЙСТВО МИНИМУМ ПО 50 ГОДИНИ НА ЧЕНГЕ ПРЕВИШИЛО ПРАВАТА СИ.ИЗЯВЛЕНИЕТО,ЧЕ ЗАДЪРЖАНИЯТ Е ПОЧИНАЛ ОТ ИНФАРКТ ТРЯБВА ДА СЕ ТРЕТИРА КАТО ПРЕКРИВАНЕ ,УБИЙСТВО И СЪУЧАСТИЕ В УБИЙСТВО,УСЪДЕТЕ И СЪУЧАСТНИЦИТЕ КОИТО СА ИЗЛЪГАЛИ И СА ПРЕКРИЛИ УБИЙЦИТЕ.
62
9
 
16
 
! Отговори
HEAVY METAL преди 13 години
БАХТИИИ И ДЪРЖАВАТА - ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ СА НЕВИННИ , А ПОЛИЦАЙТЕ ВИНОВНИ .... ТОВА Е НЕДОПУСТИМООООО - ПУСНЕТЕ ВЕДНАГА ПОЛИЦАЙТЕ И ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА МЛАТЯТ БАНДЮГИТЕ - КАТО НЯМА СЪД ПОНЕ ТЕ ДА ПРАВЯТ НЕЩО
61
9
 
12
 
! Отговори
Боян преди 13 години
СВОБОДА ЗА ПОЛИЦАЙТЕ! Ние сме *** тъпата държава, всички престъпници на свобода, съдът полицай взели да съдят.
60
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не са справедливи съдиите. Това е полицейски произвол. Трябва по 30 години затвор на всички убавци на снимката по горе. Не трябва да има милост при превишаване правата на полицаите. Не защитавам въпросния Чора, но да убиеш завързан човек!!! И още нещо:"Първоначално от МВР твърдяха, че Чората е починал от инфаркт."- да твърдят подобно нещо е направо наглост.
59
0
 
11
 
! Отговори
до 59 преди 13 години
А иначе казано в полицията има много комплексари :)), разни пишлеменца дето се изживяват като по филмите от САЩ:)