Оставиха в ареста похитителя от Сливен

Решението подлежи на обжалване в тридневен срок
Обновена: 28 мар 2011 15:17 | 28 мар 2011 13:09,
255

Стефан Петров на влизане в съдебната зала. Снимка: БТА

Похитителят от Сливен Стефан Петров получи постоянна мярка за неотклонение задържане под стража, постанови Окръжният съд в Сливен.

28-годишният похитител на Инвестбанк е обвинен за извършване на опит за въоръжен грабеж, придружен с опит за убийство.

Наказанието за деянието според Наказателния кодекс е лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години или доживотен затвор.

Другите две обвинения са за задържане на заложници от банковия офис на Инвестбанк Сливен и притежание на голямо количество боеприпаси без разрешително.

Наблюдаващ прокурор по делото е временно изпълняващият длъжността окръжен прокурор на Сливен Пламен Стефанов.

Обвиняемият пък се представляваше от служебен защитник – Борислав Сяров, който поиска по-леко наказание – домашен адрес или парична гаранция.

Решението на Окръжен съд – Сливен, може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Бургаския апелативен съд.
Ако това стане, следващото заседание по делото е насрочено за 4 април.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
4
 
17
 
! Отговори
ама преди 13 години
каквото и да е " горкото момче " трябва си НАКАЗАНИЕ
154
12
 
15
 
! Отговори
............... преди 13 години
Ех , това момче не е престъпник - неудачник и може би - нещо психически се е случило.....
153
6
 
10
 
! Отговори
таню преди 13 години
Повече от ясно е,че има проблеми с психиката.Трябва да лежи поне 6-7 години,и тогава...
152
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че човекът е изтрещял е очевидно - никой, който сериозно обмисля обир на банка няма да го планира в деня, когато трябва да се яви на изпит за книжка. Пробация е най-доброто в случая, хем трудова терапия, хем ще има възможност да изтърпи наказанието без допълнително да му се увреди психиката.
151
3
 
6
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Станчо .. си е добре .. мероприятието е контролирано, те си го казаха .. :)
150
0
 
8
 
! Отговори
ама преди 13 години
" горкото момче, то без нищо не е стреляло " Мимче ... моме убава цяла България се чуди защо е стрелял , ти от де разбра че не е било за нищо ?
149
2
 
25
 
! Отговори
СИСИ преди 13 години
Аз не мога да разбера какви са тези закони.За убийство по особено жесток начин 5-6 год.за нападение и взимане на заложници 20 год.или доживотен.Каква е тази сьдебна ц-*** не разбирам.За кокошка няма прошка,а за милиони няма закони.
148
0
 
4
 
! Отговори
ot gurcia. преди 13 години
a Vanco 1 ,ima li 5 godini v zatvor, njama. Naglite njama i edna godina. Alekcei petrov njama i edna godina v zatvor. no pak tozi mojelo za do jivot. hehe. kakva dargava. abe vie ste pozle ot Gaddafi.
147
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ние не сме хора, които се опияняваме от добрия край, по който приключи този случай. Ние сме хора, които искаме да анализираме четири пет дни и да седнем и да прецизираме стъпките, които сме предприели, заяви Цветанов. И ДА СИ КУПИМ ДЕСЕТИНА АПАРТАМЕНТА ОЩЕ И ТЕ ТАКА .... И ДА СПАСТРИМ НЯКОЙ ДРУГ МИЛИОН
146
0
 
14
 
! Отговори
Темерут преди 13 години
До Анонимен, 108: Вероятността Станчо да се оправи е доста голяма, поставен е в медикаментозна кома, за да може да се възстанови и да не изпадне в шок от болките, от раните. При тежки наранявания медикаментозната кома се използва често, и дава добри резултати. Изобщо не оправдавам Стефан, но не го правете убиец, без да е такъв! Самият факт, че са могли да го преместят във ВМА, за да го лекуват там, е добър знак! Стискам му палци да се оправи!
145
3
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В преди 13 години
Хора разберете че ако не се оправи състоянието на хората --ще има все повече такива отчаяни опити .да не говорим за самоубийства--Това трябва да бъде една обеца за тези които ни докараха до този хал--тази Славова знае ли как се живее с 300лв - някакъв бедняк стрелял по още един бедняк който и пазел банката -Нали парите са там .друго не я интересува -кръвта на едни е пари за други ,
144
2
 
8
 
! Отговори
ама преди 13 години
НАПРОТИВ .. ДЪРЖАВАТА СМЕ ЕДИНСТВЕНО И САМО НИЕ ! Ама докато НИЕ не го осъзнаваме , ДЪРЖАВАТА никога няма да се оправи .....
143
4
 
2
 
! Отговори
mimi преди 13 години
sled kato se znae za ohranitelq che se zanimava s prostitutki zashto ne go razoblishite a she postrada gorkoto momche to bez nishto ne e strelqlo
142
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да беше влязъл в парламента и да беше гръмнал някой ***, то там който и да беше застрелял все файда щеше да е , а и поне щеше да знае за какво му я дават тази доживотна!
141
6
 
13
 
! Отговори
м преди 13 години
Не е лош човек и това е ясно. Хората от селото му също мислят така. Просто е имал нужда от психиатър навреме или човек на който да споделя проблемите си. Именно заради това повечето хора не го смятат за виновен. Лично аз..самият факт че не е искал да нарани никого, не го смятам за лош човек. Примерно..един домашен арест за 5 години би го накарало да се позамисли малко.Естествено ако оживее охраната, а ако не...тогава вече присъдата трябва да е повечко.
140
2
 
16
 
! Отговори
ама преди 13 години
и изобщо, защо го сравнявате със другите престъпници ? всеки да отговаря сам за себе си , много ясно че който е виновен трябва да поеме отговорност ! иначе .. на къде вървим ? давате ли си сметка , че ако го оправдаят утре ще тръгнат хиляди кокошкари да правят същото ?
139
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
154 - И как точно прецени, че е изверг по снимката. Сложи си твоята снимка да се поупражняваме в психоанализ.
138
2
 
7
 
! Отговори
Агресор преди 13 години
Че е виновен виновен е но чак пък до живот, не знам в ква държава живеем щом най вероятно онзи убиец на Белнейски няма да лежи до живот.
137
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
този изверг на снимката трябва да го осъдят на куршум през рамото, белия дроб, стомаха и слезката, какъвто той вкара на Станчои да го оставят да се дави в собствената си кръв, като Станчо
136
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
148И кой казва че Стефан е престъпник - ти и Цуцко ли.***.