Данъчното дело на Красьо се оказа държавна тайна

Процесът е засекретен заради СРС-та от друго разследване
Обновена: 15 апр 2011 11:44 | 15 апр 2011 11:32,
23
Данъчното дело на Красьо се оказа държавна тайна
Красимир Георгиев. Снимка: Булфото

Процесът за укриване на данъци срещу Красимир Георгиев – Красьо Черния, е засекретен. Днес Софийският градски съд трябваше да даде ход на делото, но го отложи, защото защитата не е получила в срок обвинителния акт.

Преди началото на заседанието съдията помоли журналистите да напуснат залата, като обясни, че по делото за укриване на над 94 000 лева данъци има класифицирана информация, представляваща държавна тайна.

Прокурор Първолета Никова отказа да коментира защо данъчното дело е засекретено.

Още по темата

Според адвоката на Красимир Георгиев – Христо Ботев, причината е, че прокуратурата е приложила СРС-та от прекратеното разследване за търговия с влияние.

По думите му прокуратурата не е отделила материалите за търговия с влияние, „за да може да приключи елегантно, тихо и без изричен акт“ разследването срещу плевенчанина.

„Това дело, което в същинската си част е едно томче от около 50 страници, сега се движи в десетки томове, които никой няма и да прочете и които не са необходими на настоящия състав на съда, но прокуратурата по този начин се освобождава от тези материали“, коментира адвокат Ботев.

Красимир Георгиев е обвиняем за неплащане на данъчни задължения в размер на 94 493 лева. Според прокуратурата той не е подал данъчна декларация за 2006 г. и е укрил част от доходите си в декларациите за 2007 и 2008 г.

Ако съдът го признае за виновен, Красьо Черния може да получи присъда от 3 до 8 години затвор и конфискация на част от имуществото му. Комисията „Кушлев“ вече запорира имущество на Георгиев за над 1 милион лева.

Очаква се съдът да даде ход на делото на следващото заседание, насрочено за 27 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако правосъдната система е една ,а неса две/както казва американския посланик/ Красимир Георгиев трябва да бъде оправдан,както стана с Ковачки.Но Ковачки е човек на Гоце,не знам Красьо на кого е.
21
0
 
3
 
! Отговори
Възмутен гражданин преди 13 години
Юристите от всички парламентарни групи още от началото на прехода са обединени в мощно лоби, което не допуска намеса в частното БГ правосъдие ЕАД. А пословичните с мързела си депутати не полагат никакви усилия да помагат на съпартийците си от МС в борбата срещу престъпността и корупцията в съдебната система. Последен пример : заради далвери с ОПС-имоти трима съдии от ВАС бяха наказани с отнемане за 2,5 години на част от заплатата им и ги оставиха да съдийстват!! ОПС-имотите им останаха...
20
0
 
5
 
! Отговори
Жорж преди 13 години
Как няма да е държавна тайна! Та този младеж е бил известно време главен кадровик на съдебната система, вкл. и на ВСС. А топмагистрати са вбесени,че не се били те хората, раздавали постове срещу пари,много пари! Сега си го връщат на Краси, ама не и на ВСС, съставен от магистрати-маши на БСП, НДСВ и ДПС! Защото топпрокурор е Б.Велчев, потомък на много известен БКП род, топсъдия е бившият юридически съветник на президента Л.Груев, шеф на ВСС доскоро беше проф.Мингова, бивш зам-председател на парламентарната група на НДСВ и т.н. и т.н.! Сега шеф на ВСС е Г.Колев, бивш възпитаник на Висшата милиционерска школа - Симеоново. Все едно да карате самолет да лети, ама без мотори и без гориво! Посл.Уорлик недвусмислено заяви,че такъв самолет не само че няма да лети, но не може и да излети.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами ще го засекретят.Нали ще лъсне тайната и явната истина за нашите затънали до шия в невиждана корупция съдии.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пародията наречена Българска съдебна система ни поднася поредното шоу "Мижи да те лъжа". Защо от моя джоб трябва да се плащат заплатите на съдиите след като аз нито ги избирам, нито мога по някакъв начин да отзовавам недобросъвестните от тях, нито пък те защитават интересите ми като гражданин и данъкоплатец.
17
0
 
3
 
! Отговори
chach преди 13 години
skoro 6te mu videm nilrologa i na toia.samoobiistvo infarkt ili katastrofa.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДЪРЖАВНА ТАЙНА Е Я ,ЗАЩОТО В ТОВА ДЕЛО ФИГУРИРАТ ИМЕНАТА НА СУМА ТИ УПРАВНИЦИ И ПОЛИТИЦИ И ЕДИН БИЛЮК ВИСОКОПОСТАВЕНИ МАГИСТРАТИ,ЗАТОВА ВСИЧКО ЩЕ МИНЕ ТИХОМ-МЪЛКОМ И ТОЯ УБАВЕЦ ЩЕ ГО ОПРАВДАЯТ ИЛИ НАЙ-МНОГПО ЕДНА УСЛОВНА ДА МУ ДАДЪТ
15
0
 
2
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 13 години
"Защитата не е получила в срок обвинителният акт"-от тук нататък какво повече да се говори,а хората/наивните и глупавите/чакат справедлив и открит процес.Благодаря ти Господи,че не живея в тази СВИНАРИЯ.
14
0
 
2
 
! Отговори
COOOLVN преди 13 години
Ако съдът го признае за виновен?????????????????????-Kak izobshto posmqha da si go pomislqt:)))))))))
13
1
 
4
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 13 години
Иде Великден... някой съдия ще блажи яко...
12
1
 
3
 
! Отговори
ha-ha-ha преди 13 години
krasio i goce,horata koito komandvat sada.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не мога да разбера как един шофьор от енергото бутна цялата съдебна ситстема! Не че имам нещо против шофьорите, но той и шофьор е толкова колкото и професор по право... За мен това си е чиста проба поръчка и резултата от секретното дело ще е вече 2:0 за Кр. Г. Ковачки за 16 милиона е условна, а за някакви си 94 хилки трябва да е нищожна, даже трябва да му заплатят безпокойствота причинено му от прокуратурата. Да бяха го дали на второ РПУ Плевен, ех как щяха да го цапардосат....
10
4
 
6
 
! Отговори
хх преди 13 години
така управлява герб честно и прозрачно а да не забравяме че и тоя има тъща
9
4
 
7
 
! Отговори
хм преди 13 години
много удобно така - кой знае с кого е говорил в тея срс-та всичко, което е неудобно за някого от управляващите, тутакси става ккасифицирана информация - така покриха и Цветанов - кой и за какво му е плащал за "консултации" изведнтж се оказа че не може да се каже... инач е са му признати като приходи
8
2
 
5
 
! Отговори
ДАНС преди 13 години
Ми засекретено ще е.Той си е наше момче агентче под прикритие.Не само,че го оправдаем ,а и народна пенсия ще му дадем!
7
1
 
6
 
! Отговори
прасчо преди 13 години
ТОЗИ *** Е ТОЧНО ЗА НАШАТА КОЧИНКА....засекретявам го
6
1
 
9
 
! Отговори
ДАНТЕС преди 13 години
ЗАСЕКРЕТЕНА, РАЗСЕКРЕТЕНА, КАКВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА, НАЛИ НАКРАЯ и НЕГО ЩЕ ГО ОПРАВДАЯТ. П.С. ТЕ ОПРАВДАВАХА 16 милиона на КОВАЧКИ, КАКВО ОСТАВА ЗА МИЖАВИТЕ 94 000 на КРАСЬО.ОПРАВДАН, просто ОЩЕ НЕ СА ГО ОБЯВИЛИ ОФИЦИАЛНО.
5
0
 
3
 
! Отговори
RADOI RALIN преди 13 години
KAKVO NI DADE TI ISTORIO SAS TVOITE POZALTELI STRANICI NA CIAL NAROD KOMAT S OLIO NA BSP IMOT BEZ GRANICI
4
1
 
8
 
! Отговори
ZEN преди 13 години
Като се има предвид как съда "отсъди" за едни други 16млн. лв., то Краси може да спи съвсем спокойно или да се напие и да на псува всички прокурори и МВР съвсем спокойно.Друг е въпроса защо изобщо имат право да засекретяват нещо, след като на практика суверена ги издържа тия кръвосмучещи инсекти...И съвсем друг е въпроса, защо суверена не фане дървото и не изпочупи много глави.
3
2
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,- Има ли още наивници, които да не разбраха каква е ролята на Красьо - "Черничкия" и днешния му заместник, в работата на съдебната ни система...- С едно телефонно обаждане и "невинин" ще се окаже, дори и Лондонския изкормвач..., та камо ли някой високопоставен мафиот у нас.!!!ЗАЩОТО...: - Няма видео и аудиозапис на убийствата..., пък и да има, те трябва да са направени но законен начин..., което значи, разрешение да е дал братовчеда на съдията, също съдия- Няма нотариално заверена декларация на Лондонския изкормвач, че той е убиеца...- Няма свидетелски показания на поне двама надеждни свидетели..., а за това те трябва да са работили под личното ръководство на съдията по делото..., или на съдията да е звъннал КрасьоМъка...Лондонския изкормвач, дори да е заловен с кървав нож над гърчещия се труп на жертвата си е ...НЕВИНЕН, СПОРЕД БЪЛГАРСКИЯ СЪДИЯ, на когото Красьо - черничкия "звънне"...А иначе си имаме., съдии и политици и мафиоти невинни като слънчица.