Величка Цанова напуска зам.-шефското място в СГС

Остава редови съдия след избора на Владимира Янева за председател
Обновена: 7 юни 2011 21:48 | 7 юни 2011 21:48,
59
Величка Цанова напуска зам.-шефското място в СГС
Величка Цанова. Снимка: БТА

Съдия Величка Цанова подава оставка като заместник-председател на Софийския градски съд.

Това съобщи БТА като се позова на източници от Съдебната палата.

Цанова, която временно изпълняваше длъжността председател на СГС, бе и ръководител на наказателното отделение в съда.

Така тя остава редови съдия.

Величка Цанова бе кандидат за председател на градския съд, но Висшия съдебен съвет избра Владимира Янева.

Между двете се проведе балотаж, на който четирима членове на ВСС, гласували на първия тур за Цанова, изненадващо подкрепиха другата кандидатура.

Това, както и приятелските отношения на Владимира Янева с вътрешния министър Цветан Цветанов, породи коментари за политически натиск върху ВСС.

Като протест срещу решението на ВСС, оставка вече подаде окръжният съдия от Варна Душана Здравкова.

Още по темата

Здравкова, която е първият председател на ГЕРБ, напусна съдебната система, обявявайки, че правосъдието в България е смачкано, а гръбнакът на съдебната системата е пречупен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
2
 
! Отговори
съдия преди 12 години
Първо:поздравявам колежката Цанова!!!Второ:Лазар Груев закъсня с това изказване от вчера!Не мълчаливо да се слушат коментарите на Цветанов толкова дълго време безропотно и безнаказано.Груев трябва да бъде подкрепен от съдиите ,защото е прав и защото е честен човек преди всичко!Трето:Жалко е ,че Велчев мълчи ,а когато говори гледа на страни.Четвърто:Ясно е ,че се правят опити съдебната власт да се подчини на нечии икономически интереси-без значение дали е ***.Пето:Спрете да плюете съдийте!
54
0
 
2
 
! Отговори
ЮриС преди 12 години
Съдия Цанова е взела правилното решение в правилния момент: Не може да си пешка на тези от ВСС и подчинените ти съдии да раздават индулгенции на отявлени престъпници вече 4 години и сега ,при новия шеф на СГС, да продължаваш с тази политика! Да припомня ли съдийките от СГС колко престъпници оневиниха дори само през миналата година: Маргените, Раиф Мустфа, няколко дела на ексмин.Цонев, в чиято тайфа участвуваше и съдия от СГС - Сантиров, Трактора, Баретата, Наглите, Килърите и т.н. Много ще се радвам, ако си отидат и немалко съдийки на възраст 40-45 години, активни членове на ССБ, които или си играеха своите игри, или изпълняваха разпореждания отгоре. Защото в СГС и САС съдия трудно се става: трябва някой да те посочи и да каже Този /тази е наш човек!. А тази политика на определяне на съдии в елитните съдилища не е от вчера, а от много години. Сега ВСС да си сърба кашата, която надроби. А съдия Цанова да знае занапред, че шефско място се задържа, когато непрекъснато отговаряш с да на повелите на членове на ВСС. Една грешка като тази с подписването на Кървавото писмо и изхвърчаш от управленската орбита.
53
7
 
4
 
! Отговори
КРАСИМИРА преди 12 години
ЕМИ ДОСТА СЪДИЙ ТРЯБВА ДОБРОВОЛНО ДА НАПУСНАТ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ЗА ДА СЕ ПООЧИСТИ МАЛКО ОТ КОРУПЦИЯ !!! ЦЯЛАТА ТАЗИ СИСТЕМА СЕ НУЖДАЕ ОТ ОСНОВНО ОБНОВЯВАНЕ НА КАДРОВИЯ СЪСТАВ ТЪЙ КАТО 20 ГОДИНИ СЕ ГАВРЯТ С БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !!!ТАКА ЧЕ ПОДОБНИ ОСТАКИ ЩЕ ПОДЕЙСТВАТ ПОЛОЖИТЕЛНО НА ПРОПИТАТА ОТ КОРУПЦИЯ СЪДЕБНА СИСТЕМА !!!
52
8
 
4
 
! Отговори
до №11,14,30 преди 12 години
***,не се чуди откъде има пари!Баща и,доц.Яне Янев е един от светилата на българската медицина!Лично мене ме е оперирал още 1987г.Още тогава човека беше сред най-добрите хирурзи в Урологията на ***!*** и виж опашката пред кабинета му в таванските помещения на Урологията!И какво,според теб такъв човек и семейството му трябва да живеят на квартира ли?Абе вие,комунистите сте много долна ***!65г.крадахте на воля,сега като ви дръпнат кокала,почвате да виете на умряло!Я духайте супата,*** ***!
51
11
 
4
 
! Отговори
до тома неверни преди 12 години
Е,аз пък точно затова ще гласувам за тях.Пак.А тая *** на снимката като е толкова обидена,що не напусна съдебната система,а?И колкото повече съдии като тая вземат че се обидят и напуснат,толкова по-добре за България!
50
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МИЛИТЕ СЪДИЙКИ,КАК ЕДНА НЕ НАПУСНА ОТВРАТЕНА В ЗНАК НАПРОТЕСТ ПРИ ОНЕВИНЯВАНЕ НА ВСЯКАКВИ ПРЕСТЪПНИЦИВИЦ В ЕВР-В БГ ВС ДЪРЖАВНИЦИ И ПРЕСТЪПНИЦИ ЖИВЕЯТ ПРЕКРАСНО,ЩОТ ЗА ПРЕД СЪДА НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА И ЗНАЧИ ВС Е ТОЧНО
49
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Йощ малко и Цеко ке падне....
48
0
 
4
 
! Отговори
? преди 12 години
Кадровика, в съдебната система, не беше ли някакъв "черния"?
47
8
 
5
 
! Отговори
МУСТАФА преди 12 години
Ако тази дама беше толкова себелюбива и обидена, щеше да напусне Съдебната система, а не само поста административен ръководител.
46
4
 
6
 
! Отговори
МУСТАФА преди 12 години
Най-сетне нещо се случва в тази съдебна система. Малко, не достатъчно, но все пак малка крачка напред.Все още се надявам, чрез законодателни промени да се осигури реална възможност Български магистрати да бъдат съдени и осъждани за престъпления извършени по служба.
45
1
 
0
 
! Отговори
До Хахо преди 12 години
Напиши си трите имена и адреса, веднага ти пращам една УАЗ - ка с двама яки санитари от Карлуково - там ще те настанят и ще те лекуват, при това напълно безплатно. Може би и родителите ти имат някакви психически заболявания - дай имена и адреси, за да да се погрижат психиатрите и за тях.
44
5
 
8
 
! Отговори
тома неверни преди 12 години
бре хора,това ВИФ-аджийче цецко ни върна във времето на Берия..лично аз,и двама полицаи да ми държат ръцете ,няма гласувам за тях,вие?
43
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Душана Здравкова да не се прави на интересна специално, че на нея хич, ама хич не и е чиста работата. Тимаджийка е отвсякъде. Да не мислите, че случайно тя е основател на ГЕРБ, а всички говорят з авръзките на Бойко с ***.За другата няма какво да се коментира - положението е ясно. Тоя Цецко вече му е време да изхвърчи май. Доколкото се вижда как действа Бойко, като нищо да го изхвърли, за да спаси себе си. Едва ли ще рискува
42
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БКП(БСП)ДС,КГБ - ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ НА БЪЛГАРИЯ!
41
3
 
2
 
! Отговори
Asen Petrov преди 12 години
....70% ot sudebnata sistema feministka organizaciq i e ot podobni korumpirani lelki-narejda4ki..,umi6leno slagat jeni za da se priemat korumpiranite im re6eniq "kato jeniski"..,tazi *** trqbva da se izmete do deveto kolqno - v protiven slu4ai 6te razlojat durjavata...
40
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"на който четирима членове на ВСС, гласували на първия тур за Цанова, изненадващо подкрепиха другата кандидатура."Мутро-милиционерите знаят как да убеждават, това не може да им се отрече!
39
4
 
1
 
! Отговори
6opa преди 12 години
NE E LYD KOITO QDE BANIZATA,NITO,KOITO MY Q DAVA,A TOZI KOITO BEZ BANIZA OCTAVA-TOVA E NARODA NI.A CADIQ ZANOVA KOGA 6te varne PREMIITE,ZA KOITO IMAXA LOBITA V NARODNOTO CABRANIE,A NARODA MIZERYVA,A TQ XEM XVARLQ OCTAVKA,XEM NE VRA6TA PREMIITE i PRAVI TEATAR,KOI LI I VQRVA?A TAZI YCMIVKA na fona na DEREDJETO NA BG,ne6to OTBLACKVA.
38
1
 
12
 
! Отговори
СКС преди 12 години
"Здравкова, която е първият председател на ГЕРБ, напусна съдебната система, обявявайки, че правосъдието в България е смачкано, а гръбнакът на съдебната системата е пречупен." Съдебната система направо да се закрие и без това нема осъдени едрокалирени престъпници, а само кокшкари.
37
2
 
9
 
! Отговори
Гоце преди 12 години
Новите комунисти на българия се наричат крадливи и с чувство за беззаконние Олигарси които вече 20 години дърпат конците на България и хората си мислят че имат демокрация - чеда на БКП-БСП-ГЕРБ - но един ден ще отговарят - и Кадафи си мислеше че ще е вечен
36
2
 
7
 
! Отговори
Гражданин на ЕС преди 12 години
Новите комунисти на българия се наричат крадливи и с чувство за беззаконние Олигарси които вече 20 години дърпат конците на България и хората си мислят че имат демокрация - чеда на БКП-БСП-ГЕРБ - но един ден ще отговарят - и Кадафи си мислеше че ще е вечен