Близките на Чората скочиха срещу оправдателните присъди

"Ще сезираме европейския съд", закани се семейството му
9 юни 2011 16:40,
127
Близките на Чората скочиха срещу оправдателните присъди
Петимата подсъдими полицаи бяха оправдани от ВКС Снимка: архив Булфото

Райо Димитров - бащата на Ангел Димитров-Чората, неговата майка Адриана и брат му Димитър заявиха след оневиняването на петимата полицаи, подсъдими за смъртта на Чората, че няма да оставят нещата така и ще продължат да се борят.

Те са убедени, че Ангел е бил убит и са очаквали възмездие за виновните за смъртта. "Ще сезираме европейския съд и всички възможни институции в чужбина, ще направим всичко, което е възможно", каза Адриана  Димитрова.

Близките на Чората недоумяват как се е стигнало до решението на ВКС, което отменя предишни три съдебни решения по  делото. "Никога не съм очаквал подобно решение, за какво бяха предишните инстанции, ходенията, разкарването", каза Райо Димитров.

Според полицаите, подсъдими за смъртта на Ангел Димитров, които Върховният касационен съд оправда окончателно, истината е възтържествувала.

Борис Механджийски - единият от петимата полицаи, подсъдими по делото заедно с майор Мирослав Писов, Иво Иванов, Янко Граховски и Георги Калинков, каза пред БТА, че се е чул с колегите си веднага след научаването на новината за решението на ВКС.

Още по темата

"Все още не можем да повярваме, както не можахме да повярваме, когато ни осъдиха първия път - все едно не се отнасяше за нас“, коментира той.

„Щастливи сме, че най-сетне нашите семейства е възможно да се отърсят донякъде от това бреме", допълни Механджийски.  

На въпрос как се е отразил процесът върху него и останалите подсъдими полицаи, Механджийски каза, че последствията вероятно ще се видят тепърва.

"Досега се държим - в семейството, в местата, където работим, посочи той. Подкрепата на колегите от полицията беше много важна за нас", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Въпросната операция нали ви е ясно , че е била насочена към определени хора. Към тези които спират да се отчитат пред върховете.А само той ли се е занимавал с такава дейност, ами тефтерчето с имената.Сега няма ли такава дейност във въпросния град.
28
0
 
1
 
! Отговори
do 24 преди 12 години
ti si golem typak, v normalnite dyrjavi ima zakoni, mutrite gi osyjdat i visiat v zatvora do kraia na dnite si, a ne skapani galoshi-chengeta da prebivat po svoe osmotrenie tozi ili onzi, a pa posle se praviat na p.tki - ama takova, ama nie ne sme go bili, toi se zadushi shot beshe kleknali ednite i drugite sa skapaniaci
27
4
 
13
 
! Отговори
wtf? преди 12 години
Може да не е осъден, но това не променя фактите, които са известни на всички - че се е занимавал с рекет и проституция, че при задържането му са намерени наркотици че се е опитал да избяга и е оказал съпротива, и че на погребението бяха роднина-гардероб-роднина-гардероб. Оправдаването на полицаите е справедливо решение. А роднините му си остават с хотела и имотите, иначе ако беше оживял и го бяха съдили, щаха да му ги отнемат.
26
5
 
5
 
! Отговори
до 28 преди 12 години
и какво подкрепяш на полицията-я си спомни за бития студент в пловдив, или случая в асеновградско-когато човек беше убит, а полицаите,бяха осъдени на 700 лева административна глоба-защото било по непредпазливост! Или 16 годишната елеонора-убиецът получи 4 години, и вече изтърпя наказанието, или случая с боксьора убит през май-на 12 май обявиха,че задържания си е признал, а вчера се оказа,че друг е убиецът-представи си какво се е случило в участъка-за да си признае невинен за нещо,което не е нап
25
1
 
5
 
! Отговори
Samo minavam преди 12 години
Не разбирам,кои продава наркотици на улицата и не се отчита където трябва.
24
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Подкрепям полицията. До родителите - ако бяхте отгледали нормален човек който да ходи на работа и да работи за семейството и за държавата си нямаше да бъде убит при съмнителни обстоятелства.
23
2
 
15
 
! Отговори
123 преди 12 години
Този човек колко живота съсипа - колко семейства страдаха заради него ?Като ще обжалвате решението на съда какво ще дадете на хората чийто животи съсипа той?
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Да би мирно седяло,не би чудо видяло"
21
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 24-престъпник е лице, което е осъдено-а той никога нито е съден нито е осъждан. А сега-като върнат веществените доказателства-тефтерчето на Чората-с имена и цифри-и това тефтерче се публикува ще разбереш защо Чората е мъртъв! Тефтерчето отговаря на всички въпроси! И вече тефтерът не е следствена тайна-и роднините имат право да си го получат и ПУБЛИКУВАТ
20
10
 
22
 
! Отговори
Сигма преди 12 години
Много нагли са роднините на Чората. След като е престъпник, нормално е в даден момент някой да го пречука като куче. Той е принуждавал момичета да проституират, продавал е дрога на деца, те седнали да го защитават. В нормалните държави и роднините ще ги "изчезнат" затова, че са им много големи устите.
19
5
 
14
 
! Отговори
Пиночет преди 12 години
Кво го оплаквате този бе? Всички като него - по камионетките, на стадиона и после с огнехвъргачките.
18
11
 
19
 
! Отговори
Срам ме е преди 12 години
Не мога да повярвам, че *** като вас (бел. форумците) скачате на полицаи и защитавате един ***. Май по нищо не се различавате от него!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
17
4
 
6
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
Равносметката на съда в случая е следната - 1 наркодилър/мутра в гроба, за негова сметка - 5броя убиици на улицата!
16
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За ваше сведение-ако България бъде осъдена в Страсбург от близките на Чората-първо според съдебната практика обезщетението ще е поне пет цифрена сума(ама ще я плаоти държавата)и ВТОРО-осъдителна присъда от Страсбург е ОСНОВАНИЕ ДА СЕ ВЪЗОБНОВИ НАКАЗАТЕЛНИЯ ПРОЦЕС У НАС. казусът не е затворен, докато страсбург не си каже думата! Трето-в съда в страсбург се ПРИЕМАТ снимки за доказателства-и сами си отговорете като видят там съдиите снимките на премазаното от бой лице, положено в ковчега-какво ще р
15
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Главата му искам! Жената, децата и целия му род! И така Чора след Чора ще се прочисти земята от гнусяри.
14
8
 
26
 
! Отговори
борец срещу мутрите преди 12 години
браво на съда...да сте видяли някоя осъдена мутра случайно...защо не плачете срещу това...тази *** чората е съсипал не един живот...един *** по-малко...
13
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко много Чори има за съжаление. Но това си е едно добро начало. Само така! Правосъдие в мрака му е майката!
12
26
 
13
 
! Отговори
А така преди 12 години
Надявам се роднините на зверски убития да не спират до тук и да ги съдят до дупка.Нека тези вълкодави,както ги нарече по долу някой да нямат спокоиствие до края на дните си.ВКС днес каза категорично,че всеки облечен във власт и най-вече полицейска в България може без проблем да се гаври с хората,да влиза в домовете им да ги бие и дори да убива,без да носи наказателна отговорност.Когато човек като Борисов е премиер,а Цветанов вътрашен министър това може да се случва на всеки.
11
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другарите милиционери още са по работните си места в канцелариите и слагат минуси :)
10
10
 
25
 
! Отговори
Ангел преди 12 години
Най после, че то ми омръзна за тоз мафиот да пишат!Умрял е както е живял-от наркотици ,като псе!Ако всички мутри измрат като него-ще си отдъхне народеца от мутри и мутреси!Сега баща му и майка ме се сещат че имат син, а къде са били когато мутрата биеше,окраде и ояде толзок хорица,а?