Законът за отнемане на престъпно имущество получи рамо отвън

Венецианската комисия призова парламента да го приеме
Обновена: 18 юни 2011 17:58 | 18 юни 2011 12:40,
54
Законът за отнемане на престъпно имущество получи рамо отвън
Министърът на правосъдието Маргарита Попова. Снимка: Булфото

Европейската комисия за демокрация чрез право (Венецианската комисия) одобри Закона за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност , който бе приет правителство на 18, съобщиха от Министерството на правосъдието.

В становището си Венецианската комисияподкрепи проектозакона и призова Народното събрание да приеме предложенията.

Проектът предвижда комисията за конфискация за незаконно придобито имущество да се задейства, когато разликата между доходите и имуществото е 96 000 лева или 400 минимални заплати.

Минималният праг на облагата трябва да е 150 000 лв. Веднъж станали мишена на комисията, гражданите или фирмите ще трябва да доказват собствеността си за 20 години назад.

Идеята на управляващите е да ускорят процеса по отнемане на имущество чрез въвеждането на т.нар. гражданска конфискация. Делата ще се водят от комисията пред граждански съд, без да се чака присъда по наказателно производство.

Въпреки че мнението на Венецианската комисия не е задължаващо, то бе поискано от правосъдния министър веднага след изготвянето на проектозакона.

Този закон е отличен ход на министър Попова и на българското правителство, поздравяваме ги за решимостта и последователността им, са подчертали експертите от Венецианската комисия, цитирани от правосъдното министерство.

Още по темата

В последния междинен доклад за България от 18 февруари Европейската комисия също призовава страната до лятото да съсредоточи усилията си и да приеме закона за отнемане на престъпно имущество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 12 години
"Проектът предвижда комисията за конфискация за незаконно придобито имущество да се задейства, когато разликата между доходите и имуществото е 96 000 лева или 400 минимални заплати"То затва ли вдигаме мин. р. заплата, ами ако стане като у Европата 700-899 еуро то ще конфискуват за близо 1000000 разлика!
52
1
 
0
 
! Отговори
do 35 преди 12 години
SAKAN DRUGARIU,DA NE IZDADE6 NYAKOI OT BA6-KRADCITE S MILIARDITE,4E 6TE TI SE PUKNE 4EENETO.KOLKO STE JALKI NAISTINA *** SMRADLIVI.MRASNICI.BA6 KRADCITE SA "IDEALISTI"/ustroivat se idealno/
51
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано, дано, дано....защото е ясно, че родните прокурори никога няма да повдигнат обвинения срещу известните на всички убийци, крадци и мафиоти, а чрез този закон ще може да им вземат имотите...кеф.
50
1
 
1
 
! Отговори
ХАЙДЕ ДА ВИДИМЕ... преди 12 години
....КАК Е "ПРИВАТИЗИРАНО", ЦЯЛОТО ИМУШЕСТВО ПО ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ...ОТ ФИРМАТА "СОФ-бандитски ИМОТИ", ПОД МАСАТА ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ...ХА,ХА,АА...!!!ХАЙДЕ , "ДРУГАРИ СЪДИИ"....ДА ВИДИМЕ ,ДАЛИ ВИ СТИСКА .....ХА,ХА,АААА...??!!!КОЛКО ВРЕМЕ ОТЛЕЖАВА ТОВА ДЕЛО В СЪДА...ХА,ХА,АААА...., А??????????
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бе до сега не са иззели на никой имотите, едва ли ще почнат от сега. Кушлев за 2 години беше изкарал 300 000 лв. от заплати а не беше конфискувал 1 лев. Защо поне занимават хората с престъпните си дела. Не усещат ли че са нахални и безочливи. Да продължават да си крадат *** поне да си мълчат като са виновни, а не да се изкарват борци за справедливост.
48
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Олигарсите, мафиотите, политиците, магистратите, *** - ВРАГОВЕ НА НАРОДА!
47
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак ще има съд, но граждански. Нали не си представяте, че накой си държавен чиновник ей така ще може да иземва имоти
46
2
 
0
 
! Отговори
1 преди 12 години
до пешо ,къде си бе, да не си бил на раздаването на куфарчета.
45
1
 
2
 
! Отговори
пешо преди 12 години
Законите саза публиката, нима поради липса на закони няма нито един крадлив политик в затвора.
44
1
 
5
 
! Отговори
Червената помия преди 12 години
И 101 закона да имаме, важното е кой и дали се прилагат, а не дали са одобрени от Венецианската комисия...Ако се прилагаха законите,дали Доган щеше да се подвизава като хидролог, Калинка -като шеф?Други примери е излишно да давам, те са около нас навсякъде.
43
2
 
0
 
! Отговори
1 преди 12 години
до пешо,освен теб никой друг не е бил там че да помни,*** си ти .
42
2
 
4
 
! Отговори
пешо преди 12 години
някой помни ли пълните куфарчета с народна пара, която партията майка открадна от банките и подари на своите членове, като по този начин докара народа до просешка тояга?
41
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Браво - да видим сега дали ще вземат милиардите на к.рвата на бойко борисов и апартаментите на Цецо *** !!!
40
2
 
9
 
! Отговори
Tялото преди 12 години
Не мога да се начудя на ентусиазма на пишещите..!Да не би от венецианската комисиа да тръгнат да решават на кой е се взима и колко. Пак наще шушумиги ще колят и бесят по партийна, семейна и бизнес линия.Шанса някой обикновен човек със свободна професия да го отнесе е 100 пъти по-голям отколкото да одерат някой баровец с тройно изпрани пари.
39
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Европейската комисия за демокрация чрез право (Венецианската комисияТези могат да се гръмнат .Какви са тези глупости Сега всеки който те мрази ще ти разгони фамилията Що не се удавят във смърдящите канали на Венеция
38
3
 
3
 
! Отговори
познай преди 12 години
И как ще си поделяте конфискуваното?
37
3
 
7
 
! Отговори
teo преди 12 години
Бойко и Цецо, махнете тази "троянска кобила" Попова, защото тя отдавна трябваше да внесе проектозакон за държавните престъпления по висшите етажи и Доган-СЕРГЕЙ, САВА,АНГЕЛОВ, Симеон СаксКРАДЕЦА, Иван Костов-МУШЕННИКА, Алексей Петров-ОКТОПОДА, Р.ОВЧ., мазната Масларова и техните мафиотски свити ОТДАВНА ЩЯХА ДА СА ЗАД РЕШЕТКИТЕ, ВМЕСТО ТЕ ДА ВИ СЪДЯТ!!! ОК??? Тази Попова се занимава с дребните поправки на НК и затова ВИЕ ЩЕ ГИ ХВАЩАТЕ А ТЕ ЩЕ ГИ ПУСКАТ!!!ОК???
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 34.А защо не от Догановите и на другите мафиотски мутри.Нещо ви е трън в очите,този Цветанов.Да не би и ти да си от кръга "Орион".
35
3
 
1
 
! Отговори
ха-ха преди 12 години
Гарван,гарван око не вади. Ако случайно стане това да питам ли дали са била агенти на ДС и от къде са спестили парите?20 години ми съсипаха от живота се да мисля за глупости не става. Ако искате внесете закон и за линчуване все ми е едно.
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО! СЕГА ДА ЗАПОЧНАТ ИМОТИТЕ НА МАРГИНИТЕ, ИЛИЕВИТЕ, МАДЖО, БАДЖО, ПАШАТА, СЛАВОВ, ИВАН КОСТОВ, СТЕФАН СОФИЯНСКИ, ПАСИ, САКСКОБУРГГОТСКИ, МИЛЕН ВЕЛЧЕВ И ДРУГИ ВСЯКАКВИ ДРУГИ МАЗНИ *** И ДОЛНИ ИЗМАМНИЦИ И КРАДЦИ!