Адвокатите на "Килърите" се върнаха в съда

Над 3 часа продължава четенето на обвинителния акт от 150 стр.
Обновена: 28 юни 2011 15:14 | 28 юни 2011 12:42,
32
Адвокатите на  "Килърите" се върнаха в съда
Снимка: БТА

Дванадесетте адвокати, наети от подсъдимите по делото "Килърите", които вчера напуснаха съдебната зала в знак на протест, днес се върнаха на заседанието на Шуменския окръжен съд.

Защитниците вчера отказаха да участват в процеса, след като съдът отказа да свали белезниците от ръцете на клиентите им, което според адвокатите нарушава правата им.

Днешното заседание започна малко след 9,00 ч. с четене на обвинителния акт.

Още по темата

Съдия Димчо Луков не даде възможност на адвокатите да правят изказвания или възражения.

Адвокат Марин Марковски опита да прекъсне прокурор Ася Петрова, която изброяваше обвиненията, с молба към съда да не се чете целия обвинителен акт, тъй като той е около 150 страници, а и всички страни са запознати с текста.

Председателят на съдебния състав обаче не уважи искането и четенето на обвинителния акт, което започна снощи, но бе прекъснато след като на Петър Стоянов – Сумиста, му прилоша, продължава и  в момента.

Днес е вторият ден от делото срещу Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов – Кеца, Янко Попов – Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев.

Те са обвинени в участие в престъпна група, създадена с цел умишлени убийства. Ще отговарят пред съда за убийствата на търновския адвокат Петър Лупов и бизнесмените Румен Рачев и Борислав Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kak mu prilo6ava zato ne mu prilo6ava6e kogato ubivaha horata, I TEZI ADVOKATI NE E LI GI SRAM DA ZA6TITAVAT UBICI ILI TE SA BILI VAV TAZI BANDA
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво ще постигнат тези адвокатчета, като напуснат съдебната зала? Само показват безсилието си. Нищо ново под сълцето.
30
3
 
4
 
! Отговори
хохобохо преди 12 години
на тоя *** Марковски му пожелавам две неща. да пострада от тези които винаги изкарва невинни, и да се бори за дело в съд в германия, австрия и тн. нека тапака там да прекъсва прокурор и да ръкомаха.
29
0
 
3
 
! Отговори
Притеснен преди 12 години
Има ли шоколади и линейки пред съдебната зала? Шъ вземе да заслабне туй невинното момче... горкия... Боко и Цуци му взеха здравето и парите! Само 12 адвоката!?!
28
2
 
15
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
по двама адвоката на престъпник!С какви пари!Вярно че са обирали само богати , но тогава да дойдат и партизаните от гората...има си закони и тези заслужават доживотни присъди без право на обжалване! в САЩ като се разболее подсъдимия дали излиза на свободя2 колкото живее толкова в затвора1 сумиста е национал стига с тези заучени хватки прилошало му....болен...като е болен да не е мърсувал и нарушавал закона 1 сега да ходи в дранголника и толкова! и маргините да го последват и всички бивши СИкаджм
27
5
 
5
 
! Отговори
50/50 преди 12 години
Като погледнеш ,нали бедни не са пострадали от "КИЛЪРИТЕ",само незаконно забогателите ........,те са работили ,като "ХАЙДУШКИТЕ ЧЕТИ "с/у турците ...навремето !
26
1
 
3
 
! Отговори
ДО 21 преди 12 години
......КЪДЕ ГО ИДРЯШ ,КЪДЕ СЕ ЦЕПИ ? ЗА 3 ЧАСА ,....ЩЕ БРОЯТ КИНТИТЕ ,ЗА ВСЕКИ КИЛЪР ПО 1 КУФАРЧЕ ,АМА ПЪЛНО ...!
25
3
 
10
 
! Отговори
Майстор Месарин преди 12 години
Сумото, ако го "гътнат" за коледа, колко детски градини ще бъдат нахранени с пържолки, а?
24
1
 
11
 
! Отговори
ДО КЪДЕ ОПИРАМЕ преди 12 години
....Съветник на Президента ----СУМИСТ...?С една дума Президента и Съд.система -----ГЛАВАТА НА ОКТОПОДА ...!И КАКВО ОТ ТОВА ......БОЙКО Е ВИНОВЕН !
23
2
 
14
 
! Отговори
Бай Марин милиардера преди 12 години
Не се плашете килърчета баце ви Маринчо ще ви оправдае всички..................срещу пачки по стотачки в няколко куфарчета.
22
2
 
11
 
! Отговори
серГей преди 12 години
Здравейте циркаджии!
21
1
 
9
 
! Отговори
Коко преди 12 години
Дори и теретично не е възможно 150 страници да бъдат прочетени за 3 часа
20
2
 
9
 
! Отговори
Smartna prisada bez преди 12 години
Smartna prisada bez da se gleda delo..
19
1
 
14
 
! Отговори
qwerty преди 12 години
Абе как ще им свалят белезниците??? Да не са откраднали близалки от супермаркета??? Като нямаме смъртно наказание - доживотни без обжалване със наи-строг контрол + естественно конфискуване на ЦЯЛОТО имущество в полза на държавата
18
1
 
3
 
! Отговори
серго до 14 преди 12 години
на коя държава забрави да споменеш?? :)
17
1
 
3
 
! Отговори
sergo преди 12 години
на коя държава забрави да споменеш?? :)
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега и на слепите е видно защо толковаскачаха при приеманетона закона за служебните адвокати-номерасболестите и другите заложенихватки сепроваля!Съдиите са прави да се жалват от калпавите закони-и най неподкупният не може да те осъди ,ако закона не предвижда наказание за това деяние.ДАНЕ ЗАБРАВЯМЕ ,ЧЕ НОВИТЕ ЗАКОНИ СЕ СЪТВОРИХА ОТ ЮРИСТИ ДЕПУТАТИ и после същите ИЗЛЯЗОХА НА СВОБОДНА ПРАКТИКА КАТО АДВОКАТИ ,ама сътвориха закони с вратички за лавиране и печеленена дала и ПАРИ !
15
9
 
9
 
! Отговори
неЗАВИСИМ съдия преди 12 години
Няма как да ги осъдя, при положение, че вътрешното ми убеждение показва, че са невинни!
14
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доган и Гоце са патриоти!
13
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Масларова е невинна!