Съжалявам за това момче. Не съм го видял!

Оставиха в ареста обвинения в убийството на Ангел
Обновена: 27 сеп 2011 15:00 | 27 сеп 2011 14:01,
629
Съжалявам за това момче. Не съм го видял!
Задържаният Симеон Йосифов. Снимка: Булфото

"Съжалявам за това момче и за себе си, че не съм го видял", обяви пред Окръжния съд в Пловдив обвиненият в убийство 56-годишен жител на Столипиново Симеон Йосифов.

Той обясни, че е бил в на центъра на селото, за да направи услуга на Кирил Рашков, като закара негови роднини до гробищния парк, където е трябвало да се състои помен на техен близък.

Преди да направи тази услуга, подсъдимият се е върнал от Гърция със стока за Пловдивския панаир.

По думите му минути преди фаталния инцидент в центъра на Катуница е имало спречкване и ромите, които трябвало да вози, се качили изплашени в буса и му наредили да даде газ.

Според Йосифов най-вероятно той тогава е прегазил момчето.

Той твърди, че след инцидента е отишъл до къщата на Кирил Рашков, за да разтовари роднините му. По това време вече там е имало полиция, но никой не го е разпитал, нито задържал. Тогава Йосифов заминал за Турция, защото предварително поръчал 100 кашона веро, които трябвало да внесе в България.

Още по темата

Научил по телефона, че го издирват, и затова се върнал незабавно в България. Той е арестуван веднага на границата.

На днешното си заседание Окръжния съд в Пловдив остави в ареста Симеон Йосифов като му наложи постоянна мярка "задържане под стража“.

Според съдия Красимира Костова е повече от ясно на този етап, че бусът, управляван от Йосифов, е ускорил скоростта в момента на удара.

По думите й всички пътници в превозното средство са усетили, че бусът блъска нещо. Въпреки това Йосифов не е спрял и е продължил към къщата на Кирил Рашков.

Според съдия Костова убийството е умишлено, но много от обстоятелствата по делото са спорни и са предмет на доказване.

Съдът обаче е категоричен, че подсъдимият е извършител на тежкото престъпление и че има умисъл в него.

Постоянната мярка задържане под стража подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Апелативния съд.

Според прокуратурата задържаният е извършител на престъплението и срещу него има достатъчно събрани доказателства. Освен това според обвинението Йосифов умишлено се е укрил зад граница.

Симеон Йосифов е демонстрирал силово надмощие в центъра на селото и умишлено е прегазил 19-годишния Ангел Петров, обявиха от прокуратурата по време на гледането на мярката за неотклонение.

От своя страна защитата на подсъдимия пледира, че няма данни за поръчково убийство, и поиска по-лека мярка за неотклонение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


629
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
585
2
 
9
 
! Отговори
някой си преди 12 години
Това съм го писал преди година. Не очаквах обаче толкова скоро да започне да се случва.------------------------------Досега не съм коментирал, но вече и на мен ми писна, всеки божи ден да чета за ***, ***, ***..Аман!!!Държавата си е заровила главата като щраус в пясъка или сиреч не говорим за проблема т.е. проблем не съществува. А проблем има и той е номер 1 във България. Има много предложения за справяне с *** проблем от различни партии (малки) и неправителствени организации.
584
0
 
12
 
! Отговори
Бургас преди 12 години
Това не е убиеца,този е изкупителна жертва 1000%
583
0
 
21
 
! Отговори
2-каааааааааа преди 12 години
Това не е убиеца-шофьор ,друг е ,но всичко ще се потули ПОРЕДНИЯТ ЦИРКОВ НОМЕР НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ .НАЛИ (цар) киро им е работодател.
582
4
 
6
 
! Отговори
???????? преди 12 години
Каква *** трябва да си, за да защитаваш този убиец? С 1000 лв от делото по- богат ли ще стане този адвокат?
581
6
 
4
 
! Отговори
бял циганин преди 12 години
Може и да е прав човека .
580
3
 
8
 
! Отговори
фен на хан Крум преди 12 години
Да се отстрани и осъди защитата му и да се привлече друга, която е обективна - писна ни от необективност и корупция. И дете не би се вързало - сгазил е чавек, засегнал е още 5 и не е усетил нищо!? Убийството е умишлено с опит за масово убийство! Да се съдят и поръчителите и манипулаторите - те са по-виновни. Да се съдят Рашкови за всички престъпления - списъка е дълъг! Това искат всички честни хора.
579
2
 
16
 
! Отговори
1111 преди 12 години
След като този *** Симеон Йосифов е заявил, че е блъснал "куче", и не ни виждат като "бели хора", то от тук следва, че всеки българин който срещне *** в тъмното да го застреля в "десятката" като се оправдае , че е срешнал "***" или "горила", тъй като Йосифов е дебел и мазен и с тези бърни прилича на *** а и всички останали *** приличат на маймуни.
578
1
 
11
 
! Отговори
... преди 12 години
Закономерности в природата : Ако убиваш,ще бъдеш убит ,ако поръчваш убийство , ще бъдеш поръчан и ти ,всяко нещо се заплаща тежко в тоя живот и не само...християнин съм но ми иде да хвана едно въже и да обеся на високо тоя ***...нека Бог да ни е на помощ
577
2
 
12
 
! Отговори
мима преди 12 години
нямам думи....*** си е ***...племе долно,мръсно...
576
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
защитникът е ***, няма как, и е защитник на целия клан .Убиеца каза че е блъснал куче и за това не е спрял, майка му.ввв.borsi.blog.bg/***/2011/09/28/pravitelstvoto-zabrani-nosene-i-izdigane-na-bylgarskoto-znam.826849хора вижте истината, не гледайте телевизия, там истината е пречупена в полза на олигарсите.
575
2
 
4
 
! Отговори
Шмиргел преди 12 години
Агонизирай в изпражненията си дърт циганино и изгнии в затвора!
574
1
 
3
 
! Отговори
serdar преди 12 години
ubiistvo kat ubiistvo nyama smisal da se vliza v propaganda ne sa vinovni fsichki romi za deistviyata na toz shibalnik da se osudi da mu se dade neobhodimata prisada da si poluchi zaslujenoto i onya tzar li e kuf e tam no horata ne sa vinovni bednotiyata i nishtetata sa predostatachni za malcinstvata v bg poslednoto koeto tryabva sa takiva antisemitski gluposti
573
2
 
13
 
! Отговори
МТЛБ преди 12 години
Щом наглите *** от буса получават амнезия, трябва да се излекуват по методите на доктор Менгеле.
572
1
 
14
 
! Отговори
една жена преди 12 години
Ами че то *** ако не излъже,няма да е такъв!
571
1
 
23
 
! Отговори
111 преди 12 години
Ей, другарите журналисти сега ви е времето да вдигнете народа,да осъдят поне един, който заслужава!!! Чудя се кой е защитникът на този явен убиец??? Дали е българин и защо го прави???Толкова ли са сладки парите на *** цар??? А къде ще си занесе парите този адвокат???В този кратък живот е нужно и малко уважение към себе жалки адвокати!
570
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ужас, не знам вече
569
0
 
10
 
! Отговори
аз преди 12 години
*** историята, тоя ром сам ли си вярва... Тва трябва да си *** да го повярваш...
568
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да не се предаваме ! стига толкова лъжи!
567
0
 
41
 
! Отговори
Това не е убиеца !!! преди 12 години
Рашков се е разбрал този да отнесе пешкира срещу скромна сума. Това не е истинския убиец. Къде покрихте убийците бре ??? Те са били четирима в буса. Пак подхвърляте на хората измислици само да прикриете същинските убийци - внуците на Рашков.
566
1
 
13
 
! Отговори
Веро преди 12 години
вместо да поръчва 100 кашона веро , бихме му ги дали безплатно дори и повече концентрирано , само ще ни е нужна 1 *** махала във Варна