Съжалявам за това момче. Не съм го видял!

Оставиха в ареста обвинения в убийството на Ангел
Обновена: 27 сеп 2011 15:00 | 27 сеп 2011 14:01,
629
Съжалявам за това момче. Не съм го видял!
Задържаният Симеон Йосифов. Снимка: Булфото

"Съжалявам за това момче и за себе си, че не съм го видял", обяви пред Окръжния съд в Пловдив обвиненият в убийство 56-годишен жител на Столипиново Симеон Йосифов.

Той обясни, че е бил в на центъра на селото, за да направи услуга на Кирил Рашков, като закара негови роднини до гробищния парк, където е трябвало да се състои помен на техен близък.

Преди да направи тази услуга, подсъдимият се е върнал от Гърция със стока за Пловдивския панаир.

По думите му минути преди фаталния инцидент в центъра на Катуница е имало спречкване и ромите, които трябвало да вози, се качили изплашени в буса и му наредили да даде газ.

Според Йосифов най-вероятно той тогава е прегазил момчето.

Той твърди, че след инцидента е отишъл до къщата на Кирил Рашков, за да разтовари роднините му. По това време вече там е имало полиция, но никой не го е разпитал, нито задържал. Тогава Йосифов заминал за Турция, защото предварително поръчал 100 кашона веро, които трябвало да внесе в България.

Още по темата

Научил по телефона, че го издирват, и затова се върнал незабавно в България. Той е арестуван веднага на границата.

На днешното си заседание Окръжния съд в Пловдив остави в ареста Симеон Йосифов като му наложи постоянна мярка "задържане под стража“.

Според съдия Красимира Костова е повече от ясно на този етап, че бусът, управляван от Йосифов, е ускорил скоростта в момента на удара.

По думите й всички пътници в превозното средство са усетили, че бусът блъска нещо. Въпреки това Йосифов не е спрял и е продължил към къщата на Кирил Рашков.

Според съдия Костова убийството е умишлено, но много от обстоятелствата по делото са спорни и са предмет на доказване.

Съдът обаче е категоричен, че подсъдимият е извършител на тежкото престъпление и че има умисъл в него.

Постоянната мярка задържане под стража подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Апелативния съд.

Според прокуратурата задържаният е извършител на престъплението и срещу него има достатъчно събрани доказателства. Освен това според обвинението Йосифов умишлено се е укрил зад граница.

Симеон Йосифов е демонстрирал силово надмощие в центъра на селото и умишлено е прегазил 19-годишния Ангел Петров, обявиха от прокуратурата по време на гледането на мярката за неотклонение.

От своя страна защитата на подсъдимия пледира, че няма данни за поръчково убийство, и поиска по-лека мярка за неотклонение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


629
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
565
0
 
17
 
! Отговори
MKS преди 12 години
И аз мисля,че това не е шофьора на микробуса убил момчето и ранил трима полицаи!Отново мафиотите в министерството се мъчат да потулят поредното престъпление,защото не се знае за какво точно ще си отвори устата Рашков пред съда.Просто на всички честни българи им писна от тези мутри и техните покровители.
564
0
 
15
 
! Отговори
батТано преди 12 години
Бащата на Ангел е видял шофьора на буса.Той разпознал ли го е?Това ли е шофьора?
563
3
 
26
 
! Отговори
бял българин преди 12 години
не мога да ги понасям повече тия. мразя полицията, мразя политиците, мразя ***. елате да ме арестувате ***, за езика на омразата. единственият начин Е САМОРАЗПРАВА! да се избие цялото семейстнво на *** киро! Да се покаже че живота на един бял човек е по -ценен от сто ***. полицаите са ***!
562
1
 
5
 
! Отговори
ha ha преди 12 години
дайте името на адвоката, и снимка, а ако може и адреса, да ида лично да му стисна ръката и да му дам орден "стара планина"
561
0
 
1
 
! Отговори
lisygera do 581 преди 12 години
ne poznava6 bai *** ne mu se vrazvai na toz debel ***.///
560
2
 
15
 
! Отговори
lisygera преди 12 години
От казармата знам. *** когато е виновен направо ляга на земята като куче, маха с опашка плаче хленчи... абсолютни мъстии гадно... хич да не вярвате на тоз дебел убиец мазен... сега е *** но в затвора се хили с другите ***....
559
1
 
28
 
! Отговори
България над всичко! преди 12 години
Държавата пак ни измами! Тоя човек не е убиец! Не той е прегазил Ангел! Това е мирен и простоват човек. Турчин някакъв. Подменили са го и са му обещали всичко, само и само да стихнат размириците. Истинският убиец е човек с не слаб характер като тоя! Това не е за слабохарктерни хора, да убиеш някого без гняв и ей така. Дори че Рашков му е наредил. Едва ли. Мамят ни пак и гледат да замажат положението. А Рашков го пзят в луксозен хотел! Осъзнай се Българино!
558
0
 
1
 
! Отговори
ъй преди 12 години
Разфасовката събудила подозренията на инспекторите и след разрязване на дъното в тубата са били открити пакети, облепени с кафяво тиксо. Направеният полеви наркотест е показал, че веществото в опаковките е хероин.При разпита на шофьора, който е от ромски произход, той казал, че тубата му е дадена в Турция от мъж от Пловдив, което също е ром, със задачата срещу пет лева да я пренесе в България и да я предаде на изпращача.
557
0
 
1
 
! Отговори
ъй преди 12 години
Около 17 часа служителите са проверили лек автомобил "Мерцедес" с хасковска регистрация, управляван от български гражданин. В автомобила пътували членове на семейството му, всички жители на Свиленград. В багажника на колата митническите инспектори открили фабрично запечатана 30-литрова туба, пълна със зелен миещ препарат.
556
0
 
0
 
! Отговори
ъй преди 12 години
trud.bg/Article.asp?ArticleId=955002
555
0
 
5
 
! Отговори
ехееее преди 12 години
Този май с прял във времето ореди 21 г., тогава в зората на зародиша на милионерчета и рекитьорчета вървяха такива оправдания...но явно историята се повтаря. Рашито ще плати..нали е самозван ,,цар. щЕ бъде освободен без да разберем. Ще ни хвърлят прах в очите и до там. Но кой ще изрине праха от умрелите момчета, за да ги върне на родителите им? Кой ще запълни зейналите рани, които остават за цял живот?До кога ще бъдат корунпирани всички в този абсурд наречена,,българийка?Губим ценности...
554
0
 
6
 
! Отговори
ВВ преди 12 години
ТОЗИ КРИЕ ВСИчКИ ВИНОВНИЦИ!
553
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СВЕТЛЬО ВИТКОВ ОТ "ХИПОДИЛ" П Р Е З И Д Е Н ТНАКАЗАТЕЛНО - ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ - ДА ИМ ПОКАЖЕМ, ЧЕ ВЕЧЕ НЕМОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА ТАКА
552
0
 
2
 
! Отговори
преди 12 години
Много *** пишат тука бе, бате, и все на ШЛЬОКАВИЦА пишат!!!
551
1
 
3
 
! Отговори
Да,Но преди 12 години
*** каза пред съда ЧЕСТНА ***, НЕ СЪМ... АЗ ***, И МНОГО ОБИЧА БУЛГАРИЯ
550
1
 
4
 
! Отговори
None of your bussine преди 12 години
To biva naglost, ama chak pyk tolkova?! Da pregazish niakogo, da go vlachish 10 metra bez dori da razberesh i sled kato otkarash ostanalite bashibozuci da zaminesh v Turciiq za 100 opakovki vero? Niama li koi da mu otvyrti dva shamara na tova gnusno ***? Niama li koi da go nabie na kol?***Ili ima samo takiva deto podslushvat iz forumi koi nagnetaiaval etnicheska vrazhda...
549
1
 
23
 
! Отговори
Www преди 12 години
Направо откачам от болка и от мъка като си представям какво е преживял бащата на Ангел, виждайки как УБИВАТ детето му пред очите му! Как го е прегръщал и го е молил да стане... И единственото за което се сещам е филма "Време за убиване" - да грабнеш пушката и да раздадеш правосъдие сам! В държава, където го няма и където шофьора дори не е разбрал прегазил ли е някой...
548
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако е мислел, че гази куче, чудя се какво са мислили, че газят онези, които са премазали полицаите и другия гражданин. Още три кучета ли? Законите - за всички!
547
0
 
21
 
! Отговори
всичко е нагласено преди 12 години
Правят ни на ***. Спомнете си за убийството на сестрите и скоро убийството в парка.Омръзна ми да слушам такива нагласени истории.
546
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
как ли този *** е взел книжка??? познахте ....