Свидетел по "Килърите" разказа за три мокри поръчки

Туцо му поръчал Борислав Йорданов, Юри Галев и Жеко Полицая
24 ное 2011 11:22,
24
Свидетел по "Килърите" разказа за три мокри поръчки
Петър Стоянов - Сумиста идва в съда. Снимка: Булфото

Свидетел по делото "Килърите" разказа днес пред съда за три поръчки за убийства, поръчани му от Янко Попов – Туцо.

Пред магистратите Борислав Йорданов каза, че първата мокра поръчка е била за Николай Попов-Мартеницата, бивш президент на футболен клуб "Локомотив-Пловдив", за която е получил "Макаров" със заглушител.  Въпреки че той не е извършил убийството, разстрелът е станал факт месец по-късно.

Още по темата

Втората е била за Юри Галев. След като Йорданов е задържан на 2 декември 2009 г., той е разказал детайлно пред прокурор как точно ще стане убийството. Прокуратурата обаче не обърнала внимание на сигнала и пет месеца по-късно Галев бе гръмнат, по начина описан от свидетеля.

Третата поръчка била за Жеко Полицая от Варна. По неговата къща е стреляно с гранатомет, след което свидетелят Йорданов закарал извършителя до Ихтиман.

Защитата днес протестира срещу показанията на Йорданов, защото са неотносими към предмета на доказване по делото и поиска той да бъде заличен от списъка на свидетелите.

Съдът обаче остави искането без уважение, защото това би значело да оценява по същество дадените показания.

Разпитът на свидетеля Борислав Йорданов продължава.

Подсъдими по делото "Килърите" са Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Кеца, Янко Попов-Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев. Сумиста е обвинен като ръководител на престъпна група за убийства, телесни повреди и палежи.

Групата отговаря пред Темида за организирането на три убийства – на бизнесмена Борислав Георгиев, на великотърновския адвокат Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
istinata преди 12 години
afera.bg/index.php?option_content&task=view&id=20032&Itemid=9
22
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
be, stiga se ceremonete s tiq pomiqri! v pandiza do zivot.
21
0
 
1
 
! Отговори
ОХУ БОХУ преди 12 години
гарван гарван око не вади само грачи
20
5
 
15
 
! Отговори
аа преди 12 години
Аз нямам спомен ББ и гилдията му да са вкарали някой в затвора. Създават само шум и радват невежите маси. Хайде да се обърнем назад и да видим как "ликвидираха" престъпността. ***, пробудете се! Такива шарани ли искате да бъдете?
19
1
 
11
 
! Отговори
До 18 преди 12 години
....наивните глупци като теб ще ни закопаят още по-дълбоко.....жалко, че ти и подобните ти не можете да го прозрете....
18
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лека полека примката се затяга около дебелите вратове на тези престъпници. Браво на ГЕРБ и ББ. До няколко години ще останат само лошите спомени за комунистическия преход към червен капитализъм, осеян със стотици трупове.
17
3
 
13
 
! Отговори
Ангел преди 12 години
Бандити трепеха бандити.Сега да се намерат други бандити да отрепат тея.И така до края на света
16
5
 
14
 
! Отговори
ФЕНН преди 12 години
ПУСНЕТЕ ГИ ТИЯ ДОБРИ МОМЧЕТА...ТОВА НЕ СА ДОКАЗАТЕЛСТВА.....ЗА ДА ГИ ЗАДЪРЖИ СЪДИЯТА ТРЯБВА ДА ИЗБИЯТ ПОНЕ ЕДНА ДЕТСКА ГРАДИНА С НАРОД
15
8
 
9
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Комундури,сега ще ви кажа нещо много сладко прочетете го бавно и спокойно насладете му се както се наслаждавате на саксофонът на Доганоглу и така :- да ви *** майката проста,докога ще се развивате като идоти бе ?
14
3
 
13
 
! Отговори
До 9 Полицая преди 12 години
Вярно е ,че поне в Полицията има малък напредък сега.Но защо няма масови разследвания на полицейски шефове от преди, свързани с орг.престъпност.
13
1
 
12
 
! Отговори
.. преди 12 години
Интересно защо тогава прокурорите по Юри Галев не са сред подсъдимите
12
4
 
3
 
! Отговори
DUBLIN преди 12 години
Spoko,poredniqt sadebno-prokurorski tsirk v Korumpestan-skoro kato izlqzat pod garantsiq za nedostata4ni dokazatelstva ste razberete kolko prav e bil Boiko za tazi korumpo-mafiotsko-komunisti4eska sadebna sistema,zaradi koqto ve4e 40 god sveta vi se smee,no vie si gniete i se pravite na umni i originalni plueeki po GERB.
11
2
 
19
 
! Отговори
селянин преди 12 години
А този прокурор слушателя кога ще го видим и чуем в ареста?Стоял и слушал наслаждавал се на разказчетата на свидетеля.Бездействието майната му да ги убиват после ще ги хващаме.Напишете му името на прокурорчето?
10
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бандитите се отървават, като плащат на съдиите. Прокурорите им го връщат, като пробутват лъжесвидетели. Ченгетата играят с който плаща повече... Мутри, тикви, физкултурници... Като държава от приказките сме...
9
22
 
10
 
! Отговори
ПОЛИЦАЙ преди 12 години
Тук бая комунисти са се изказали против ГЕРБ. Ами нали бе прости ***, точно през мандата на ГЕРБ ги хванаха тия, катко и зам шефа на ДАНС АЛЕСКСЕЙ ПОМАКА с отвличанията.
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе ГД МД МВР не сте ли на работа бе,за това ли ви плащат да пишете по форумите а.
7
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Знаете ли какво е демокрация за тройната коалиция? - Да можеш да крадеш без наказание :))))
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пишете полицайчета ама не четете,свидетелят заловен признал си какво требва да направи *** МИЛИЦИОНЕРЧЕТАТА не му повярвали и 5 месеца по късно хоооп.
5
3
 
18
 
! Отговори
sisi преди 12 години
ПУЩАЙТЕ ГИ ЧЕ ИМАТ МНОГО РАБОТА ЗА ВЪРШЕНЕ.
4
22
 
45
 
! Отговори
дo 1 преди 12 години
има полицейщина cамо за бой над граждани на площада пред парламентазa мутри, убийци и изнасилвачи, Боко Мутрата и Цецо Физкултурника хич ги нямат