"Октопод"-ът вика "Дръжте "Октопод"-а!

Цветанов има голямо въображение, каза Алексей Петров
Обновена: 24 фев 2012 17:17 | 12 дек 2011 17:30,
107
"Октопод"-ът вика "Дръжте "Октопод"-а!
Снимка: БТА

„Очевидно е, че „Октопод“-ът вика „Дръжте „Октопод“-а”. Надявам се до края на процеса да успеем да кажем кой е „Октопод“-ът в България, кой е „Октопод“-ът на прехода и кой ограби България”. Това коментира бившият съветник в ДАНС Алексей Петров след заседанието по делото срещу него и още петима души. Процесът продължава на 25 януари.

Подсъдими освен Алексей Петров са бившият прокурор Цеко Йорданов, Марчело Джотолов, Антон Петров-Хамстера,  Янко Попов и Кирил Топалов. Те са обвинени за организиране на престъпна група за рекет и изнудване.

Лично Алексей Петров е обвинен за изнудване, придружено с опит за убийство на плевенския банкер Георги Цветанов, за рекет на Валентин Шотев, Пламен Георгиев и Велизар Велизаров, за разгласяване на държавна тайна и за това, че е поръчал на Джотолов да принуди експолицая Николай Динков да вземе кредит от 70 000 лв.

Близо два часа прокуратурата чèте обвинителния акт, от който става ясно, че докато работил като експерт "оперативно внедряване" в НСС, а след това и като главен експерт в ДАНС, Алексей Петров заплашвал редица мъже. Освен че ги обиждал, той казвал, че ще им "отреже главата с лопата" или ще ги застреля.

Още по темата

В повечето случаи ставало въпрос за прехвърляне на  акции на застрахователната компания "Левски-Спартак". Пострадалите твърдят, че са били бити и са чували закани като:"Ще те унищожа и ще те закопая!"; "Ще ти извадя зъбите с клещи!"; "Ще продам органите на близките ти на румънци" и други.

„Проявено е сериозно въображение от министър Цветан Цветанов и прокурора по делото Светлозар Костов. Това въображение е сътворило сцени, в които аз не съм участвал, струва ми се, че не са се състояли, бих казал, че дори са несъстоятелни”, каза Алексей Петров, след като изслуша обвиненията срещу себе си.

„Даже смятам да обявя конкурс за режисьор, при това срещу голямо възнаграждение, който може да направи възстановка на описаните случки в обвинителния акт“, закани се Петров. „Обидно ми е, че се обяснява как аз, седемкратен шампион по карате на България и елитна барета, не съм успял, на банкера и счетоводителя, нанасяйки удари с ръце и крака, да му сторя каквото и да е било, та чак накрая се е наложило да взимам клещи и да му вадя зъби”, добави той.

Според него повечето от свидетелите по делото са склонявани да лъжесвидетелстват в кабинета на вътрешния министър Цветан Цветанов. Алексей Петров беше категоричен,  че не е в негов стил да заплашва някого по този начин.

Основният свидетел по делото Георги Цветанов потвърди показанията си за заплахите и за побоя, които Алексей Петров му е нанесъл, но за конкретни подробности от тях се бил сетил на последния разпит, когато му били задавани детайлни въпроси.

„Бил съм бит, бил съм унижаван, заплашван с всички форми и методи, които чухте в обвинителния акт – с каратистки способи, с психологически. Това  е истината“, каза Георги Цветанов. 

По-рано Софийски градски съд отхвърли всички предявени граждански искове на стойност над два милиона лева. Свидетелите по делото са общо 179. На 25 януари ще бъдат разпитани 10 от тях. Според графика Георги Цветанов ще бъде разпитан на 24 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: делоалексей петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
2
 
3
 
! Отговори
Слушател преди 12 години
Какъв е тоя свидетел,дето говори в минало бешело време(минало незапомнено време):"бил съм бит,бил съм и прочие".Чакай бе пич ти не си ли присъствал лично на тези работи там или просто се информираш от обвинителният акт на Прикриватурата.Щото ако беше присъствал щеше да изполваш минало свършено време бях,беше и т.н.Нагласена работа.Просто немам думи.
99
1
 
2
 
! Отговори
Д-ра преди 12 години
Абе някой няма ли да ми каже какво е "голямо въображения". Щото просто ми е объкващо. Иначе ситуацията е следната два помяра се хапят, кой да вземе кокала, единия Цвъцьо другия Алекси!
98
0
 
3
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Това беше най-голямата подигравка, която съдебната власт измисли спрямо обществото: съдия Ченалова срещу мафията! Заслужихте си 13-та заплата!
97
1
 
8
 
! Отговори
Жорж Бабински преди 12 години
Този самозабравил се кандидат президент сега отново се пъчи, този път като Г.Димитров на Лайпцигския процес... Хванал доцентът шестима високоплатени адвокати начело с този отдясно на снимката - В.Василев; съдийката пък, съдейки от делото Соло, вероятно ще вземе страната на Октопода. Съдебната власт за пореден път се подигра с обществото: старозагорската съдийка, бивша адвокатка, добра позната на Красьо Черния, срещу мафията, защитавана от елита на юристите! Като че ли нямаха по-добри съдии, ама целта беше да се покаже, че съдебната власт е некадърна. Та ние си го знаем, не за първи път мафията печели с явно презъходство делата с/у магистратите. Защото съдебната с-*** включва прокурори и съдии. Сега започна процесът на двадесетилетието: мафията , елитът на адвокатите и вероятно хора от съдебната власт срещу ...правителството, но и срещу обществото, защото магистрати нерядко играят комбина с престъпността. Затова и доверието в тях е пределно ниско, ама те си вземат поредната 13-а заплата и като Киро Рашков показват среден пръст на хората ! А в случая се съди виден , поне според обвинението, престъпник! . Дотам я докарахме... адвокати да правят представителите на съдебната власт разногледи и то не че техните подопечни са невинни, а защото отсрещната страна просто не желае, ама откровено не иска, да се справи с престъпността! ! Едните бавиха с всички сили и средства спецпрокуратурата и спецсъда, други (дали не са пък същите) изтеглиха делото Октопод напред. Затова доцентът дефилира бодро и се чувства като Наполеон с армията си пред стените на Париж. Какъв ти Париж, за пореден път ще има Ватерлоо!
96
1
 
7
 
! Отговори
Възмутен преди 12 години
Е тази ли ви беше най-добрата съдийка, която ще бори Трактора ?! Когато е за изявления , бутате напред Мирослава Тодорова, Цанова, пък си имате и шеф на СГС Янева! Мисля, че и бивш шеф от русенския съд кандидатства за председател на Софийския съд. Сега, когато трябва да пуснете ас с/у Ал, пускате насреща Ченалова! Как да разбираме това: като подигравка с този съдебен процес? Тогава защо ще ни харчите парите: оправдавайте Трактора и толкова. Защо ще губите 2 години по предварително загубен процес? Вие ли не знаете какъв ще бъде изхода на това дело ?
95
11
 
4
 
! Отговори
роки преди 12 години
Тракторът е прав - Тиквата и Цецко скалъпиха менте на цялата държава и я ограбиха - време е да им излязат далаверите.
94
0
 
2
 
! Отговори
agent donosnik преди 12 години
oktopoda ,sa otcepnicite i predatelite koito 89 godina napraviha prevrata to se znae koi sa balgarska socialisticheska partia i sazdadenite ot neia proizvodni partii i prestapni grypirovki opredeleni hora vav blasta v sofia ograbiha i sasipaha darjavata.drygia oktopod v segash no vreme E GERB koi sybsidira statykvoto GERB -gyninski i negovoto obkrajenie opredeleni oligarhicheski stryktori s kradeni pari ot naroda i kontrabanda .prosto vsichko e za blast i pari i piari za zablyda na iztinata .
93
3
 
6
 
! Отговори
абе герберастите... преди 12 години
Защо не коментирате пропадналия уж ремонтиран път (а познайте каква е тази фирма...)на мутрата ви Боко,а?!...Цялото му управление е една имитация,миже да те лажем,халваджията на бозаджията!...Огромни европейски средства се наливат в такива квази ремонти,правени от фирмите на Боко, Цвети,ЦЦ,Плондера и другите герои нашего времени от клона на БКП-ГЕРБ! И докато ви залъгват,че ще ви "оправят", тия вече не си знаят парите бе!!!...***!!!
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
bai kolio da prestane da nari4a premiera Borisv ***. moje da go nari4a komunist. no ne biva sega da zove za smrt i tn.bai Koilio umen *** si. ako iskas da utrepas premiera treba prvo da pies edna butilka racinovo maslo 4e da begas po-brzo kato te pognata da te ebat
91
0
 
4
 
! Отговори
... преди 12 години
Sega i na vas da otrezhat ne samo prusti, no i ushi ! Zatvor za vas !!!
90
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗАД РЕШЕТКИТЕ НЕЗАБАВНООО, НЯМА ГО ВЕЧЕ СТАНИШЕВ И ДОГАН ДА ТЕ ПАЗЯТ, КОГАТО С НАГЛИТЕ ПРИБИРАХТЕ МИЛИОНИ ЕВРО И РЕЖЕХТЕ ПРЪСТИ ТИ БЕШЕ ХУБАВО, А СЕГА ДА ТЕ ВИДЯ!!!!
89
5
 
15
 
! Отговори
ВИТКО преди 12 години
Тоя го искам в панделата до живот ... това е дясната ръка и шпиц команда на Гоце три-пера .. Всички убийства, отвличания и рекет стават с негова помощ . . . Върти публични домове и куп други далавери ...
88
1
 
3
 
! Отговори
bsp e mafiq преди 12 години
yyyyy,4ervenipodlogi,gadni popluvkovzi,pederasi,dolu bsp,dolu oktopoda
87
2
 
4
 
! Отговори
do 90 преди 12 години
vsi4ki komunisti ste ***,trqbvalo e da vi iztrebqt do krak v kraq na 45 ta
86
2
 
8
 
! Отговори
dolna gad преди 12 години
traktor *** *** *** gad komunist
85
13
 
17
 
! Отговори
БАЙ КОЛЮ преди 12 години
СМЪРТ ЗА ТОЯ *** КОМУНИСТИЧЕСКИ
84
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Георги Цветанов е бит с каратистки способи, с ритници по слънчевия сплит, по сънната артерия и т.н., дори е бит със сапьорска лопата! Но не се е огънал Не човек, а желязо, изсъскал лошият тракторист тихо мъртвият казал: не, герберист! На съда фсичко е ясно, да влезе убитият!
83
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Ще ти извадя зъбите с клещи!"...Ако е ваденето на зъби е без пари, дайте му адреса!
82
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Леле колко отвратителна болест е гейберстията! Това е като проказа, ама на душата - вони, отвращава и ги превръща в уродливи чудовища!
81
5
 
2
 
! Отговори
aide de преди 12 години
pet pati fal6ifizirane na izborite.cadraxte ci zadnizite da lajite i da kradete.xaide ctiga vi ve4e.