Оставиха в ареста ромската група за мокри поръчки

Къдравия и братя Горанови обвиниха Ицо Папата в рекет
Обновена: 6 яну 2012 21:37 | 6 яну 2012 21:36,
46
Оставиха в ареста ромската група за мокри поръчки
Снимка: Архив МВР

Любомир Илиев-Къдравия, Георги Горанов и Васил Горанов остават за постоянно в ареста, реши Софийският районен съд.

Съдебният състав прие, че може да се обоснове предположение, че тримата са подготвили три убийства - на Христо Върбанов-Папата, Цветелин Кънчев и прокурора Олег Янев.

Според районния съд макар да няма опасност да се укрият, тримата, ако са на свобода, могат да повлияят на свидетели. Мярката може да бъде обжалвана.

По-рано през деня групата за мокри поръчки отхвърли обвиненията.

Подкрепяни от шумни роднини те заявиха, че нямат нищо общо със случая и за задържането им е виновен Христо Върбанов. Според тях, Върбанов е намерил фалшиви свидетели за да скалъпи този процес.

Бащата на Любомир Илиев - Йордан, дори конкретизира, че Папата работи със съдиите. Той го предупредил преди две седмици, че трябва да плати на 5 свидетели по 100 000 евро за да оправят сина му.

Адвокатите на обвиняемите поискаха техните клиенти да бъдат пуснати, тъй като няма никакви доказателства за тяхното участие в подготовката на убийствата.

Според прокуратурата обаче Любомир Илиев-Къдравия наел грузинец, за да извърши убийството на Христо Върбанов.

Къдравия предложил 100 000 евро за живота на Папата. Парите трябвало да вземе Константин Копреашвили, който обаче в последствие се отказал от поръчката и сам отишъл при мишената. Въпреки, че го очаквала още по-сериозна сума за другите убийства, ако се справел с първото.

Свидетели, сред които и трима защитени, разказаха как са събирани парите.

Мотивът Папата да бъде поръчан е стар конфликт между него и Къдравия, който тлеел от 2003 година, става ясно от материалите на обвинението. Тогава беше направен опит да бъде взривен в последствие убитият Тано Танов - братовчед на Папата.

Преди девет години Къдравия е бил задържан в ареста, посочи прокуратурата, която поиска той и другите двама да не излизат на свобода заради високата опасност на престъплението, в което са обвинени.

Как е намесен прокурорът Олег Янев не стана ясно от цитираните показания на свидетели. Той като свидетел по това досъдебно производство е обяснил, че е разследвал много сериозно дела, свързани с Йосиф Йосифов – Йоско от Костинброд, който пък бил близък със задържания Любо Къдравия.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
24
 
! Отговори
мнение преди 12 години
Ужасно ми е неприятно и ме е срам от *** истории разиграващи си ....срамота да ни занимават с това.....
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
интересен въпрос има н:2 ..... :))а всички бизнесмен-барони, след като ги пуснат наи- добре е да ги поканят като почитни депотати в парламента ...ще са си като у дома:)))
3
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Питай Даниел Георгиев. Депутат от Ботевград на по-малко от 30г. посредствен ученик и после с купена диплома от местния Датски Колеж. И всичко това с помощта на баща му - кмета на Ботевград. Купи му от Бойко Борисов 3-то място в листата - София област и вече 2,5 години не много умния му син е депутат. Той името не може да си каже правилно камо ли да се изкаже от трибуната или да предложи закон. Питайте Георги Георгиев-кмета на Ботевград колко му е струвало място то в листата. Той знае цената!!!!!
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бе пиши я бегала и тая...Абе кажете сега друго - колко струва място за кметски съветник, колко за кмет и колко за депутат. Каква е възвращаемостта и може ли да се тегли кредит и да се покрие десеторно от заеманата длъжност чрез повсеместни кражби и грабежи а ?Май местото за съветник беше некъде къде 150 хил евро...некъде там....Големо грабене и няма оправия. Даже не можем да си прадставим кви суми се въртят из властта...Тука ни занимават с некви кокошкари и се праят на девици
1
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако бяхте изчакали щяхте да ги задържите за убийства направо и обвинението щеше да е по-тежко.