ВАС връща на работа "социалнослаба" съдийка

Деница Урумова бе отстранена от ВСС заради имотен скандал в Приморско
Обновена: 20 яну 2012 21:34 | 20 яну 2012 21:13,
175
ВАС връща на работа "социалнослаба" съдийка
Снимка: Архив Булфото

Тричленен състав на Върховния административен съд отмени уволнението на съдия Деница Урумова от Висшия съдебен съвет, която нашумя покрай имотни сделки в морския курорт Приморско.

Според съда, решението на ВСС е взето при съществени нарушения на закона.

Още по темата

Урумова бе отстранена от съвета с 13 гласа "за", шест "против" и двама "въздържали се".

Съдийката бе намесена в скандал, след като през 2007 година получи право на строеж в Приморско като крайно нуждаеща се.

Тогава тя обаче не е била магистрат, което е една от сновните причини да бъде отхвърлено нейното уволнение.

Върховните съдии са на мнение, че с участието си в тази сделка Урумова е накърнила престижа на съдебната власт. Но от друга, че само полученото разрешение за строеж и започването му са действията, компрометиращи честта й в професията и обществото.

Решението може да бъде обжалвано пред петчленен състав на ВАС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още по темата: Деница Урумова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
3
 
3
 
! Отговори
165 преди 12 години
Не мога да разбера защо всички очаквате от хората в съдебната система да са перфектни,след като всички вие в работата си не сте по добри от тях. Те са хора като вас. Там бяха продадени около 400имота на "социално слаби". Защо не се провери какви бяха тези хора и на кой са роднини. Може да има роднини на политици,полицаи,инженери и т.н. и на вас дори,които се възмущавате тук. Дали от всички само тя е сгрешила? Важното е да е съдия, защото това е скандал. Останалите са светци. ДА ПРОВЕРЯТ ВСИЧКИ.
83
0
 
5
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Тази ще я взема да ми разресва къндълките.
82
8
 
4
 
! Отговори
Килъра преди 12 години
Новия морал-гарантирано от ГЕРБ!
81
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази не е ли Тоца Крокодила от Перник бре ?
80
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГНЪС, ГНЪС, ГНЪС !!!ПОЗОР !!!
79
0
 
17
 
! Отговори
Мери преди 12 години
Ох на тати щерката! Ох на Темида висшите административни съдии! Ох на съдебната система милиционерите, станали шефове на висши съдилища!
78
0
 
25
 
! Отговори
Георги преди 12 години
Интересно през 2007г. не е била в съдебната власт , а през 2010г. вече е в ВСС. Браво , е на това му се вика кариера. Колкото са по-нагли , корумпирани , толкова по-бързо израстват магистратите. И хич не им пука от народа , ние за тях сме само източник на доходи .... мам...к... им ***
77
0
 
14
 
! Отговори
Свински черва преди 12 години
В българската Темида ВАС се прояви като звено, в което като че ли непрекъснато се водят задкулисни игри: една групировка действа срещу другата, сетне хора от противниковите групировки временно се сдружават и играят като отделна група, така че не знаеш кога каква присъда ще произнесе даден троен или петорен състав и дали ще изтеглиш дългата или късата клечка. В един съд, в който бивши шефове на отделения са наказаните (чрез поглаждане с перце) Урумов, Икономов, Генков, а тези хора определено са имали и имат влияние, въпросът за възстановяване на щерката на тати на работа беше почти предизвестен. Защото ВСС допусна грешката да не накаже тримата съдии с преместване в съд от по-ниска инстанция и те запазиха позициите си. Излиза,че този състав на ВАС се нуждае от сериозна чистка и че НС трябва да поеме инициативата ВАС да не е инстанция над ВСС, в смисъл да няма право да отменя неговите решения. Иначе какво съдебно правителство е този Съвет!. Вече видяхме, че независимостта на служителите на Темида се превърна не в защита върховенството на закона, а поставянето на магистратите над закона. И че колкото от по-висока инстанция е даден съд, толкова по-екзотични са неговите решения...Ако и по делото за татината щерка няма основания за отвод на всички съдии от ВАС, очевидно в РБ правото вече не важи. Това дело трябваше да се гледа от НК на ВКС. Обърнете внимание как правилно са разпределени делата по "Приморско": едни и същи съдии: три послушни съдийки и Н. Гунчев. Съдия Гунчев е във ВАС заради Гюнай Сефер, с когото се познават от времето, когато Гунчев беше в Дулово. Във ВСС Гунчев пък има подкрепата на Ст. Петров. Над всички тези хора е ДПС, разбирай Доган.
76
0
 
20
 
! Отговори
мами преди 12 години
Това се казва наглост.
75
0
 
20
 
! Отговори
9689 преди 12 години
Може би защото е хубавичка а иначе всичко е по старому-имаш ли много пари няма наказание.
74
0
 
39
 
! Отговори
Ням преди 12 години
Ето къде били наглите!
73
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дайте й пари и помощи на беднячката!
72
0
 
28
 
! Отговори
Ташунко преди 12 години
И тази ше съди хора ! Не била тогава съдийка. Заради такова минало за измама нямаше на много места да я вземат на работа и за това я направиха съдя. Темида трябва да се нахне като символ на съдебната ни система и да сложат снимка на тази , защото по отговаря на действителноста на българският съд.
71
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всъщност кучето е заровено съвсем другаде! Ако е получила правото на строеж незаконно - защо не се отнеме, съответно сградата стане незаконна и да се събори? Защо не отиде в дрънголника тоя дето и даде правото на стореж - кмета на Приморско.... Просто пак ни хвърлят прах в очите - ако искат да я накажат има си начини! Отделно че са се облажили поне 20 магистрата - а с другите какво става?
70
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съдийката е супер , а разните мазни герберки като Фидосова и *** Попова ,само завиждат.
69
0
 
17
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
Преди години един познат каза:"Нещата у нас няма да се оправят, докато ПАРИТЕ НА МУТРИТЕ НЕ ВЛЕЗАТ В ДЖОБОВЕТЕ НА МАГИСТРАТИТЕ".И се оказва напълно прав.
68
0
 
21
 
! Отговори
assos преди 12 години
Явно независими значи недосегаеми , няма друго обяснение на това което се случва в тази така наречена държава!!!!
67
0
 
19
 
! Отговори
sk преди 12 години
с тези няма оправия
66
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tумора на БГ.Трябва да се излекува наи бързо
65
0
 
16
 
! Отговори
smoke_chiba_chiba преди 12 години
до 95 заради аватара един + от мен. Много сполучлив. А иначе по темата. За пореден път става ясно колко гнила и корумпирана е съдебната система.Към момента тя е най-слабото звено в България. Който направи успешни реформи в нея ще има втори мандат.