Филчев нямал близко познанство с Алексей Петров

Спомняте ли кога бях главен прокурор, попита той в съда
Обновена: 26 яну 2012 12:17 | 26 яну 2012 12:17,
45
Филчев нямал близко познанство с Алексей Петров
Снимка: БТА

Бившият главен прокурор Никола Филчев отрече да има близко познанство с Алексей Петров.

Пред СГС на заседание по делото "Октопод" Филчев заяви, че се познава с бившата барета от служебни поводи и са имали само няколко срещи.

Вчера бившият главен прокурор беше призован в съда погрешка и разпитът му беше днес.

Първият въпрос на прокуратурата към него беше дали е работил като главен прокурор и кога. Филчев отговори в негов стил, че не си спомня и отговори с въпрос: "А вие спомняте ли си?".

Бившият главен прокурор обаче си спомни, че се е срещал Алексей Петров в ресторант с име "Бариерата". Срещите между двамата били организирани с посредничеството на Филко Славов, но предмет на разговорите бил купуването на недвижим имот.

В съдебната зала Филчев описа друг подсъдим по делото "Октопод" - Цеко Йорданов, като принципен човек, който е действал според закона и не бил "подмазвач".

Още по темата

За разлика от разпитания вчера по делото Атанас Атанасов Никола Филчев заяви, че никога не е ходатайствал за назначаването на Алексей Петров в НСС.

По-рано днес като свидетел беше разпитан и Едвин Сугарев. Според него имало основания за ареста на Никола Филчев. Но изрази съмнение, че има воля затова. 

Сугарев допълни, че имал разговор с главния прокурор Борис Велчев, който първоначално бил решен на тази стъпка, но явно нещо го е разколебало.

„Ако Филчев не беше сменен като главен прокурор, нямаше да се стигне до това дело“, каза Сугарев пред журналисти.

Делото "Октопод" се води срещу бившия съветник в ДАНС Алексей Петров, Антон Петров-Хамстера, Марчело Джотолов, Янко Попов и Кирил Топалов.

Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за рекет и изнудване, а Петров - и за разгласяване на държавна тайна.

Бившият прокурор Цеко Йорданов е подсъдим за престъпление срещу правосъдието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
11
 
17
 
! Отговори
Бренеке преди 12 години
Виждам,че много комунисти се изправят срещу Бойко Борисов и Цветанов.Яко са ги настъпили по мазола,но съдебната ни система още не е адекватна,а прокупорите се крият зад бюрата си,страхувайки се за сигурността на семействата си.Мафията има политическа и финансов ресурс.
10
3
 
8
 
! Отговори
бренеке преди 12 години
Цялата лучена яхния с аромат на ДПС/ от овча лой/ е замислена още преди псевдопреврата на комунистите.Чувах реплики от отговорни комунисти "другари партията ни е в опасност" или "ние построихме социализма и няма да им дадем благата на готово".С една дума ще си вземат благата от национализацията след 1944 година и това, което народа е построил след това.Успяха,взеха си благата червеносинята номенклатура.И сега няма да осъдят бандитите по понятни причини.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първият въпрос на прокуратурата към него беше дали е работил като главен прокурор и кога. Филчев отговори в негов стил, че не си спомня и отговори с въпрос: "А вие спомняте ли си?".Бившият главен прокурор обаче си спомни, че се е срещал Алексей Петров в ресторант с име "Бариерата". Срещите между двамата били организирани с посредничеството на Филко Славов, но предмет на разговорите бил купуването на недвижим имот. Не можел да си спомни ама ресторанта помни..
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вчера под една друга статия "коментатор" номер 8 беше пуснал същата статия-партенка, а номер 9 му беше отговорил по същия начин...хахахаха
7
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази *** гад разиграва и се подиграва с цялата държава с номерата си на шлифован убиец и престъпник.И ще бъде падение за държавата ни ако го отави да се измъкне.
6
1
 
7
 
! Отговори
ее преди 12 години
Защото Ал. му е бил изотзад.
5
0
 
10
 
! Отговори
ФЪФ ---Бг--- преди 12 години
Народа позволи ---НАГЛОСТТА И НАГЛЕЦИТЕ ,да се качат на ----ВЪРХА ---,а там не можеш да ги СТИГНЕШ ,и да те ЧУВАТ!
4
3
 
7
 
! Отговори
6666 преди 12 години
Държавата се управлява от игноранти и лаици които трябва да си отиват! А не да се гърчат и да ни обясняват колко добре живеем! Толкова ги е страх от народа че статиите в сайтовете са оставени без да могат хората да ги коментират! пускат се незначителни статии за коментар които не касаят живота на хората
3
0
 
10
 
! Отговори
НАЛИ! преди 12 години
"БЛИЗКО" означава ,да спят в едно легло .....?Прав е Фильо!
2
3
 
23
 
! Отговори
maiorski преди 12 години
Растрел за този нагляр.....не си спомнял дали бил ,бил главен прокурор......абе на българия и трябва ново Белене май ...има кадри...
1
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ФИЛЧЕВ,ТРАКТОРА,ГОЦЕ----УБИЙЦИ, И МАФИОТСКИ БОСОВЕ