ВСС приема критиките на Брюксел към съдебната система

Тепърва трябвало да се осмислят констатациите в доклада на ЕК
8 фев 2012 18:37,
29
ВСС приема критиките на Брюксел към съдебната система
Снимка: архив, Булфото

Висшият съдебен съвет възприема техническия доклад на ЕК и отправените критики към съдебната система, се казва в становище на ВСС.

"Тепърва предстои да бъде направен задълбочен прочит и да се осмислят направените констатации", посочват кадровиците на съдебната система.

Според ВСС за оптималното решение на голяма част от повдигнатите в доклада въпроси е необходимо по-интензивното мобилизиране на всички отговорни институции, включително представители на гражданското общество.

Още по темата

ВСС смята за полезно по най-важните теми, свързани с кадровата политика в съдебната система, да се инициира широк обществен дебат.

"Важно е обаче в неговите рамки да се очертаят не просто общи тенденции, а да се чуят конкретни, ясни и категорични предложения по всички спорни въпроси", посочват от ВСС. 

Оттам допълват, че голяма част от смятаните за проблемни области в правораздаването не са част от съдържанието на доклада.

"Това е признание от страна на европейските ни партньори, че част от проблемите вече се смятат за преодолени", подчертават от ВСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
8
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАТО ЗА НАЧАЛО РАЗКАРАЙТЕ ПОЛИТИЧЕСКАТА КВОТА ВЪВ ВСС. Нещастници. Независима съдебна система с назначени от партиите съдии. Комунистическа конституция с комунистически парадокси.
7
8
 
52
 
! Отговори
maistoragb преди 12 години
Сега ще се почнат едни задълбочени анализи едни на никому ненужни констатаций и накрая ще си посипят главите с пепел. Или както е казал народа "Кучетата си лаят, ВВС си кара по старому.
6
8
 
52
 
! Отговори
човечец преди 12 години
...Ха сега Висшия Съдебен Съвет да върне 13-тата си заплата!!... с лихвите!!!
5
14
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И КВО СЯ---ЦЕЦО ИЗЛЕЗЕ ПРАВ МАЙ.ЩО НЕ КАЖАТ СЕГА ЧЕ ЕВРОПА СЕ МЕСИ В СЪДА КАКТО КАЗВАТ ЗА ЦВЕТАНОВ...ДА..СЪДА НИ Е ПОДЧИНЕН НА ГОЦЕ,НА МАФИЯТА И КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ.ПРАВ Е ЦВЕТАНОВ.ПОЖЕЛАВАМ НА ГЕРБ ВТОРИ МАНДАТ МАКАР ЧЕ ВЕЧЕ ВСИЧКИ ЗНАЯТ ЧЕ Е НЕИЗБЕЖЕН.
4
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ох тези хрантутници, оядени, мързеливи и недостойни, какво приемате вие бе, вие сте толкова ненаситни. Колко честни и трудолюбиви магистрати сте заробили и колко мързеливци с подходящи бащи, съпрузи и любовници сте издигнали. ЕС много отдавна разбира вашата роля в съдебната система- да си натискате дебелите *** в скъпоплатените столове, да работите в услуга на властта и дебелия си джоб. Добре, че сега с изпити правите конкурси за магистрати- ха-ха. Мошеници !!!
3
21
 
37
 
! Отговори
поразяващата ръка преди 12 години
Господ Бог да накаже мафиотите и Цветанов!
2
9
 
40
 
! Отговори
речите на ментора преди 12 години
"Тепърва предстои да бъде направен задълбочен прочит и да се осмислят направените констатации". Този израз се използва, когато в празната ти тиквена кратуна липсват каквито и да е мисли. По същия начин реагирахме на времето и на речите на ментора на другаря Борисов - другаря Тодор Живков - "още един ще прочета речта, за да я осмисля по-дълбоко". Декодирано: не съм чел доклада и нямам никакви намерения да го прочета!
1
12
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ ЦВЕТАНОВ ЧЕ ГИ НАПЪВА НАШИТЕ МАФИОТСКИ СЪДИИ ДА ВЛИЗАТ В ПЪТЯ