Отложиха делото за трагедията в Симеоновград

Родителите са отвратени от съдебната система
Обновена: 9 фев 2012 15:23 | 9 фев 2012 15:23,
45
Отложиха делото за трагедията в Симеоновград
Обвинаяемите Данаил Георгиев и Живко Желев. Снимка: архив Булфото

Хасковският окръжен съд отложи делото за "Черния Великден".

Причина за това стана неявяването на Фаик Заид - бащата на едно от загиналите деца - Мелин. Тя е сред шестимата младежи, които бяха прегазени на тротоара от лек автомобил, докато отивали на църква в Симеоновград.

Обвиняеми по делото са шофьорът Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев, който му е предоставил колата.

Отсъствието на бащата на една от жертвите даде основание на съдия Красимир Димитров да насрочи делото за 1 март. Според него присъствието на на всички страни по делото е задължително.

Още по темата

Родителите на загиналите деца, които бяха в съдебната зала, заявиха, че това е подигравка с тях.

Катя Трифонова, майката на друга от жертвите обясни, че бащата на Мелин не е могъл да дойде в съда, тъй като живее в Главиница, област Силистра и метеорологичните условия не са му позволили да пътува.

В телефонен разговор с адвоката си той е заявил, че няма нищо против днес да бъде даден ход на делото въпреки отсъствието му.

"Отвратена съм от съдебната система", коментира Катя Трифонова.

Тя е възмутена и от издадената 14-месечна присъда на Бургаския съд за жената, прегазила 12-годишната Валя на пешеходна пътека.

Вчера в Благоевград пък местната Темида е осъдила на 2 години условно друг шофьор, убил човек на пътя.

Катя Трифонова изрази надежда, че исканията им за по-строги наказания за шофьорите - убийци ще бъдат чути и инициираната от тях кръгла маса по проблема ще се състои възможно най-скоро, тъй като провеждането й бе отложено заради тежката зима и трагедията в харманлийското село Бисер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
9
 
! Отговори
irini-rena преди 12 години
В перник събираме подписи за промяна на наказателния кодекс.Едно от исканията ни е -Без условни присъди и споразумения за отнет човешки живот!Всички засегнати от съдебната система могат да ни подкрепът.За информация скайпа ми е irini-rena.
33
1
 
9
 
! Отговори
De Georgio преди 12 години
Какво безобразие,каква наглост от страна на "независимия" български съд. Заради тяхната прословута алчност и "Шенген" става блян. Що за подигравка с тези хора, които са загубили найскъпото / децата си / да ги размотават. Дали въобще съдии четат коментарите по форумите? Рано или късно обаче,гневът на хората ще се изсипе вурху главите им с пълна сила , а не е сугурно дали и на техни близки няма да се случи, да бъдат премазани от такива ,като двамата "хубавци" от сниката погоре. Засрамете се!
32
0
 
12
 
! Отговори
Б преди 12 години
Съд за Българския съд!!!Или скоро ще запоне да се прилага съдът на Линч!До кога ще се разиграва делото по масови убийци???Не съм амреканофил, но ако такава трагедия се случи у тях, то тези пишлемета до сега да са плучили последната си инжекция в някой от щатите!
31
7
 
5
 
! Отговори
МЕЧ преди 12 години
Бащата трябваше просто да пусне една молба по факса до ОС-Хасково, че не може да се яви и желае делото да се гледа в негово отсъствие. Съдията да не е ясновидец?!
30
0
 
9
 
! Отговори
До Меч преди 12 години
Неявяването на частния обвинител без уважителни причини не е пречка за даване на ход на делото. А в случая бащата има уважителни причини. Не мога да повярвам, че на фона на тази огромна трагедия се говорят неистини и се манипулират читателите на форума. Хора, нека оставим юридическите анализи на компетентните органи и не допуснем политически цели да омаскарят делото. Всички жертви на този чудовищен престъпен акт се нуждаят от всичко друго, но не и от глупостите на правни неграмотници.
29
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А, председателката на съдиите в България се чувства обидена и оклеветена, дори е завела дело слещу Цв.Цветанов, за това, че той публично каза това, което всички знаем, а именно, че съдиите са корумпирани, работят за престъпниците и пускат убийците, изнасилвачите, педофилите и всички останали, които им платят, по "собствено " убеждение поради измислени болести и други сем. причини.
28
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Горките родители, след като загубиха децата си, ще се сблъскат с невижданата наглост- български съд. Накрая, вместо да получат справедливост ще бъдат смазани и обидени, когато "независимите" съдии осъдят убийците на децата им "по съвест" на няколко месеца условно. При това, присъдана ще е законна, тъй като през последните 22 год. депутатите създадоха закони, и вратички в закона, изцяло в полза на престъпниците. Т. Дончева дори прокара закона"Ванко-1" и извади осъден престъпник от затвора.
27
3
 
27
 
! Отговори
Анти бг преди 12 години
България - страната в която човешкия живот не струва нищо ! убиваш човек 1-2 г УСЛОВНО,убиваш куче 3-5 год ЕФЕКТИВНО ??????????????????
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
samo oskarblenite znaqt cenata na zivota no ne i bg sad, pravosadie i wofiori ubiicii zatova neka na tqh se varne newastieto spoletqlo horata
25
1
 
11
 
! Отговори
bbb преди 12 години
Затваряйте съда и обратно при другите *** на село
24
0
 
11
 
! Отговори
ХРИСТО преди 12 години
Ако не се промени закона съдията да е длъжен да обяви съображенията си за постановената присъда и при доказване на нарушения на правилата постановилите присъдата да бъдат разследвани ида подлежат на съдебна отговорност.
23
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ААА така ли, а защо не отложихте делото за 1 цигара ДЖОЙНТ и да се бяхте замислили да ви ... майката !!!!
22
0
 
27
 
! Отговори
КЗЛ преди 12 години
Родителите или близки на загиналите да ги накажат тези малки ***!!! Аз не бих чакал....
21
0
 
56
 
! Отговори
отвратен преди 12 години
"Родителите са отвратени от съдебната система"БРЮКСЕЛ СЪЩО ! -какъв съвпадък ???
20
2
 
32
 
! Отговори
Nikolay_H преди 12 години
увижителна причина??? и как да стигне до София като няма пътища? До вчера в Русе, Силистра и Шумен нямаше път да излезеш от града, камо ли да стигнеш до софия...
19
17
 
9
 
! Отговори
МЕЧ преди 12 години
За втори път това дело се отлага по вина на пострадалите - първия път адвокатката на момчето с лека телесна повреда направи меко казано неадекватно искане за конституирането му като частен обвинител и делото трябваше да се отложи, тъй като съдът не уважи това искане и трябваше Апелативният съд да каже дали това е правилно. Сега пък не се явява 1 от частните обвинители, без да посочи уважителна причина. Е-е обяснете му как при това положение е виновен съдът!
18
1
 
30
 
! Отговори
Parcuc преди 12 години
На мястото на тези почернени родители, взимам ножа и каквото сабя покаже
17
1
 
44
 
! Отговори
Nikolay_H преди 12 години
Много добре работи съдебната ни система...За притежание на 0.5г. марихуана - 8 месеца ефективна присъда...За убийство - 2 години условно....Че като е така, дай всички, които пушат да спрат и да отидат в парламента да избият 240 телета... Така ввеки ще получи условна присъда, но поне няма да ги има онея хубавци...
16
0
 
7
 
! Отговори
14 преди 12 години
дадох за пример Желю с цел да кажа -още от негово време,не против него персонално!!!сегашното правотелство е мнозинство,но не кове закони то кара по енерцията от 1989г !!!! това имах в предвид!!!Бъди здрав!
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И след 10 доклада ще е негативна оценката ни, 5 такива за назидание по 10 - 20 години и да видим дали няма да се замислят как да карат