Отложиха делото за трагедията в Симеоновград

Родителите са отвратени от съдебната система
Обновена: 9 фев 2012 15:23 | 9 фев 2012 15:23,
45
Отложиха делото за трагедията в Симеоновград
Обвинаяемите Данаил Георгиев и Живко Желев. Снимка: архив Булфото

Хасковският окръжен съд отложи делото за "Черния Великден".

Причина за това стана неявяването на Фаик Заид - бащата на едно от загиналите деца - Мелин. Тя е сред шестимата младежи, които бяха прегазени на тротоара от лек автомобил, докато отивали на църква в Симеоновград.

Обвиняеми по делото са шофьорът Данаил Георгиев и братовчед му Живко Желев, който му е предоставил колата.

Отсъствието на бащата на една от жертвите даде основание на съдия Красимир Димитров да насрочи делото за 1 март. Според него присъствието на на всички страни по делото е задължително.

Още по темата

Родителите на загиналите деца, които бяха в съдебната зала, заявиха, че това е подигравка с тях.

Катя Трифонова, майката на друга от жертвите обясни, че бащата на Мелин не е могъл да дойде в съда, тъй като живее в Главиница, област Силистра и метеорологичните условия не са му позволили да пътува.

В телефонен разговор с адвоката си той е заявил, че няма нищо против днес да бъде даден ход на делото въпреки отсъствието му.

"Отвратена съм от съдебната система", коментира Катя Трифонова.

Тя е възмутена и от издадената 14-месечна присъда на Бургаския съд за жената, прегазила 12-годишната Валя на пешеходна пътека.

Вчера в Благоевград пък местната Темида е осъдила на 2 години условно друг шофьор, убил човек на пътя.

Катя Трифонова изрази надежда, че исканията им за по-строги наказания за шофьорите - убийци ще бъдат чути и инициираната от тях кръгла маса по проблема ще се състои възможно най-скоро, тъй като провеждането й бе отложено заради тежката зима и трагедията в харманлийското село Бисер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
13
 
! Отговори
До 12 преди 12 години
Законите се пишат не от президенти,а от народните ни избраници.Видяне през тези 20 години какви мутри се вреждаха за депутати и какви закони ни пробутаха.
13
0
 
3
 
! Отговори
bg преди 12 години
XA TAKA ,,,,,,,,I NA TO BOIKO MY VINOVEN ,,,,SIGORNO I TOI GO E PRAVIL A NE MAIKA MY ,,,,A TIA XORICA KOI DA IM VARNE DECATA AAAAAAAAAAAA,,,,,,,,,6TE PLA6TA BOKLYKA CEL JIVOT I STIGA SRAMA DETO MAIKA I BA6TA DA NOSET ,,,,,MARTVI SA DYXOM
12
1
 
21
 
! Отговори
до 5 преди 12 години
лайньо-стига правил политически заключения(на гърба на убитите младежи)-всеки от бойко до желю желев са виновни(с една дума упражляващите)!!! те командват страната и пишат законите-системата ги изпълнява
11
1
 
14
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
На теория е така. След като няма нищо черно на бяло от бащата, че е съгласен делото да тръгне без него, това ще се превърне в прекрасен довод за адвокатите на двете пишлемета веднага да скочат за процесуални нарушения, което пък от своя страна ще доведе до още по-големи протакания. Тъй че не е толкова страшно положението, дано март месец да тръгне, важното е да не се отърват....
10
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ооо не се притеснявайте, правосъдие в *** все ще има. Някой ден, на някой ще му кипне и след, като и без това няма да има за какво да живее, ще го раздаде нябързо, точно на тези в Съд и Парламент или недай боже на децата им! Тогава да видите, колко бързо ще иниицират промени в конституции и НПКта. Бугарите са невероятно търпеливи ***, но и тук ще се роди някой Брейвик, вЕрвайте ми.
9
1
 
20
 
! Отговори
Стоянов преди 12 години
Това вече не учудва никого, защо ни е тая правосъдна система след като и с нея и без нея все тая? Само да им плащаме заплатите ли?
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако само това е причината недоумявам, чл.271 ал.7 от НПК е категоричен, ако отсъстващото лице изрично поиска продължаване на делото ход се дава и съдебното производство започва. Дано в случая не се касае за поредния трик за отлагане, защото на някой не му се почват заседания. Не знам дали съдията пък не е счел за нужно нарочно уведомяване, а не чрез адвоката, но и така не става в крайна сметка правата на бащата- частен обвинител, ищец се защитават от процесуалния му представител. Странно !
7
1
 
21
 
! Отговори
ined преди 12 години
При такава съдебна система родителите по добре да започнат да събират отсега пари за да платят щетите по Опела на Живко, както и за разходите по лечението на Данаил.
6
2
 
25
 
! Отговори
народа преди 12 години
Всички сме отвратени от съдебната система и като нарекат някой от тях "адвокат на мафията", да не се правят на ощипани госпожици, защото са такива 99 % от тях.
5
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сигурно Бойко е виновен за комунистическите кадри в съдебната система!
4
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма да бъдат чути,зашото Темида е глуха и сляпа,когато става дума за правосъдие.За нея жертвите са без права,правото е на страната на наглите,убийците и на многото пари.
3
2
 
26
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
Когато потърпевшите или в случая техните близки, започнат да плащат повече от тези ПРЕСТЪПНИЦИ ДОЛНИ. ДОЛНИ ПОДКУПНИ СЪДИИ...
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
niama da se opravi tazi korompirana balgaria.koito ima pari toi komandva.
1
1
 
33
 
! Отговори
?+"? преди 12 години
КОГА ЛИ ЩЕ ИМАМЕ ПРАВОСЪДИЕ???????????