СГС отказал подслушване само два пъти през 2011

Магистратите са дали 6008 разрешения за използване на СРС
14 мар 2012 14:36,
14
СГС отказал подслушване само два пъти през 2011
Магистратите са разгледали 45 356 дела. Снимка: Dnes.bg

Софийски градски съд е отказал да подпише само две разрешения за използване на специални разузнавателни средства за миналата година, става ясно от годишен доклад на СГС.

През 2011 година са дадени 6008 разрешения за използване на СРС-та. 799 са веществените доказателства от издадените разрешителни.

За сравнение през 2010 година отказите са били седем пъти повече, а издадените разрешителни са били 6213.

Според статистиката през 2009 г. са дадени 3662 разрешения за СРС.

През 2011 година в Софийския градски съд за разглеждане са внесени 45 356 дела. Всеки магистрат месечно е разглеждал средно по 28 дела, приключвал е 19  от тях.

89% от делата пък са завършили с осъдителни присъди или споразумения.

През 2011 г. са влезли в сила 483 присъди, от които 53 са оправдателни.

Запазва се тенденцията за най-голям брой на влезлите в сила присъди за общоопасните престъпления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: СРС-тасгс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Семейната дружка дава резултат вече:)))) Сигурен съм, че съдиите дори не четат Цвъцко какво им праща:)))
13
0
 
2
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Аз разбирам да е намаляла престъпноста при това правителство,телефоните измами нека да ни подслушват.Съмнявам се ,че се следят честни хора-бунтари(като мен непример), които не могат да се примерят с мафиотските теракатлъци закопаващи България цели 22г.Не бойте се народе : Не е важно как си живял,важно е как ще умреш.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Че той Цвъки нали затова сложи семейната си приятелка за шеф на СГС - за да не му отказват.Иначе сигурно има и случаи при които слушат престъпници, ама те престъпниците вече ползват блакберита.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"СГС отказал подслушване само два пъти през 2011"СМЯТАЙТЕ КОЛКО Е "НЕЗАВИСИМ" БГ СЪДЪТ!!!Трябва да има АМНИСТИЯ за всички осъдени от такъв "съд"!!!
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СРС-та мнооого, катарци малко.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
NA VSEKI E QSNO, SRS-TATA SA S EDNA CEL DA SE RAZBERE KAKVO MISLQT PROTIVNICITE NA B. TIKVATA I CECO 4ESTNIQ, KAKTO I DA SE SUBIRA INFORMACIQ ZA INAKOMISLE6TITE. KAKTO E IZVESTNO GERB SUZDAVA PARALELNI FIRMI NA TAKIVA S USPE6EN BIZNES ZA DA ZAVZEME BIZNESA SLED KAO UDARQT FIRMATA S CQLATA SILA NA DURJAVATA. I NAKRAQ, KOLKO STRUVA TOVA I KOI GO PLA6TA? ESTESTVENO DANUKOPLATECA ZA DA SE OBOGATQVAT HORATA NA GERB. I O6TE, DOKOGA 6TE TURPIM TEZI NEGODNICI VUV VLASTTA?
8
0
 
7
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Шест хиляди седем хиляди ,това добре.Колко струва това подслушване като цифра и какви са резултатите от него пак като цифра?Ако са изхарчени повече от получените пари ,Цецо пръча да връща разликата в бюджета.
7
1
 
8
 
! Отговори
4 преди 12 години
как за кво, питай цветанов - за печелене на избори, като елиминираш потенциални претенденти, на по-обикновен език му се вика на явлението рекет
6
2
 
10
 
! Отговори
глупав народ ей.. преди 12 години
Там където можеше да се използват за осъдителна присъда - "...обещал съм на Мишо /бирата/ да не го закачам... МВР, ДАНС и Прокуратурата на РБ казаха: неизвестен извършител... Чета мненията и поне съм спокоен, че нито един на вярва тези СРС-та да се използват за нещо друго от - рекет, изнудване и т.н.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Се Ре Се нявсякъде
4
1
 
12
 
! Отговори
Стършел преди 12 години
Проблемът се състои в това, че използваните СРС нямат доказателственна стойност в съда. От тук възникват основно два въпроса. 1. Защо управляващите не направят необходимите законодателни промени за да се промени това? 2. За какво се изплват СРС след като не служат в интерес на държавата? За политически цели? Икономически цели? Шантаж? ЗА КАКВО? 100 мил. лв. се харчат годишно от бюджета за СРС. Каква е ползата от тях и за КОГО? За каква демокрация говорим, свободи и т.н.
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Държавата нарушава основни права и свободи без да и пука. Защо на нас да ни пука за държавата? Плащаме данъци за да ни подслушват с нашити пари.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Безобразие...
1
0
 
26
 
! Отговори
ентъртейнър преди 12 години
За всеки нормален човек изнесената статистика за СРС-тата и броя откази, означава просто, че няма съдебен контрол върху използваните СРС-та.Като се види и удвояването на броя им при ГЕРБ и като се сравни с броя (6000) в 10 пъти по-голяма Франция и става ясно, че освен безконтролни СРС-тата са и огромен брой.Ако бяха извадили статистика колко от делата, по които има използвани СРС-та стигат до осъдителни рписъди - под 5 процента, щеше да стане ясно и че СРС-тата в България не се ползват за съдебни цели.