Психиатрична експертиза установи: Заека е вменяем

Той ще бъде съден по обвинение за фалшифициране на пари
Обновена: 22 мар 2012 17:15 | 22 мар 2012 17:15, Красимир Ангелов
30
Психиатрична експертиза установи: Заека е вменяем
Заека в съда Снимка: Impact Press Group.

Обвиненият за убийството на 17-годишната Мирослава от Перник Марио Любенов - Заека, е вменяем, установи психиатричната експертиза, направена от специалисти в столичната клиника "Св. Наум".

Тя вече е представена на разследващите органи, съобщи окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов.

Изследването на Любенов обаче е извършено по старо дело за фалшифициране на пари. Той е бил освидетелстван от психиатъра д-р Роберт Крумов, който се усъмнил в диагнозата на Любенов - шизофрения.

През март миналата година ОДМВР откри лаборатория за изготвяне на фалшиви пари в апартамент в пернишкия квартал "Изток", обитаван от Марио Любенов.

Ако вината на Заека бъде доказана, той може да получи по това обвинение от 5 до 15 години затвор.

Още по темата

Докато Любенов се изследваше в столичната клиника "Св. Наум", му бе повдигнато обвинение за убийството на Мирослава Николова. Очаква се по това обвинение на Заека да бъде изготвена нова психиатрична експертиза.

Dnes.bg припомня, че 17-годишната Мирослава Николова от Перник бе отвлечена на 7 ноември миналата година, а трупът й бе намерен на 12 януари.

Единият от заподозрените в извършване на убийството - Стойчо Стоев-Чочо се самоуби пред полицаи, а вторият уличен Марио Любенов-Заека е в следствения арест в Перник.

Майката на убитата Мирослава поиска петорна психиатрична експертиза за Заека. Близки и приятели на убитото момиче настояха Марио Любенов да бъде съден като вменяем, защото той е взел решението за убийството месеци по-рано, а това се прави само от нормален човек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
13
 
! Отговори
до реалист преди 12 години
Ти не си реалист,а фантазьор!Човеко,в български съд сме,не друг!В съда на гоце и компания!А ти сънуваш присъди!!!Я се събуди!!
4
0
 
2
 
! Отговори
emigrant преди 12 години
kakvi 5-15 godini bre ....otnemane na 4obe6ki zivot s cel zabogatiavane trebe da se nakazva dozivot ...mi to mladezite na 20-25 si vikat abe da go gepipe toia ako platat dobre ako ne 4e go kopame .....i sled 7-8 godini dobro povedenie navan ako li pak ne milioneri.....e 4e i az ako sam mlad 4e riskuvam to i bez tova ima mnogo za otvli4ane.....bokluci krali ot naroda
3
0
 
3
 
! Отговори
666 преди 12 години
Заека вменяем!?А съдията има ли разходи?Ако има-Заека е два пъти невменяем!И да дойде баба Меца от ВСС,че и тя има разходи!Всичко поскъпва,съдии и те са хора с разходи и нужди!Да живее най-честния и справедлив съд в Слънчевата система и неговия Висш съвет за съдействие на корупцията-съкратено ВСС/к/!Трикратно "ура"! И 25 заплата!
2
1
 
11
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Пълни глупости, и законови разтакавания! Абсолютно ненужна е втората експертиза! Не е възможно по едното дело да е вменяем, а по другото - не! Това само в БГ, може да се случи! *** закони!
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А Пуяка и Мисира как са?