Общо 22 г. затвор за черния Великден в Симеоновград

Съдът в Хасково даде ефективни присъди на обвиняемите
Обновена: 3 май 2012 20:50 | 3 май 2012 20:00,
103
Общо 22 г. затвор за черния Великден в Симеоновград
Обвиняемите Живко Желев и Данаил Георгиев. Снимка: архив, Булфото

Окръжният съд в Хасково призна за виновни Данаил Георгиев и Живко Желев, обвиняеми по делото за зверската катастрофа в Симеоновград, в която загинаха шестима младежи навръх Великден миналата година.

Данаил Георгиев, шофьорът на колата-убиец, получи 12 години лишаване от свобода при първоначален общ режим в затворническо общежитие от отворен тип. Съдът го лиши и от правото да шофира в продължение на 15 години.

Братовчед му Живко Желев получи присъда от 10 години лишаване от свобода и 13 години без право да застава зад волана.

Почернените родители, както и адвокатите на осъдените, бяха категорични, че ще обжалват присъдата пред Пловдивския апелативен съд.

Dnes.bg припомня, че трагичният инцидент стана минути преди полунощ на 23 април миналата година. Тогава шестимата загинали младежи заедно с още двама техни приятели тръгнали към църквата.

Още по темата

Миг след като стъпили на тротоара, върху тях връхлетял лек автомобил Опел Вектра, шофиран от 23-годишният Данаил Георгиев.

Според обвинителния акт на прокурора Живко Желев в пияно състояние (1,07 промила алкохол в кръвта) е преотстъпил управлението на автомобила си на водача Данаил Георгиев, който също в пияно състояние (1,30 промила алкохол в кръвта) и с неразрешена скорост от 133,6 км/ч връхлетял върху движещи се по тротоара младежи и причинил по непредпазливост смъртта на шестима от тях, както и средни телесни повреди на други двама.

Случаят бе определен като особено тежък, а повдигнатото обвинение и за двамата предвиждаше наказание от 5 до 15 години лишаване от свобода.

Обвинението срещу Данаил и Живко бе повдигнато 8 месеца след катастрофата, а делото започна през декември миналата година.

Адвокатите на Данаил и Живко ще продължат да отстояват тезата си, че алкохолните проби на двамата обвиняеми не са взети и съхранявани по надлежния ред. Те ще искат и допълнителна експертиза на колата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
7
 
13
 
! Отговори
ДО 58 преди 12 години
Какви деца? Хора /идиотчета/ на по 23 г. Това деца ли са? Май си объркал възрастовата граница.Пияни до козирката, единият дава ключа, другият сяда зад вулана и гази шест деца /тинейджъри/. 12 г. затвор - по 2 г. на дете. Две години ли струва един човешки живот.Би трябвало затвор до живот. Е тогава трябва да ги храним, да лежат на гърба на данъкоплатеца.Или да работят на кариера или в урановите мини. Да си изкарат поне хляба.
60
3
 
7
 
! Отговори
333 преди 12 години
Какво сте седнали да коментирате,това за коментар ли е,да не се случва на никой да сгази човек...за згазения ясно.....но този който го е сгазил представяте ли си какво ще му е до края на живото му,той ще страда много повече от близките на загиналия....това тежи хора...много тежи,вярвайте ми че на тези хлапета психиката им вече е разбита,и предполагам ще има последствия,я алкохол,а възможно е и наркотици да почнат да взимат.
59
16
 
8
 
! Отговори
До 71 преди 12 години
Дано твоето дете, някой ден не бъде на мястото на тези две деца! Тогава ще пееш друга песен!Ако си малко по умен ще избягваш да си споменаваш детето, за щяло и нещяло, дявола си няма работа, може да те подложи на изпитание, за да разбереш някои работи...
58
4
 
11
 
! Отговори
Аз преди 12 години
10 години за човек предоставил колата на друг ? Това е напълно ненормална работа доказваща за пореден път че съдебната система се контролира от медиите. За шофьора ясно - 12 години са малко но за другия не разбирам защо толкова сурово.Да преразгледат присъдата на Ставийски тогава. Общо взето от 6 почернени семейства се прибавят още 2.
57
1
 
5
 
! Отговори
do nomer 73 преди 12 години
ej tulski, tezi prisydi sa otvratitelno niski.Ne gi sravnqvaj s komunizma, za6toto togava, pak sy6tiq syd v haskovo osydi na smyrt 6ofior ubil 7 deca na spirka.
56
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всъщност това си е чиста проба порнография, а не правосъдие...Нека да сравним - Максим Ставийски пиян като *** (да ме прощава свинята) уби човек, осакати друг за цял живот и си живее живота (пие и шофира) без земни грижи...Тук едни хлапетии, защото те са именно това хлапетии допуснали непростима грешка се съдят с цялата строгост на закона.А да те нямат пари...Направо ми се повръща от този фарс.Както винаги съм казвал за едни закона е задължителен, за други пожелателен...
55
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На пълно справедливи присъди и за двамата!!! На мястото на загиналите можеше да бъде и моето дете. Нека решението на съда да послъжи за пример и да не се стига до такива коментари! Бог да пази невинните деца на България !
54
2
 
11
 
! Отговори
Юрист до Но комент преди 12 години
Ясно ми е, че явно си персонално засегнат, но присъдите не са по 22 години на човек, а са 10 и 12 години. ЗИН, предвижда възможност за лишените от свобода да работят, като 2 работни дни им се зачитат за три дни изтърпяно наказание. Допълнително, след изтърпяване на ПОЛОВИНАТА наказание (т.е. 5 г., респ. 6 г.), могат да бъдат предсрочно освоборени. Допълнително на лек режим имат право на ДОМАШНИ ОТПУСКИ. Е ??? Къде по-точно е прекалената строгост ?????
53
4
 
23
 
! Отговори
Юрист преди 12 години
Считам, че наложеното наказание (за разлика от обикновено) е добре премерено и напълно адекватно. Адмирации към съдебния състав. Иначе, не мога да не отбележа, че в изложените от защитата доводи - има доза истина. Тази присъда, наистина е прекалено тежка, СРАВНЕНА С НАЛОЖИЛАТА СЕ МАСОВА СЪДЕБНА ПРАКТИКА, за ПТП със смърт да се налагат УСЛОВНИ наказания. Това обаче, е проблем, касаещ масовата съдебна практика - КОЯТО Е ПОРОЧНА, а не настоящата присъда, която Е ПРАВИЛНА.
52
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А кмета на града? Дето остави ямите по улицата толкова години? Той не е ли виновен?
51
5
 
15
 
! Отговори
м преди 12 години
Малко им дадоха на тези пикала. Почерниха толкова много семейства. Ето каква е 80 процента от днешната младеж. Алкохол, наркотици, нетрезво шофиране и така нататък. Ето какво е да нямат страх от родителите си. Ето до какво води безхаберието на родителите!
50
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Време е да почнат да се виждат ip-тата защото един и същи човек защитава убиеца няколко страници вече!!! Истината е че присъдата е малка, шест невинни деца измряха заради поредният пиян рейсър
49
4
 
5
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Звездно, хващай пътя за Африка или за Анадола-там ти е мястото!
48
3
 
10
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Хващам се на бас, че в Бг по голяма присъда за непедпазливо убийство не е имало!
47
6
 
8
 
! Отговори
Звездна преди 12 години
Колкото са *** тези двамата, толкова са и коментаторите ***,защото не знаят какво коментират. Човек трябва да има цел в живота си, за да го изживее разумно. а тези двамата майките им са ги *** само за да убият 6 младежи на прага на живота и да почернят двайсетина семейства. Господ го е рекъл:"Смърт за смърт!".
46
14
 
6
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Хасково да се присъедини към Турция!В цивилизования свят такива присъди няма!съдията да не е турчин?
45
12
 
6
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Ще пиша утре на Гинес-да запишат хасковския окръжен съд в книгата на рекордите -световен рекорд-22 години за непедпазливо убийство!нвие в хасково сте пълни анадолски ненормалници бе, пак се прочухте по цял свят!
44
12
 
6
 
! Отговори
но комент преди 12 години
Здравейте рекордьори!22 години за непредпазливо деяние си е световен рекорд!В норвегия максималното наказание за тъпака дето уби 70 души умишлено максималната присъда е 20 години.щото се имат за цивилизовано общество.а вие в *** скоро ще надминете анадоллските присъди- 200-300 години.Ако някой знае по висока присъда за непредпазливо деяние в Бг или другаде по света-да пише.
43
10
 
13
 
! Отговори
мокеле-мбембе преди 12 години
На муртите галеви, дето почерниха стотици семейства, дадохте по малко! Тия деца сега ще ви изплащат дълговете пред обществото! Браво много хитро, измихте си кръвта по ръцете, браво!
42
5
 
4
 
! Отговори
klintun преди 12 години
za Aleksei Petrov 9 godini,za drugite 22godini,neshto ne raqzbiram,koi e po-vreden?????!!!!!!