Общо 22 г. затвор за черния Великден в Симеоновград

Съдът в Хасково даде ефективни присъди на обвиняемите
Обновена: 3 май 2012 20:50 | 3 май 2012 20:00,
103
Общо 22 г. затвор за черния Великден в Симеоновград
Обвиняемите Живко Желев и Данаил Георгиев. Снимка: архив, Булфото

Окръжният съд в Хасково призна за виновни Данаил Георгиев и Живко Желев, обвиняеми по делото за зверската катастрофа в Симеоновград, в която загинаха шестима младежи навръх Великден миналата година.

Данаил Георгиев, шофьорът на колата-убиец, получи 12 години лишаване от свобода при първоначален общ режим в затворническо общежитие от отворен тип. Съдът го лиши и от правото да шофира в продължение на 15 години.

Братовчед му Живко Желев получи присъда от 10 години лишаване от свобода и 13 години без право да застава зад волана.

Почернените родители, както и адвокатите на осъдените, бяха категорични, че ще обжалват присъдата пред Пловдивския апелативен съд.

Dnes.bg припомня, че трагичният инцидент стана минути преди полунощ на 23 април миналата година. Тогава шестимата загинали младежи заедно с още двама техни приятели тръгнали към църквата.

Още по темата

Миг след като стъпили на тротоара, върху тях връхлетял лек автомобил Опел Вектра, шофиран от 23-годишният Данаил Георгиев.

Според обвинителния акт на прокурора Живко Желев в пияно състояние (1,07 промила алкохол в кръвта) е преотстъпил управлението на автомобила си на водача Данаил Георгиев, който също в пияно състояние (1,30 промила алкохол в кръвта) и с неразрешена скорост от 133,6 км/ч връхлетял върху движещи се по тротоара младежи и причинил по непредпазливост смъртта на шестима от тях, както и средни телесни повреди на други двама.

Случаят бе определен като особено тежък, а повдигнатото обвинение и за двамата предвиждаше наказание от 5 до 15 години лишаване от свобода.

Обвинението срещу Данаил и Живко бе повдигнато 8 месеца след катастрофата, а делото започна през декември миналата година.

Адвокатите на Данаил и Живко ще продължат да отстояват тезата си, че алкохолните проби на двамата обвиняеми не са взети и съхранявани по надлежния ред. Те ще искат и допълнителна експертиза на колата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Помня го случая тогава изтрепаха много деца баш на Великден. Направо ги смазаха...
20
10
 
21
 
! Отговори
към 22 преди 12 години
Ей *** за такъв тип шестпрно убийство вследствие на каране с изключително висока скорост,вечер, пиян,без никакв шофьорски стаж в цивилизовани държаваи като САЩ дават доживотна
19
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГАЛЕВИ СА ЗАТРИЛИ ДЕСЕТКИ ХОРА-САМО 5 ГОД.БОЕВСКИ ЩЕШЕ ДА ИЗБИЕ МНОГО МЛАДИ ХОРА-9 ГОД.ТОЯ *** ВДЯСНО УБИ 6 МЛАДЕЖИ-12 ГОД.МНОООООООГО СМЕШНИ ПРИСЪДИИИ!!!
18
8
 
18
 
! Отговори
ratchet преди 12 години
в САЩ щяха да им дадат по няколко доживотни присъди, а тук ще са на общежитие
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те дано да успеят тези да им останат, ще е прецедент в БГ!!!Обикновенно, това че си пил като си блъснал някой е извинение, а то напротив трябва да утежняващо вината обстоятелство.
16
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В нормална държава щяха да им лепнат по 10-15 години само за превишената скорост и шофирането в нетрезво състояние!
15
0
 
21
 
! Отговори
new koz преди 12 години
Не големите присъди гарантират спазването на закона, а справедливите и еднакви за всички.Максим Ставииски 2 години условно колкото да присъда, а на няколко депутата дори и толкова не получиха, а дебелата пренишка съдика???
14
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Общ режим за причинена смърт на 6 човека в състояние след употреба на алкохол? Справедливост и превенция? Не мисля
13
14
 
17
 
! Отговори
doc. N. K. преди 12 години
Абе съдии-***, по 2 години в общежитие на убит млад човек, това ли ви е правосъдието?!!! Дано вашите деца така да бъдат убити, проклети да сте, Амин!!!
12
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С оглед на щетата, която са нанесли, присъдите са малки, разбира се. Но толкова е по закон. Ако и на Максим Стависки му бяха дали нещо от тоя род, щеше да е добре. Ама пуск Гоцев член на предизборен инициативен комитет не може да лежи в затвора.А ако пък беше направил това в Бразилия...
11
15
 
11
 
! Отговори
new koz преди 12 години
Кълнете момчетата, но навиждам присъди за хората които получават пари но не стопанисват пътя. Ако беше хубав пътя или поне мантинела да имаше(се пак пътя е междуградски), нямаше да се стигне до този инцидент. Да не се джавкаме по между-си, а да се дигнем срещу управниците.
10
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО НА СЪДА!!!!!!!!И ДА ИМ Е ЗА УРОК НА ДРУГИТЕ ОТВОРКОВЦИ!
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Малко са им на тия келешчета!
8
7
 
26
 
! Отговори
БРАЗИЛЕЦ преди 12 години
ТУК ЩЯХА ДА ЛЕЖАТ ПО 600 ГОДИНИ.
7
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** гнусни заслужат да изгният в затвора доживот, особенно тоя вдясно
6
6
 
20
 
! Отговори
new koz преди 12 години
Няма доказателства които да важат в съда че са били пили над допустимото. Срамота да осъдят вторият младеж, преди време един депутат катастрофира и беше преотстъпил на пиян човек колата си не го съдиха. Руския танцьор получи 2 години условно и човека до него не беше осъден.
5
2
 
35
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Според нашите закони това е тежка присъда! Щом максимума е бил 15г., то за мен това е справедлива присъда! Друг е въпроса, че може и да се сумира за всеки убит и да се натрупат доста повече годинки, но явно няма как да се издаде по-сериозна присъда! Няма как да се върнат убитите, но пак казвам, за мен това наказание според нашите закони е справедливо! Но идват въпросите как така Стависки и оня *** с Поршето не лежаха и една годинка, и много като тях такива!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По две години за убито дете тц тц тц. Само в Булгейрия може да стане това
3
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много са леки присъдите.
2
2
 
25
 
! Отговори
Полковник от ДС преди 12 години
След още една година може и до условни присъди да го докарат, за по- демократично. В държава от ЕС не може пияните простаци, които убиват хора да лежат с години по затворите.