Прокуратурата стеснява кръга около Брендо

Шансът да ни върнат Таки бил 50 на 50, заяви Николай Кокинов
Обновена: 31 май 2012 14:44 | 31 май 2012 10:33,
49
Прокуратурата стеснява кръга около Брендо
Кокинов има въпроси към Брендо. Снимка: архив Булфото

Течът на информация към Евелин Банев – Брендо е бил голям и не се свежда само до намерения в колата му преди две седмици документ от 2008 година, обясни градският прокурор на София Николай Кокинов пред БНТ.

Брендо беше арестуван преди две седмици по операция “Кокаиновите крале“. При задържането му в личният му автомобил е намерен документ с оперативна информация.

Още по темата

Преди дни вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че разследването срещу въпросните крале се е забавило изключително много заради изтичане на информация през 2008 година. Тогава се е провела международна среща на четири страни, на която е обсъждана престъпната  дейност на Банев. Часове след срещата обсъжданата информация стига до Брендо.

Първо Цветанов заяви, че информацията е изтекла от магистрат, а по-късно се поправи и каза, че става дума за бивш служител на МВР и ДАНС.

Днес Кокинов обясни, че противоречивите изказвания на вътрешния министър не го объркват, защото работи само с документи, които постъпват в прокуратурата.

Градският прокурор добави, че логично са заподозрени представителите на България, които са присъствали на срещата.

По негови думи имената им са известни на прокуратурата и се водят необходимите разследвания. Кокинов отбеляза, че теоретично е възможно информацията да не е изтекла от българските представители, а от някой от представителите на останалите държави.

"Поискали сме и от Италия официална информация за случая и стесняваме кръга", заяви Кокинов.

Кокинов не успя да обясни защо документът е намерен у Брендо четири години след като го е получил. “Не мога да знам мотивите на господин Банев. Ние разбира се ще го питаме, но друг въпрос е дали той ще ни каже.“, обясни Кокинов.

Днес Софийската градска прокуратура ще поиска от съдът да приведе в изпълнение искането на италианските власти да им бъде предаден задържаният преди дни Евелин Банев - Брендо.

Италия иска да обвини Банев в трафик на наркотици, а в България той е подсъдим за пране на пари.

Кокинов коментира и темата за задържания в Дубай Христофорос Аманатидис – Таки, които е обвиняем като лидер на организирана престъпна група. Градският прокурор на Сфоия обясни, че има шанс съдът в Обединените арабски емирства да не одобри молбата на България за екстрадация на Таки.

Кокинов определи шанса съдът в Обединените арабски емирства да ни предаде Таки като състезание, в което вероятността да спечелим е 50 на 50.

Междувременно главният прокурор Борис Велчев коментира пред журналисти, че са предприети действия за проверка на изтеклия към Брендо документ.

По негови думи той е разбрал за наличието на въпросния документ веднага след намирането му у Банев, но вчера го е получил официално.

Велчев обясни, че в момента се правят проверки и информацията по случая ще бъде оповестена в първия възможен момент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
10
 
! Отговори
Ivanov преди 11 години
Kokinov e za ZATVORA toi e vinoven za ubistvoto na Jordanka Zaprjanova i Bobi Zankov..
17
3
 
7
 
! Отговори
Бг--Съд. система преди 11 години
---Брендо е "МНОГО" болен ,остава в Бг ---100 години ,.....СОРИ!
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вероятноста да върнат Таки сигурно няма и 10% след като твърдят че е 50%.И що беше целият този цирк с Интерпол след като си зная че са "безопасни игли"??
15
1
 
2
 
! Отговори
пардон....+ТАКЕ.... преди 11 години
поправка за 17!!!!
14
10
 
12
 
! Отговори
Bg преди 11 години
В центъра на кръга ,....Г.Първанов,Ал.Петров,Р.Петков,...И....,Р.ОвчЪ.+Съд. система,.....ДРУГИ НЕ-***!
13
8
 
11
 
! Отговори
ПО.ДОБРЕ Е .... преди 11 години
....ДА НЕ НИ ГО ВРЪЩАТ.....ТОЯ БРЕНДО!!!!ТУКА ВЕДНАГА ЩЕ ГО ПОМИЛВАТ ИЛИ ПУСНАТ УСЛОВНО ...ЗА ДА ИЗБЕГА ОТНОВО!!!!ГОЦЕ ,МАРИН И УРИНАТОРА ....ШЕ ГО УРЕДЯТ ВЕДНАГА.....!!!!АЛАМИНУТ!!!!
12
7
 
12
 
! Отговори
topor преди 11 години
След чадъра на Мишо Бирата и 6те апартамента на ЦЦ, на тея *** не им вервам за нищо!Според мен , тия книжки са ги подхварлили и сега ще разчистват неудобни за тях ченгета (не че има удобни) и друга ***.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нещо като : всичко е наред, казаха "ще видим"
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Таки ако се върне и си отвори устата ,ще стане чудо .Така ,че не го чакайте .
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брендо в Италия ще го осъдят на куково лято .Там процесите се точат по 20-30 години .И наказателен процес на 3 нива НЕ ПРИКЛЮЧВА ЗА ПО МАЛКО ОТ 10 години .А ако направи и сделка може да си отиде с условна присъда дори да има 1000 доказателства срещо него Не слушайте глупостите на българската прокуратура За доказано пренасяне на 50 кила хероин българин лежа в италиански затвор 2 години .и още 3 год условно .Иска му се на Кокинов ,сняг през лятото ,но няма да стане .
8
2
 
7
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 11 години
"Шансът да ни върнат Таки бил 50 на 50, заяви Николай Кокинов" - типично *** мислене 50 на 50, т.е или ще го върнат или няма.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а какви ли биха били резултатите, ако спретнат и в прокуратурата един тест за лоялност като в митниците ? за родната полиция не ми се мисли пък, и то не за обикновените полицаи, а за командния им състав отгоре надолу
6
0
 
3
 
! Отговори
freax преди 11 години
До 8.Значи има някъв шанс да се получат нещата.
5
0
 
4
 
! Отговори
freax преди 11 години
50/50 или ше го върнат или няма. Тва е горе-долу и шанса Анджелина Джоли да спи с мен.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а какво стана с Галеви ? замълчаха ги нещо, никой нищо не знае, навлекли са си невидимките явнотаки поне го хванаха, верно не у нас, а там, дето могат да ги ловят ...а нашите тук си ги пускаме
3
2
 
7
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Ако хвана да изтрепя всички комунисти до крак ще стана национален герой...
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Италия няма да му се размине.
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прокуратурата стеснява кръга около Брендо. Да бе да вярваме Ви