Намалиха гаранцията на Гриша Ганчев от 500 000 на 300 000 лв.

Според спецсъда той е позната личност и няма да се укрие
Обновена: 9 юни 2012 09:11 | 9 юни 2012 09:11,
69
Намалиха гаранцията на Гриша Ганчев от 500 000 на 300 000 лв.
Гриша Ганчев Снимка: БТА

Специализираният съд намали паричната гаранция на Гриша Ганчев от рекордните 500 000 на 300 000 лв.

Мярката на Ганчев бе преразгледана по искане на защитата му.

Съдът мотивира решението си с това, че макар да се обосновава предположението, че Ганчев е автор на престъпленията, в които прокуратурата го обвинява, той е позната за обществото личност, има добри характеристични данни и няма да се укрие. 

На 29 май ловешкият бизнесмен Гриша Ганчев беше обвинен за ръководител на организирана престъпна група, създадена с цел да извършва престъпления срещу данъчната система. 

Според държавното обвинение бизнесменът е ръководил престъпната структура от шестима души, които бяха задържани за измами с ДДС при търговия със захар. Сред закопчаните е и синът на Гриша Ганчев - Данаил. 

За малко повече от два месеца престъпната група е ощетила бюджета с близо 200 000 лева.

Прокуратурата твърди също, че Гриша Ганчев е отправял закана за убийство към шефа на НАП Красимир Стефанов. 

Спрямо Ганчев бе определена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на половин милион лева, беше му наложена и забрана да напуска страната.

След повдигането на обвиненията ловешкият бизнесмен обяви, че до една година ще разпродаде бизнеса си, отказва се и от всички инвестиции в спорта. 

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 11 години
a stiga bee,,,,,,i az iskam das sam bogt ama,,,,,,,,,,,,,,
62
0
 
2
 
! Отговори
АЛОООООООООО СЪДААА преди 11 години
ДО СЕГА САМО ПОЗНАТИТЕ ИЗБЯГАХА БЕЕ СЪДА АЛОООООООООООООО
61
3
 
0
 
! Отговори
martina преди 11 години
krasimir naidenov e mason,zashtitava lobistki interesi,ne interesite na naroda.az lichno sushto bih mu teglila edna maina na maznata mutra,i men li shte me sudqt za tova.grisha ganchev e chovek koito milee za bulgariq,namalqva bezraboticata v rajon,kudeto 75 procenta ot mladite napuskat bg.zavod balkan v minaloto beshe prepitanie za vsichki v lovech,sega durjavniqt reket shte smaje horata
60
3
 
1
 
! Отговори
mimi преди 11 години
toia krades v zatvora.toi ima miliardi anie tanem v ni6teta.rabotia v garsia 10 god. i nemoga da nasmogna na desata.a uj rabotiat.jivota si dadoxme po drugite darjavi.i pak niaMA SPASENIE.A TOIA BIL SPONSOR. AMI I AZ DA KRADA MILIONI 6T6E SAM SPONSOR.DA GI PROKALNEM TOIA VSI4KI DETO NI KRADAT 20 GOD.6TE GI ZASTIGNENE6TO VIARVAM.IMA niakakvi sili.taka 4e i da ne go osadiat.bok 6te go sadi. da e sigoren.po dobre takiva smartna prisada
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
45, не забравяй кой създаде т.н. "спецсъд" и кой си назначи собствените хора в него, за да се спаси от бъдещото съдебно преследване. От тази гледна точка още отсега може да се започне с вината на Цветанов.Колкото до обвиненията за ощетяване на бюджета... На мой клиент му се отказва данъчен кредит защото строителите, които са построили цяла сграда, нямали адресна регистрация в града на строежа - да ти говори нещо? На мен ми говори - много е подобно на това срещу Ганчев. Дянков ПАК няма пари.
58
0
 
6
 
! Отговори
до Справка преди 11 години
*** разбира се! Всичко ще е законно. Гришата "сам", и "доброволно" ще отиде да подпише пред нотариус. Или направо ще му доведат нотариуса в килията и ще му обяснят, че трябва да подпише, ако иска да излезе сам и на собствен ход през вратата. Бъди сигурен(на), че на документи всичко ще е изпипано до запетайката. Не знам кой е неграмотният в случая.
57
0
 
0
 
! Отговори
60 преди 11 години
прекрасно знам какво значи думата, но това не променя същността на това, което стои зад думите, и което е същественото останалото е просто в една плоскост, лесно манипулируема, като дъските за писане, забършеш я и тя е като нова
56
1
 
0
 
! Отговори
chicago преди 11 години
57 Прочети значението на думите Република и тавтология и ще си обясниш защо е премахната думата народна от определението за политическото управление на България.
55
0
 
1
 
! Отговори
сопол преди 11 години
там е проблема, нищо не е на народа, ама плащаме данъци. плащам данък да ограждат навсякъде. послушни дойни кравички.
54
0
 
5
 
! Отговори
търтей преди 11 години
уж всички сме българи, а богатите българи някак си се наслаждават как ,,братятата,, им се гърчат. после имигрантите били предатели.
53
1
 
5
 
! Отговори
54 преди 11 години
нищо не е на народа вече, не се заблуждавай, даже републиката престана да е народна, сега е само република, без да се уточнява чия
52
1
 
6
 
! Отговори
Luboto преди 11 години
До Патриот: живях в Ловеч преди около 14 години. И тогава и сега съм, и все още подозирам, че този човек е престъпник. Факта, че плаща данъци изобщо не означава, че може да се измъква от закона. Ако е виновен трябва да си носи последствията. А колкото до кьор фишеците, които хвърля за разпродажба на бизнеса си - няма да се случи. Или ще ги продаде на приближен.
51
0
 
9
 
! Отговори
cocascola преди 11 години
Откъдето дошло - там отишло. Създаден като политически инструмент с куфарче и отстранен от политическа воля за промяна. Бизнеса ще бъде продаден на други хора и най-накрая монопола в Ловеч ще бъде премахнат, ще дойдат нови хора.
50
0
 
3
 
! Отговори
ко40 от село преди 11 години
според мен трябва на всички богаташи да им се узакони бизнеса с данък солидарност. 50 процента да се конфискува или дари доброволно, или данъчно преследване като гришата. хубаво направили пари, сега да си платят сметките
49
0
 
10
 
! Отговори
сопол преди 11 години
всичко щеше да е супер, ако имах вяра на бг съда. то за незначителни дела е купен, камоли за това. ясно е че ганчев не е чист, но едва ли захарните заводи ще отидат в по чисти ръце. като горите на царя. ако не ги вземе той, вие ли ще ги вземете. то и морето и планините са на народа, ама са оградени, мда к.евенска държава
48
0
 
11
 
! Отговори
Кифла с малко мозък преди 11 години
Не се заблуждавайте, Гришата не е цвете. Години наред силово отстраняваше всички конкуренти. Всеки, който се опитваше да влезе в бизнеса със захар или спирт беше скоропостижно "демотивиран". Не правете Гришата герой. Хиенеите се самоизяждат, но лошото е, че едните хиени ползват за тази цел ДЪРЖАВАТА ни, което поражда въпроса - къде и в какво живеем? Какво бъдеще имаме ние самите в тези условия?
47
10
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Гриша Ганчев плаща на държавата десетки милиони данъци, създал е хиляди работни места. Така, че тези 200хил. са нереални, измислени, просто повод да бъде отстранен!!! Така е, защото тези, които унищожиха българската промишленост и икономиката като цяло и докараха народа до нищета и мизерия провалят хората, които се опитват да я съживят!!! И вместо да ги тачим, ние ги виждаме на позорния стълб. Почнахме производство на автомобили в Ловеч! Сега китайците ще си отидат, а ние по-бедни!!! Срам ме е!
46
0
 
3
 
! Отговори
Кифла с малко мозък преди 11 години
Ако предположенията ми са верни следващите стъпки са:Държавата решава, че трябва да стимулира местното производство, да създава работни места, клъсери или какви ви дойде наум купешки думи и обявява търг за закупуване на превозни средства за нуждите на министерства, организации, служби, дирекции и пр. Изискване: колите да са местно производство. Печели Грейт Уол и започва една луда покупка на китайски коли с пари от български данъци. Разбира се, всичко това поднесено в опаковка от красиви думи
45
1
 
6
 
! Отговори
Ана преди 11 години
Ама тоя Гриша си е направо Рокфелер. Как ги е правил тези пари, че и футбол да издържа, и с отровна захар да ни храни, че и заводи да строи?!Голям законен бизнес в България НЯМА.Явно е покровителстван от някои яко, но е прекалил с привилегиите.Щял да си разпродава бизнеса - ами като продаваш, получаваш пари за това.А конфискация???
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
45ами той се явява глава на полицията като цяло, вкл. и на граничната, и на магистралната, и на останалата - ако не може да си я командва по правилата и по закона, да си носи отговорносттано нещата изобщо не се свеждат до това - законите ги прави мнозинството в парламента, кое е то ? останалото са празни приказки.... мафията окупира държавата, там ни е проблема, и днес управляващите са в тоя куп, та и начело дори