Прокуратурата иска запор на дялове на Павлов и Донев

Преди дни двамата бяха обвинени за пране на пари
Обновена: 14 юни 2012 20:11 | 14 юни 2012 20:11,
48
Прокуратурата иска запор на дялове на Павлов и Донев
Огнян Донев Снимка: БТА

Софийската градска прокуратура е поискала запор на дяловете на Любомир Павлов и Огнян Донев в 'Медийна група България холдинг", съобщи пред БТА говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова. 

Двамата притежават над 80% дялове в холдинга. Преди дни Павлов и Донев бяха обвинени за пране на пари и подправяне на документи.

На бизнесмените,  които притежават медийната група, която издава всекидневниците "Труд” и "24 часа", беше наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 50 000 лева. 

Срещу Павлов бяха повдигнати обвинения за документна измама, използване на фалшиви документи и пране на пари, а срещу Донев само за пране на пари.

До делото се стигна, след като бившият им съдружник Христо Грозев подаде подробен сигнал до разследващите. 

Според прокуратурата има достатъчно доказателства, че чрез четири фалшиви документа Любомир Павлов съзнателно е дал възможност на Огнян Донев да получи 43 процента от акциите на "Медийна група България".

Част от тези дялове впоследствие са били върнати на Павлов. Според държавното обвинение по този начин е извършено прането на пари, тъй като сделката е осъществена чрез имущество, придобито с документна измама..

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Андрешковците се радват,когато богатите плачат.Какво в същност става.Големия мафиоз Делян Пеевски син на Ирен Кръстева,която ограби ТОТО то и заграбил почти целия медиен пазар искаше да лапне и пресгрупата.Данев и Павлов му я взеха прод носа.Гроздев е човек на Пеевси респективно на ДПС и Доган и беше троянския кон в съдружието.Ония двамата го извъртяха и му взеха дяловете.Сега ДПС и Пеевски водят война.Когато Атовете се бият магаретата си мълчът.Не ги мислете те шъ са оправят.Ей го Вальо Топло.
36
2
 
1
 
! Отговори
жоро преди 11 години
Мдаа, лошо. И личните им сметки да запорират. И по-бързичко да разследват - така е редно. А не Донев да се чувства герой едва ли не.
35
1
 
1
 
! Отговори
Mladen преди 11 години
Страх ли ги е от прокуратурата да направят това, което очевидно трябва да се направи в този случай. Много е съмнително как през ден запоритрат различни сметки. И защо трябва да избират лични или на юридически лица?
34
1
 
2
 
! Отговори
Ana Minkowa преди 11 години
А кога ще бъде направено нещо, което наистина да ги засегне? Финансово имам предвид, то се видя, че за репутацията си пет пари не дават!
33
1
 
1
 
! Отговори
Стамат преди 11 години
Сега ми става ясно, защо така са формулирани повдигнатите обвинения - защото за тях се налага запор на фирмите на разследваните и бизнеса им отива на кино. Явно това е била и целта на поръчителя, защото за мен това си е чисто бизнес разчистване на сметки!
32
1
 
1
 
! Отговори
Filipa преди 11 години
Пак всичко се обърка, Донев и Павлов, май ще се изнижат ни лук яли, ни лук мирисали от тази ситуация. А на всеки средно интелигентен човек му е ясно, че те са виновни. Препирали са пари презз вестниците. Те са си опели кошницата!
31
1
 
2
 
! Отговори
Заря преди 11 години
Изгоряха служителите във фирмите на Павлов и Донев. Какво са виновни те, че да ги лишават от заработените заплати!?
30
1
 
1
 
! Отговори
Radostina преди 11 години
Практически погледнато се оказва, че няма запорирано имущество, нито на Донев, нито на Павлов. Някой може ли да ми обясни защо се случва това. Не мога да разбера защо им се осигурява този комфорт и с какво са го заслужили?
29
1
 
1
 
! Отговори
Georgi преди 11 години
Честно казано, очаквах малко повече от прокуратурата този път. Това размотаване няма да доведе до никакви прилични резултати. И двамата ще продължат с машинациите и далаврите. Това е много жалко защото наистина имаше възможност, един път нещо положително да се случи у нас!
28
1
 
1
 
! Отговори
Кума Лиса преди 11 години
Отдавна трябваше да са преминали в изземване на имущество, не само запор! Тези двамата дължат империите си не на честен труд и спестявания, а на пладнешки обири. Неслучайно толкова настоятелно искат да напъхат и свои хора във властта, та комфортът им да е още по-стабилен... Крайно време да заменят тези си костюми с раирани!
27
1
 
0
 
! Отговори
zhoro_nov преди 11 години
А и по-долу пишещите са прави + запор на личните им сметки и забрана и на двамцата да напускат страната. Че както ги е страх.....
26
1
 
0
 
! Отговори
zhoro_nov преди 11 години
Защо сега Донев не се изказва цинично колко е богат и не го интересуват бедните, както беше правил по време на скандала с наглите цени на лекарствата.
25
1
 
1
 
! Отговори
Stella преди 11 години
Къса ми се направо сърцето как ще им запорират сметките на тези честни бизнесмени. Донев вече стана милиардер, продавайки с космически надценки илачите у нас изнудвайки болниците. Бойният му другар Павлов след като прибра къде що можа от столичната хазна, реши да се цани медиен магнат! Чудна родна приказка в стил Рокфелер или милионерите на прехода!
24
1
 
1
 
! Отговори
диана преди 11 години
Могат ли Огнян Донев и Любомир Павлов да докажат произхода на парите си? Защото Донев е милиардер,а Павлов напоследък си е купил едни китни имения в Кан и взел,че станал съсед на саудитското кралско семейство и ако не могат да докажат от къде са им парите,трябва да им се конфискува цялото имущество?
23
1
 
2
 
! Отговори
Ogi преди 11 години
Чудя се кога ще станат ясни резултатите от експертизата на записа и дали тохгава ще им бъдат запорирани и личните сметки. Гледам, че Донев е отишъл до Сърбия, не е ли редно да му се забрани да напуска страната?
22
1
 
1
 
! Отговори
idiot_ преди 11 години
Нека !! Време беше, особено след като има достатъчно доказателства за техните провинения, нека ги запорират. Нали се искаше да се чете закона - ето чете се. И се спазва. Така трябва да бъде и да нямат време да изнасят това, което е останало...!!
21
1
 
1
 
! Отговори
perfektnata_burq преди 11 години
запор трябва и на личните им сметки, за да не се окажат извън българия в един момент
20
1
 
1
 
! Отговори
bezpartien преди 11 години
не само запор трябва да има, ами и забрана за излизане от страната, защото вероятността да се укрият е много голяма
19
1
 
0
 
! Отговори
Южняк преди 11 години
Тия хора си помислиха, че държавата е тяхна ама не са познали! Не могат просто така да си правят каквото искат - къде беше прокуратурата преди години като далаверите им бяха повече от ясни, ама чак сега се сетиха да повдигат обвинения срещу тях!
18
1
 
0
 
! Отговори
lilava_duga преди 11 години
"Според прокуратурата има достатъчно доказателства, че чрез четири фалшиви документа Любомир Павлов съзнателно е дал възможност на Огнян Донев да получи 43 процента от акциите на "Медийна група България". - Щом е така да се действа. Да не се позволява на Донев и Павлов да правят още машинации.