Прокуратурата иска запор на дялове на Павлов и Донев

Преди дни двамата бяха обвинени за пране на пари
Обновена: 14 юни 2012 20:11 | 14 юни 2012 20:11,
48
Прокуратурата иска запор на дялове на Павлов и Донев
Огнян Донев Снимка: БТА

Софийската градска прокуратура е поискала запор на дяловете на Любомир Павлов и Огнян Донев в 'Медийна група България холдинг", съобщи пред БТА говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова. 

Двамата притежават над 80% дялове в холдинга. Преди дни Павлов и Донев бяха обвинени за пране на пари и подправяне на документи.

На бизнесмените,  които притежават медийната група, която издава всекидневниците "Труд” и "24 часа", беше наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 50 000 лева. 

Срещу Павлов бяха повдигнати обвинения за документна измама, използване на фалшиви документи и пране на пари, а срещу Донев само за пране на пари.

До делото се стигна, след като бившият им съдружник Христо Грозев подаде подробен сигнал до разследващите. 

Според прокуратурата има достатъчно доказателства, че чрез четири фалшиви документа Любомир Павлов съзнателно е дал възможност на Огнян Донев да получи 43 процента от акциите на "Медийна група България".

Част от тези дялове впоследствие са били върнати на Павлов. Според държавното обвинение по този начин е извършено прането на пари, тъй като сделката е осъществена чрез имущество, придобито с документна измама..

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Barba преди 11 години
Струва ми се, че преценката на наблюдаващия прокурор малко куца. След такива сериозни обвинения е редно да се наложи запор на цялото имущество. Явно има някаква игра за която не знаем.
16
1
 
0
 
! Отговори
didoo преди 11 години
Разбира се, че ще им поиска. Такава е процедурата, когато става дума за пране на пари и съда я спазва, което говори добре за това дело.
15
1
 
0
 
! Отговори
grigo911 преди 11 години
Трябва да им запорират абсолютно всичко на тия двамата, ама това трябваше да стане много по-рано, сега вече може да са измъкнали парите в чужди банки и върви ги гони. Дано прокуратурата да си свърши работата и прането на пари и другите престъпления да се докажат и да има ефективни присъди.
14
1
 
0
 
! Отговори
Петко преди 11 години
Голяма забава. Да чакам ли да изскочат с някоя друга добра идея от прокуратурата или това е окончателно. Това пък много ще им накриви шапката, че не могат да се разпореждат с дялоете си в двата вестника. Жалко, че това се случва, явно само се хвърля прах в очите на хората, че се прави нещо.
13
1
 
0
 
! Отговори
Българин преди 11 години
15 - борисов няма и да помисли да посегне на ***-уровците или на Черепа... колкото и да е ***, знае, че така ще си подпише смъртната присъда - ще го свитнат като ***, нищо че се мисли за велик.... ама това е друго - Огнян Донев не е мутра - така е безопасно - да хвърлим него на кучетата, нали борисов, *** мръсен?
12
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Донев поне може да каже, че си е направил парите от своя бизнес. А ние все още чакаме Цецо *** да докаже с какви пари си е купил 6-те апартамента - а Плевнята - имотите си по морето, при това построени незаконно на плажната ивица.А любовницата на премиера - Цветелинчето? По какъв начин е станала милиардерка? А новото приятелче на борисов - разградският домуз? Той как стана милиардер?В сравнение с гореизброените Гриша Ганчев и Огнян Донев са символ на почтеност !!!!
11
4
 
0
 
! Отговори
pesho преди 11 години
Време беше и това да се случи. Малко късно, както обикновено, но по-добре от никога. Донев и Павлов се бяха сметнали за недосегаеми. Ама къщите по Ривиерата им ги оставете да има къде да поплачат
10
1
 
2
 
! Отговори
Илия преди 11 години
Прокуратурата явно всяка сутрин се буди с нова идея в главата си. Само не мога да разбера защо държат да я споделят, та да се дискредитират още повече. Преди два дни същата г-жа Арнаудова дост несигурно обясни, че запор на сметките на 24 часа и Труд нямало как да има! Нямали право да запорират сметките на дружествата, тъй като наказателната отговорност се носила само лично! Да се чудиш какво се случва!
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не се радвайте,нали някой ден същият въпрос,откъде са парите, ще се зададе на Бойко...и на Цветелина Бориславова!!!
8
3
 
2
 
! Отговори
dedi преди 11 години
kakvi zapori- direktno v zatvora
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обзело ме е едно чувство ,че скоро пак ще споменаваме майката на " независимия български" съд!!!
6
1
 
8
 
! Отговори
До автора преди 11 години
Стига с това "пране на пари", като не знаете какво означава не го лепете този етикет на всичко - това са пари от незаконен бизнес да бъдат вкарани в легален бизнес. А тук си става въпрос за документна измама на бизнес партниори, които отдавна си имат доста легален бизнес. Друг е въпросът те как са станали "легални бизнесмени'.Е това вече отдавна ясно на всички как става в БГ
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кога ще дойде ред и на Цеко Минев?
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е все едно да ми запорират пръднята.Смех ........
3
1
 
14
 
! Отговори
логика ? преди 11 години
сделката е осъществена чрез имущество, придобито с документна измама...............да получи 43 процента от акциите ....................а в другата статия : за открадната чанта със спирала за мигли и телефонче - общо за 191 лв - цели 8 години !
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не са ли ги пуснали още? как така ?
1
11
 
16
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Конфискация и всичко в полза на държавата, а тия двамата хубавци - зад решетките! Гарантирано от ГЕРБ!