Обрат за Вальо Топлото, САС отмени присъдата му от 14 г. затвор

Той беше оправдан, че е присвоил 6 млн. лв. от „Топлофикация-София“
Обновена: 15 юни 2012 14:50 | 15 юни 2012 11:32,
269
Обрат за Вальо Топлото, САС отмени присъдата му от 14 г. затвор
Топлото не коментира оправдателната си присъда. Снимка: архив, Булфото

Обрат по дело срещу Валентин Димитров – Вальо Топлото. САС го оправда по обвинението, че е присвоил близо 6 милиона лева от „Топлофикация-София“.

През 2009 година СГС го осъди  на  14 години затвор и постанови конфискация на цялото му имущество.

Днес Софийският апелативен съд отмени 14-годишната му осъдителна присъда и го призна изцяло за невинен, заедно с всички останали подсъдими в процеса.

Магистратите отмениха и наложената му конфискация на цялото имущество,  възстановено беше правото му да заема материално-отговорна длъжност.

Още по темата
Освен него обвинени за присвояването на близо 6 млн. лв. от дружеството са друг бивш началник на "Топлофикация" – Георги Рогачев, заместникът му Емил Антонов, Лина Абланска и Мая Стоилова.

Стоилова е собственик на фирма "Шибър", посредством която според прокуратурата дружеството е източено.

Антонов и Рогачев бяха оправдани от СГС, а Абланска беше осъдена на 12 години лишаване от свобода, както и конфискация на половината й имущество. Мая Стоилова пък получи присъда от 10 години затвор и също конфискация на половината имущество. Те са сочени като помагачи на Вальо Топлото.

Днес апелативните съдии ги оправдаха напълно и отмениха наложените им наказания. Оправдателните присъди на Антонов и Рогачев бяха потвърдени.

Вальо Топлото отказа да коментира днешното решение на съда. То може да бъде протестирано пред ВКС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
0
 
1
 
! Отговори
Безнадеждно преди 11 години
Изходът е на Терминал 2, Софийската аерогара. Интелигентните са го разбрали. Нека останат тук разбойниците, да си се замерват с откраднатите милиони, да си играят на съд, да се избиват. Освен красива, все още неунищожена природа, тук не остана нищо. Скоро и с нея ще приключат. И тогава ще се чудим оти сме ги ручали жабетата! Затова - не чакайте!
221
0
 
1
 
! Отговори
Да му имам джакузито преди 11 години
Може ли въпросният САС да ми разясни какво е необходимо за да открадна от държавата 6 милиона лева и след това да ме оправдаят напълно? И аз искам така! Напразни мечти! Стягайте се да работим, да му изплатим обезщетенията! Живеем в абсурдна държава, ще се подчиняваме на абсурдните й закони, докато не я напуснем до един!
220
0
 
0
 
! Отговори
Бушонът преди 11 години
Свърши добра работа по поръчка, покри истинските престъпници, изтърпя геройски срама и ненавистта на хората и сега е възнаграден за жертвеготовността си. Осигурени са му и достатъчно средства да живее добре до края на дните си. Остава въпросът дали ще са спокойни другарчетата му, всесилни и могъщи, с дълги ръце, че ще мълчи докрай! Ама те ще го наблюдават...
219
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България вън от ЕС!
218
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Егати и държавата и съдиите ни където осъдени ги оправдават, за убийство дават условна и споразумения се правят с всеки ! КАК ДА ЖИВЕЕМ ТУК ББ и ЦЦ ?
217
0
 
4
 
! Отговори
bg преди 11 години
Айде и този е оправдан - дано на тези от ЕС им светне червена лампичка за мутренската ни държава и мутренското ни правосъдие.
216
0
 
1
 
! Отговори
do 256 преди 11 години
4e to w Bulgaria nqma drugi oswen komunqgi i agenti. A da i mutrite.
215
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Kakwo rewete sre6tu syda, owce takiwa. Izlezte na protest, kakwo samo laete po forumite. Hem rewete, 4e ne wi ottyrwa, hem ni6to ne prawite po wyprosa. Edna dyrjawa se uprawlqwa ot naroda. Samo 4e ne ot ow4i narod. Ako 4akate da slezne gospod i da wi oprawi bakiite i da wi sydi banditite 6te imate da si po4akate o6te dylgo wreme w tinqta w koqto jiweete.
214
0
 
2
 
! Отговори
Майо Цонев преди 11 години
Дали пък написалата коментара, озаглавен "лошо, колеги"под статията Апелативният съд отмени най-тежката присъда на Валентин Димитров и го оправдавъв вчерашния брой на Правен свят, няма да се окаже права ?! То че Мая стана Юрист за 2011 г. за нейната "всеотдайна служба" на Темида, е ясно, ама дали пък не може да се предположи, че в САС, когато трябва да се обърне делото на 180 градуса, се хвърлят в битката състави, верни на "правата" линия. Очевидно заради това се предпочита за шефове на съставите да се назначават жени. Обърнете внимание : и във ВАС за оправдаване на тримата "танкисти" от Приморско четири съдиЙКИ, влизащи в три различни състави, за един ден оправдаха другарчетата си. Що се касае до климакси, пред- и следклимакси, колежката тези неща ги разбира по-добре и обяснява изходите на съдебни процеси с тези фази. Може пък да е вярно,знае ли човек... Колежки, имате думата!Приложение: Коментара лошо, колеги: 15 юни 2012 | Лошо колеги..Голям срам колеги!!чудя се заради такива като вас как да скрия професията си , защото хората ме гледат с отвращение! Време е нестабилните психически /климакси / и пред климакси да напуснат съдебната система и на тяхно място да дойдат вдъхващи респект Мъже!Прекаленото феминизиране на професията води до извращения.
213
0
 
4
 
! Отговори
medsan преди 11 години
xaxxaxaxxaxaxxaxa evala " balgario" egati tzirka :) za milioni nqma zakoni
212
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е била идеята от самото начало. Измамите в НЕК и Топлофикация София са за милиарди левове. Вальо "Топлото" е само бушон. Дали са му 15 - 20 милиона и са му казали, че ще го вкарат за няколко години на "топло". И сега го пускат да си изхарчи паричките.6 милиона в компания като "Топлофикация" са пръдня в ураган!
211
0
 
6
 
! Отговори
kires преди 11 години
....и един слънчев ден ще бъде очистен от ***, за да заличат окончателно следите по това очевадно престъпление!!!! ПОМНЕТЕ ТОВА!!!
210
0
 
5
 
! Отговори
aqsw преди 11 години
Виш какъв мушморок а какви неща е правил и как ще жевее с парите
209
0
 
5
 
! Отговори
Dimitar A. преди 11 години
Jivotni prodajni kak ne vi e sram. Kak shte obyasnite tova na dezata si??? Vreme e za okupazia na suda i shut po guza na vsi4ki prodajni sudii.
208
0
 
11
 
! Отговори
Андреев преди 11 години
СВИНЩИНА!!! ***!!!
207
0
 
9
 
! Отговори
ss преди 11 години
UUUUUUUUUUUBE UUUUUUUUU./.NIAMALI MITING S/U SUDEBNATA SISTEMA >?????????KOGA <KUDE TAM SUM >s?U MRUSNITE DOLNI PODLOGI
206
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега му е времето да арестуват публично някой лекар с 50 лева подкуп.
205
0
 
29
 
! Отговори
ИВАНКА преди 11 години
УЖАС УЖАС УЖАС!!! *** ГАДНАТА ДЪРЖАВА!!! ДОКОГА БЕ *** ЩЕ СЕ ГАВРИТЕ ТАКА!!!
204
1
 
11
 
! Отговори
dido grece преди 11 години
az otdavna sam napusnal taia darjava,tova ne e darjava tova e ko4ina
203
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
borisov kakvo shte kajesh za tova sega ......................