Аврамов най-вероятно излиза от ареста заради имунитета си

Не може да се иска мярка, преди да е повдигнато обвинение
18 юли 2012 16:39,
62
Аврамов най-вероятно излиза от ареста заради имунитета си
Димитър Аврамов. Снимка: ГЕРБ

Задържаният депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов най-вероятно ще бъде освободен, след като изтекат 24 часа от задържането му, заяви говорителката на главния прокурор Стелияна Кожухарова.

Прокуратурата няма право да му повдига обвинения и съответно да иска налагане на мярка за неотклонение, докато Аврамов е с имунитет, обясни тя.

Още по темата

По думите й искането за сваляне на имунитета на народния представител вече е изготвено и по-късно днес ще бъде внесено в парламента.

Народното събрание ще трябва да реши дали да удовлетвори или да отхвърли това искане.

Според Кожухарова изготвянето му изисква повече технологично време, защото трябва да бъдат описани събраните до момента доказателства.

По нейни думи има събрани доказателства, разпитани са свидетели, претърсен е домът на Аврамов и там са намерени 50 000 лева.

Депутатът бе задържан снощи по досъдебно производство за търговия с влияние. Според разследващите той е поискал 100 хил. лв., за да повлияе на длъжностно лице от Областната дирекция "Земеделие" в Монтана, за да се разпореди със земи в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
3
 
! Отговори
ДЯДО ГРОЗ преди 11 години
Като стана дума за Аврамов,та се сетих за един друг негов "колега-ковчежник"-оня заместник незнам-какъв си от Столичната община.Аз не му помня длъжността,а повечето са забравили и "подвизите" му.И за този ще забравим.Нали сме си овце с *** мозък-на това разчитат политиците!
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МАФИЯ
54
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Този си е чист далавераджия, такива си ги търсеше Бойко да ги прави депутати да крадат и да му носят, но този явно се е унесъл и не му е занесъл и така му скроиха номера да го отстранят за престиж на партията, а какви ще са последствията не мога да предвидя защото Цецко пак се изцепи, арестуват го в къщи и намерили белязаните пари, не когато ги взема а в къщи, ами ако са подхвърлени от Цецковите хора, тогава какво ще чакаме ?
53
0
 
2
 
! Отговори
Строгост на закона преди 11 години
Издънило се момчето....прескочило господарите си и само започнало "да търгува" с влияние! Ще бъде наказано с мъмрене за назидание!
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пред домът му в Монтана,има три телевизий-бтв,тв7 и ввт.
51
0
 
8
 
! Отговори
бай Петко преди 11 години
Не или 5000 лв. глоба/според закона/, а 6 години затвор ефективно, пак според закона. И други с имунитети да знаят какво ги чака, ако използват властта си за лично облагодетелстване ! Голяма част от народа преживява с минимална заплата, ако изобщо я взема, а такива като депутата, избран отсъщия народ, плюят в душите на хората. Да бъде осъден ефективо в затвора !
50
1
 
18
 
! Отговори
eastside преди 11 години
Егати грозния ***!
49
1
 
17
 
! Отговори
какво да говорим преди 11 години
абе само му вижте физиономията на тоя законотворец. падение
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много пъти съм го казвал - да се забранят всички партии и да станем президентска държава или в парламента да има 28 депутата колкото области имаме в България-точно 28 депутата и само две коли на парламента.като не се справя депутата с проблемите на народа на съответната област хората му бият шута и идва друг чрез гласуване на всички жители.Депутата да бъде от народа
47
13
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 11 години
Искам Иван Костов да вземе власта,само той е доказан истински политик и капацитет в аварийни моменти като в случая! Герб в зандана...БСП в зандана
46
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Братя Галеви използваха имунитета на ГЕРБ и се скриха.
45
2
 
7
 
! Отговори
БРАД МИТ продължение преди 11 години
Да се криминизира деянието неизплатена заплата и управителя и собственика на фирмата да носят персунална съдебна и имуществена пряка отговорност .Лесно е и елементарно нали или предложенията ми са лобистки .....!?
44
0
 
5
 
! Отговори
jiko преди 11 години
Tozi nash deputat ima vizualna prilika s Obama...afrikanska sleda?
43
1
 
8
 
! Отговори
БРАД МИТ преди 11 години
Вместо да избирате *** депотати дето си вършат далаверите Трябва да се бориме за закони гарантиращи правата на трудещите се да си получават заплатите Защо депутатите да си получават парите на време а останалите не Вместо мошеници депутати да си измислят и гласуват лобистки закони и поправки в закони Да се приеме закон с който да се гарантира на сто процента изплащането на работните заплащания и закъснения в изплащанията да са в нормални периоди и задължителни Да се криминизира деянието неи
42
5
 
3
 
! Отговори
ДО 42 преди 11 години
Тези измамници брато ,са троянски коне от ----3-ната ламя/ако не си се сетил/,ама Боци ги усеща ,и както виждаш ,...шутове!
41
0
 
10
 
! Отговори
БОЖЕ,БОЖЕЕЕ,... преди 11 години
А ТОЙ НЕ Е САМО ТОЙ ,МНООООГО ТАКИВА ИМА КАТО НЕГО ,........В СТОЛИЦАТА ,В ЦЕНТРАЛНИ ХАЛИ Е ....ГЪМЖИЛО !ВСИЧКИТЕ СА ПО 5-6 МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ В ДЖОБОВЕТЕ ,......А ПОЛИЦИЯТА НЕ ГИ ПРОВЕРЯВА -----ЗАЩО ?
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гласувахме за Борисов, а покрай него ,колко много измамници
39
0
 
5
 
! Отговори
все питам....? преди 11 години
До кога ,до кога ,до кога...................българите ,ще се ПРОДАВАТ НА ----*** ФЪФ--Бг!
38
0
 
12
 
! Отговори
МАНИ ,МАНИ! преди 11 години
Какъв ти Аврамов .....?Той е ---АСАНОВ,ама депутат и ,....работодатееееел...!
37
0
 
12
 
! Отговори
Тъмничар преди 11 години
Марш в затвора, *** крадлив такъв! Само като му видя физомутрата и съм наясно какъв долен *** е.Ама те всички в ГЕРБ и БСП са такива, тъй че не си намират много кусур.ХОРА, да изритаме тези *** от властта!И повече никакви комунисти, герберасти, поклонници на Симо - крадеца и ибрикчиите на *** Пръмова - Кунева!